Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Kdy vaříte oběd? Vaříte raději když děti spí a sama,
aby se vám tam nikdo nemotal, nebo vám to nevadí když s váma v kuchyni jsou děti, třeba i manžel a tak?
Já třeba nejraději vařím, když jsem v kuchyni sama, né že bych jinak neuměla uvařit. Třeba když jsem dceru měla maličkou, vařila jsem raději, když třeba spinkala. Když byla větší a mohla občas i „pomáhat“
tak jsem vařila i sní.
Ale na svojí otázku bych asi opravdu odpověděla, že zásadně na vaření mám ráda klid
(I když to někdy prostě nejde) ![]()
Jak to děláte vy se špuntama doma?
Vařila jsme ráda v klidu, jenže to bych vařila v noci a na to kašlu takže vařim v rychlosti s dětma. navíc večer uvařim a do rána by to bylo na lince což se mě nelíbí tak vařim vždy na 2 dny, jen často vařim víc jídel, ne každý jí všechno
![]()
Jedině s dětma…, jsou zvyklý mít oběd tak nějak do 12. hodin.
Malá je nejhodnější, když něco dělám v kuchyni, takže většinou vařím s ní za zadkem a ona bouchá do hrnců apod.
@00000000 Vařím den dopředu, když se manžel po příchodu z práce stará o děti, nebo dopoledne s malým pomocníkem (ale to už se pak nikam moc nedostaneme ven).
Většinou ráno a dopoledne oběd rozvařím, chystám zeleninu, dělám polívku a všechno, od čeho mohu odbíhat. Pak jdem ven. Jakmile malá usne, jdu dodělat oběd. Uvaří se to a akorát tak vychladne, až dojde muž z práce a malá se probudí. Před spaním jí nejčastěji jen polívku (dolítnem z venku, dá si pár lžiček a okamžitě usíná), po spánku si naobědvá a jdem na další aktivity.
Většinou mi to vyjde na dva dny, ale třeba tento týden vařím každý den. Jak kdy.
@Miňonka píše:
Jedině s dětma…, jsou zvyklý mít oběd tak nějak do 12. hodin.
mám to stejně ![]()
Nejrači vařim když je přítel doma a hraje si s malym… jinak mi to totiž trvá strašně dlouho protože musim za malym pořád odbíhat kontrolovat ho a zabavovat ![]()
Já teda jak kdy. Mažel pracuje denní/noční + krátký/dlouhý týden, tak je to tím možná ovlivněno, ale spíš to mám tak, jestli zapomenu nebo nezapomenu vyndat maso z mrazáku
Ale nejradši vařim, když syn spí. Nevařim nic složitýho. Bud se to samo dusí nebo se to samo peče.
Uvařim během chvilky a pak mám chvilku klid.
Já nejradši vařim, když je doma chlap a dítě si samo hraje, nebo kouká na pohádku, chlap mi oloupe brambory, očistí zeleninu, nakrájí cibuli a zbytky odnese na kompost, cestou mi natrhá čerstvou petrželku, pažitku, nebo rozmarýn, při tom vyvenčí na zahradě psíka a já pak již akorát vařím z již připravených surovin.
A nejradši kolem 10-11h, Podle náročnosti receptu. ![]()
@lovedm píše:
Já nejradši vařim, když je doma chlap a dítě si samo hraje, nebo kouká na pohádku, chlap mi oloupe brambory, očistí zeleninu, nakrájí cibuli a zbytky odnese na kompost, cestou mi natrhá čerstvou petrželku, pažitku, nebo rozmarýn, při tom vyvenčí na zahradě psíka a já pak již akorát vařím z již připravených surovin.A nejradši kolem 10-11h, Podle náročnosti receptu.