Fabia 1,2 : 1,4

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
744
30.4.15 06:48

Fabia 1,2 : 1,4

Ahoj, chci si koupit krátkou Fabku, ale všude inzeruji 1.2. Málo kdy se najde 1.4. Jaké mate vy zkušenosti? Mám trvat na 1.4? Všude možně jsme se ptali, ale vůbec to nepomohlo. Auto chci využívat k rodičům, na nákupu a k lékaři. Jinak jezdime Octavii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.4.15 06:51

@Jana.49 fabku kterou, tu novější, nebo starý křak? Ten bych nebrala ani omylem, je to strašný šunt. U té nové je v klidu i 1,2 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
30.4.15 06:55

Asi jednickovou, mám na to vyhrazené cca 70 000kc. Vim ze za to nemohu chtít luxsus, ale ve felde už jezdit nechci :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
30.4.15 07:01

My měli jedničkovou Fabii 1.2 H(ovno)T(o)P(ojede), a dobré :nevim:
Jestli jsme měli štěstí na kus :nevim:
Spotřeba maličká… na závody na dálnici to samozřejmě nebylo, ale projezdili jsme v ní celou ČR.
Chlap ji kupoval jako novou a cca po 5-6 letech jsme ji prodali.
Nevím, v jakém stavu budou po takové době jako ojetiny, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.4.15 07:02
@Jana.49 píše:
Asi jednickovou, mám na to vyhrazené cca 70 000kc. Vim ze za to nemohu chtít luxsus, ale ve felde už jezdit nechci :(

tak pak je naprosto fuk, co zvolíš. Fabie je pomsta škodovky :mrgreen: záleží na Tvém stylu jízdy, jak bylo psáno nademnou - HTP (houno to pojede).. pro mne tragédie obě motorizace, ale třeba kámoška má 1,2 a spokojenost - jezdí jen po městě, nákupy, odvozy prcků a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16928
30.4.15 07:07

Jestli nepotřebuješ silný motor, nebudeš jezdit po dálnici a do kopců (to je tak neskutečně líný motor :zed: ) a budeš to auto mít jen jako náhradní, tak jo, proč ne. Ale za 70tisíc seženeš i novější auto, nežli jedničkovou vyježděnou škodovku 8)

je fakt, že je mi smutno po naší staré fabce, která jezdila za 3litry, ale to byl motor 1,9SDI - který dnes už snad ani neseženeš. Možná bych se koukla i po jiné značce :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.4.15 07:13

@chs.jasmin seženeš, na inzerát. Ale je to vzácnost.. já měla vždy 1,9 TDI - skvělé vlastnosti, spotřeba 4 l, pohoda. Ale zase - nafťák, nevhodný do města, na krátké trasy.. :think: pro zakladatelku zcela nevhodné..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4146
30.4.15 07:15

Měli jsme fabku combi, ale s motorem 1,4 74 kW a ten byl luxus, malá spotřeba, dobře to jelo. Teď máme 1,2 HTP krátkou a jako jo odveze, ale fakt je to líné. S tou předešlou se to nedá srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4586
30.4.15 07:22

Ahoj,
mám línou Fabii 1,4 MPI, nejede to a žere to :cert: :lol:
Je to ale starší, rok 2002.No ale nikdy to nejelo, běda spsatřit kopec, to vůbec, nebo předjíždět :lol:
Za 70 000 kč bych vůbec Fabii nekupovala, žádnou ;)
Ještě máme VW POLO 1,2 benzín a 1,4 nafta a všechno jede jak drak ve srovnání s Fabií a nežerou tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
30.4.15 07:41

Já bych do ní taky nešla. Párkrát jsem s ní jela, ale byla to hrůza a děs. Já mám Ford Focus 1.8 TDCi, ale spousta lidí mi řeklo, že je to kraksna a přitom je jí 11 let a nenacpala jsem do ní ani korunu navíc, takže ono je to hodně i kus od kusu. Sama pokukuju po jiném, je mi jasné, že Ford nebude věčně a osobně bych šla už do benzinu, teď s dětmi je mi nafťák na nic a líbí se mi buď Hyundai i30 nebo Kia Ceed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28294
30.4.15 07:47

Volila bych ji jiny auto - ten focus nebo polo jsou mnohem lepsi volba. Fabka nepojede - i kdyz je to jen na cesty do mesta, nesnesla bych ze nemuzu rychle vypadnout z krizovatky, nebudu moct v klidu predjet atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
30.4.15 08:04

@Jana.49 hele a musí to být fabia? jako ty auta nejedou, výbava žádná, peněz škoda dle mě…
sice to chceš jako přibližovátko, ale mrkni třeba na Yarise, Mazdu 2(3), klidně ty focusy (ale tady bacha na motor), Polo, Nissan Almera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
30.4.15 08:07

Myslím, že jako druhé auto je fabka dobrá volba, ta 1.2 naprosto stačí, komentáře, že nemůžeš vystřelit z křižovatky jsou v současném provozu myslím zbytečné, přes den se stejně jen courá v kolonách. Předjet se taky dá, jen holt je třeba řadit a nesnažit se předjíždět na pětku. Měli jsme ji jako druhé auto 7 let k fordu galaxy a byla o ní docela bitka, ony ty místa k parkování nejsou vždy největší. Prodali jsme obě auta jen z důvodu, že se nám nechtělo živit 2 auta a 7 míst už jsme moc mevyužili. Máme teď peugeot 508 a při parkování si vždycky vzpomenu, že bych nemusela míjet 10 fabkových míst a hledat větší díru. Ve srovnání s polem jsme se shodli i se švagrovou, která má polo 1.2, že je fabka lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.4.15 08:17

@Jana.49 mmchdm, za tyhle prachy seženeš čtverkový golf a to je naproto o něčem jiném :mrgreen: např..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4586
30.4.15 08:21

@jana9020 No tak předjet se teda moc nedá, tou mojí určitě ne a není to tím že bych neuměla řadit :roll: :lol:
Prostě to nejede. Neříkám že nepředjedu nic, ale člověk navíc je hned znát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný