Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky. Čeká mě pozítří odstranění vaječníku pro cystický útvar charakteru tumoru, neuvěřitelně se bojím anestezie a toho jak to dopadne. Týden nespím, neustále brečím.
Po smrti tatínka se mi rozjely hrozné úzkosti, ještě jsem se s tím nevyrovnala a další stresová situace. Mám doma děti, nemocného chlapečka.
Děsí mě, že se třeba něco pokazí, mám teď po druhém covidu zdravotní problémy, tlak v hlavě a uších, hrozná únava, problémy se žaludkem. To jaký mám strach je k nevydržení.
Vůbec nevím, jak si od toho pomoct.
@Verisfejt píše:
Ahoj holky. Čeká mě pozítří odstranění vaječníku pro cystický útvar charakteru tumoru, neuvěřitelně se bojím anestezie a toho jak to dopadne. Týden nespím, neustále brečím.
Po smrti tatínka se mi rozjely hrozné úzkosti, ještě jsem se s tím nevyrovnala a další stresová situace. Mám doma děti, nemocného chlapečka.
Děsí mě, že se třeba něco pokazí, mám teď po druhém covidu zdravotní problémy, tlak v hlavě a uších, hrozná únava, problémy se žaludkem. To jaký mám strach je k nevydržení.
Vůbec nevím, jak si od toho pomoct.
Sver se lekari
Svěřit se partnerovi/kamarádce/někomu z rodiny, vypovídat se, zajít k PL pro nějaké anxiolytikum na předpis (třeba Lexaurin, Neurol, Oxazepam apod… ) po dobu nezbytně nutnou před operací, snažit se zaměstnat se, hlavně zaměstnat myšlenky něčím jiným, chodit na procházky, vybít se fyzicky. Neutápět se v tom, nebýt sama. Uvidíte, že až bude operace za Vámi, řeknete si, že to vůbec nestálo za ten stres. Hlavně přeji, ať je nález ok.