Vyúčtování - převod bytu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
33
28.4.15 09:56

vyúčtování - převod bytu

Ahoj :-)

Potřebuji holky radu jak mám postupovat.

V listopadu 2013 jsme kupovali byt, než se vše vyřídilo papírově tak jsme si s původníma majiteli domluvili předání klíčí 19.12 při předání také sepsali stavy vody tepla atd do předávacího protokolu. A jelikož platby byli ještě vedeny na jméno původních majitelů tak jsme jim dali za ten měsíc než se to převedlo peníze za tyto služby co se platí normálně na správu nemovitostí.

Další měsíc už jsem si to platili na své jméno sami.

Teď mi volala původní majitelka toho bytu, že jim přišlo vyúčtování na nedoplatek cca 2000 a chce to po mě zaplatit, přitom je to vyúčtování na jejich jméno, já jsem si na své jméno od ledna vyúčtování zaplatila taky.

Zaplatit jsem jí to odmítla, že to platit nebudu protože mi tvrdila, že v bytě nikdo půl roku nebydlel, peníze za prosinec jsme jí dali cca (3500Kč) a teď tam má nedoplatek na vyúčtování za rok.

Co byste dělali? Nevím jak se mám zachovat platit se mi to prostě nechce, protože jsem si taky zaplatila své vyúčtování od ledna 2014. Prostě tak jak nám to vykázala správa nemovitostí.

Co teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.4.15 10:03

@majkyn poslala bych jí do háje. Proč bys jí měla platit její vyúčtování? Máš sepsaný stav v době předání, to je rozhodující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2481
28.4.15 10:04

Já bych jí nic neplatila. Bylo to na její jméno to vyúčtování, ona by ho měla zaplatit, ale když ho nezaplatí, půjdou po Tobě :think:. My, když kupovali byt (a také prodávali).Při prodeji jsme museli dodat potvrzení o bezdlužnoti a když by tam byly nedoplatky, a my to neuhradily, přešlo by to na nového majitele, hotl nový zákoník je nový zákoník a přesto vlak nejede :evil:. Máte přece opsané stavy, tak si to vypočítá paní, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
28.4.15 10:06

Ahoj, jestli je to vyúčtování za celý rok, tak bych se s ní o tom vůbec nebavila. Vy jste si za prosinec zaplatili a ten zbytek je její věc. Přeci po tobě nemůže chtít zaplatit nedoplatek za celý rok, když tam jste od prosince… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
688
28.4.15 10:10

Ať ti předloží kopii vyúčtování.
Píšeš, že jste si při předání zapsali stavy, takže by mělo jít jasně spočítat kolik jste spotřebovali.
Prostě to přepočítáte (všechny položky včetně platby za stálý plat za poměrnou část měsíce) podle faktury. Od stavu v den předání ke stavu, který máte zapsán na první faktuře na vaše jméno (počáteční stav). Odečti zaplacenou částku za prosinec a pokud něco zbyde, tak to bude váš nedoplatek. Jinak by mohla ještě vracet. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
28.4.15 10:18

@majkyn pokud to bylo za minuly rok a ty platila od ledna, tak bych ji nic nedala. A treba bych i chtela to vyuctovani videt, aby treba nekecala. Ale vubec bych se s ni nebavila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
28.4.15 10:27

Jde o to, že ani nemám vůbec náladu se sní sejít, jsem těhotná svých starostí dost a nemám vůbec náladu řešit její vyúčtování.

Jde mi o to jestli v nějakým případě po mě tu částku může prostě chtít jestli na to ůbec má právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.4.15 10:32

@majkyn nemůže.. protože máte sepsané předání bytu k takovému a makovému datu, za prosinec jste jí uhradili těch 3500 kč. Jí napiš, že tedy ok - uděláte vyúčtování, že vám pak ještě vrátí (protože na měsíc je 3500 kč na energiích až moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.4.15 10:37

Chce po vás nedoplatek za rok 2014, když jste klíče dostali koncem prosince a ještě jí vysolili 3500 Kč? Tak to bych jí řekla, že je mi líto, ale že za těch pár dní jste jistě ani neprotočili peníze, které jste jí dali. Vyúčtování je na její jméno, takže je to její dluh.

Třeba u nás ve družstvu to funguje tak, že po prodeji bytu (dr. podílu) jdou automaticky přeplatky i nedoplatky na nového majitele, takže i kdyby někdo koupil byt v lednu 2015, tak zaplatí případný nedoplatek za rok 2014 - resp. družstvo to vyúčtuje novému majiteli, ale ten se samozřejmě může s předchozím majitelem domluvit jinak a můžou se vyrovnat mezi sebou.

Ve vašem případě mi ovšem připadá jakákoliv dohoda scestná a nechápu, proč byste za těch pár dní měli platit nedoplatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3861
28.4.15 10:53

Ať ti na skenuju a zmínila bych se o tom, že 3500 Kč jste jí dali a že pokud ona hodlá jednat takto, tak to propočítáte a pokud na těch 3500 Kč bude za ten měsíc přeplatek budeš to ty požadovat po ní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
28.4.15 11:04

Nemohu teď přesně najít předávací protokol, ale vyúčtování mám od data 1.12014-31.12.2014

To jsem si já zaplatila nedoplatek.
A ještě jsem našla že v kupní smlouvě na byt máme napsané toto :

Přeplatky za služby spojené s užíváním bytu hrazené prostřednictvím Společenství vlastníků jednotek a fondu oprav za rok 2013 přísluší prodávajícímu.
Prodávající se rovněž zavazuje uhradit veškeré nedoplatky za služby spojené s užíváním bytu nebo do fondu oprav za rok 2013.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
28.4.15 11:18

Jo moment, vy jste kupovali byt už v roce 2013 a vyúčtování je za rok 2014. Za rok 2014 už ovšem bylo všechno na tvoje jméno. Rok 2013 se musel vyúčtovat loni, ne? Podle toho, co jsi sem napsala, bys opravdu přeplatek musela zaplatit ty, ovšem nechápu, proč se rok 2013 řeší až teďka. Slušně ji požádej o kopii vyúčtování a zjisti, co vlastně chce zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný