Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
prosím, máte některá zkušenost s pozitivitou HPV 16, 18 a 45?
jsem dva týdny po konizaci, těžká cer. displezie, pozitivní na výše zmíněné viry. Všude píšou, že hlavně tyhle mohou za invazivní karcinomy dělohy.
Hrozně se bojím.
Na výsledek mám čekat 4-6 týdnů.
Je mi 32, bez dětí, vždy jsem pravidelně chodila na prohlídky. V září poprvé vyšla špatně cytologie a už to jelo.
Bojím se, že po histologii může vyjít, že již mám rakovinu. Doktoři se nevyjadřují. Když se zeptám, jaké mohou nastat scénáře, říkají jen to, že počkáme na výsledek. ![]()
Děkuji za jakékoli zkušenosti
@Radsianonymne píše:
Ahoj holky,
prosím, máte některá zkušenost s pozitivitou HPV 16, 18 a 45?
jsem dva týdny po konizaci, těžká cer. displezie, pozitivní na výše zmíněné viry. Všude píšou, že hlavně tyhle mohou za invazivní karcinomy dělohy.
Hrozně se bojím.
Na výsledek mám čekat 4-6 týdnů.
Je mi 32, bez dětí, vždy jsem pravidelně chodila na prohlídky. V září poprvé vyšla špatně cytologie a už to jelo.
Bojím se, že po histologii může vyjít, že již mám rakovinu. Doktoři se nevyjadřují. Když se zeptám, jaké mohou nastat scénáře, říkají jen to, že počkáme na výsledek.
Děkuji za jakékoli zkušenosti
Znam..mela jsem Hpv pozit. vir 16 tezkou displazii, predrakovinotvorne zmeny, konizace pak sok neco tam zustalo pred 12.lety pak hned rekonizace, hpv zustalo, stale nervy a kontroly kazdy pulrok stery i parkrat hysteroskopie deliz. hrdla i cipku..stal se zazrak to hnusne hpv se odstehovalo, testy ok. a jiz jsem negativni po letech. Stery ok.
@Radsianonymne
Ahoj,
můžu se zeptat jak si prosím dopadla. Mám prekancerozu vulvy, byla jsem již na dvou operacích (excizích) vulvy a teď opět čekám na výsledek histologie. Je mi 31 let a děti také ještě nemám. Děkuji