Pere mi špatně pračka?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
202
25.4.15 07:59

Pere mi špatně pračka?

Ahojte, mám pračku LG a starou 6 let. Už na ni jednou odešlo topné těleso, hrozně hučí, ale jinak funguje. Chtěla bych znát váš názor. Vyperu prádlo v persilu, nwbo arielu a prádlo mi skoro nevoní..včera jsem tam dala dětské prádlo a tepláky-které měla dcera na zahradě (měla kolena od trávy a všeho možného) tak po vyprání vypadaly stejně jako bych je tam dala. Přitom jsem kontrolovala - pračka ohřívá, normálně se točí. Je fakt, že mi párkrát špatně vymáchalo prádlo. Jinak jsem dávala jednou prát prádlo babičce (když jsme měly v opravě pračku) a prádlo bylo krásně voňavé, má pračku Siemens. Před měsícem jsem byla u kamarádky-věsela prádlo a bylo krásně voňavé, myslela jsem, že tam dává aviváž, má pračku beko. Prací prášek dávám do bubnu. Myslíte, že je možné, že by mi pračka špatně prala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
25.4.15 08:02

Mne pradlo take nevoni, pracka ten prasek uplne vymacha.. vypere mi ale vse, pouzivam persil expert.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66802
25.4.15 08:05

Taky nemám extra voňavé prádlo, ždímám na 1600 otáček, prádlo věším nebo dávám do sušičky skoro suché. Prádlo, co peru na zvláštní programy (třeba funkční sportovní prádlo), voní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6419
25.4.15 08:09

@MonaM1 neřekla bych, že je chyba v pračce…prášek není na provonění prádla, na to je aviváž, která prádlo změkčí a navoní. Dej prášek/gel do zásobníku a ne do bubnu-ze zásobníku si ho pračka sama dávkuje kdy a jak potřebuje, když dáš prášek/gel do bubnu, tak se ti spláchne při prvním napouštění vody a pak se tudíž pere pouze ve vodě bez prášku-proto asi máš špatně vyprané prádlo a nevoní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
25.4.15 08:12

Zkus vyčistit sítka jak odpadní- když je ucpané špatně pere a máchá, přítokové- pere dlouho :-)
taky mi prádlo po vyprání v prášku navoní někdy používám tekutý a to voní :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.4.15 08:14

A nepřeplňuješ buben? Prádlo musí mít kolem sebe taky místo na pohyb. A já teda ještě nastavuju, aby nateklo víc vody. Přijde mi, že ty pračky jsou teď sice ekonomičtějsí, protože perou kratší dobu v menším množství vody, ale tý vody mi tam přijde málo. Jinak teda tráva to blbej flek, ty se blbě perou a ne vždycky vyperou. A na kolik pereš?

• Citovat
  • Upravit
4658
25.4.15 08:17

No nevím, jak kdybych nepoužila aviváž, tak mi to prádo taky nevoní. Bez aviváže už neperu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
25.4.15 08:19
@Shari81 píše:
@MonaM1 neřekla bych, že je chyba v pračce…prášek není na provonění prádla, na to je aviváž, která prádlo změkčí a navoní. Dej prášek/gel do zásobníku a ne do bubnu-ze zásobníku si ho pračka sama dávkuje kdy a jak potřebuje, když dáš prášek/gel do bubnu, tak se ti spláchne při prvním napouštění vody a pak se tudíž pere pouze ve vodě bez prášku-proto asi máš špatně vyprané prádlo a nevoní…

Všichni dávají prášek do bubnu a když jsem dala do zásobníku, tak pračka napouštěla vodu a vzala si to hned ze zásobíku všechno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
25.4.15 08:20
@mapav píše:
Zkus vyčistit sítka jak odpadní- když je ucpané špatně pere a máchá, přítokové- pere dlouho :-)
taky mi prádlo po vyprání v prášku navoní někdy používám tekutý a to voní :-)

už jsme to s manželem také kontrolovaly, taky jsme si myslely, že bude něco ucpaného, ale nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
25.4.15 08:22
@RadkaCh píše:
A nepřeplňuješ buben? Prádlo musí mít kolem sebe taky místo na pohyb. A já teda ještě nastavuju, aby nateklo víc vody. Přijde mi, že ty pračky jsou teď sice ekonomičtějsí, protože perou kratší dobu v menším množství vody, ale tý vody mi tam přijde málo. Jinak teda tráva to blbej flek, ty se blbě perou a ne vždycky vyperou. A na kolik pereš?

nedávám plnou pračku, vetšinou 3/4 pračky právě proto, aby se to prádlo vypralo. Jinak peru stále na 60C. No a s tou vodou-v tom máme stejný názor, taky mi přijde, že je tam dost málo vody na vymáchání a praní. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
25.4.15 08:22
@MonaM1 píše:
Všichni dávají prášek do bubnu a když jsem dala do zásobníku, tak pračka napouštěla vodu a vzala si to hned ze zásobíku všechno

Jj, ze zásobníku se to taky splachuje najednou hned s napouštěním vody. Jen s tím rozdílem, že kolikrát nevezme všechno a zůstane to tam viset.
Jinak teda používám fakt prášek, ty gely perou nic moc. Nechávám si teda Persil dovézt z Německa.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
25.4.15 08:23

@MonaM1 A ty tam nemáš možnost navolit, aby bylo vody víc? Vím, že některý holky tady psaly, že tam dolévají vodu ručně přímo za chodu :lol:

• Citovat
  • Upravit
3380
25.4.15 08:26

Od té doby co mám LG taky prášek moc necitím. Beru to jako pozitivum, že dobře máchá, dokonce i zapomenutý papírový kapesník není taková hrůza :lol: Ale pokud ti to začala dělat až teď, je to divné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
25.4.15 08:27

@MonaM1 A není to spíš špatným pracím práškem, který jaksi nepere? Co používáš?
Jinak bych zkusila pračku vyčistit. Já si teda dovolím dát ocet, ale já mám ještě starý typ pračky, jehož součástky to snesou… Takže nevím v tvém případě. :think:
Zkusila bych dát aspoń do bubnu takovou tu plastovou nádobku na dávkování pracího gelu, ale plnou např. Sava proti plísni a nechat proběhnout nějaký krátký prací program naprázdno bez prádla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
25.4.15 08:28
@RadkaCh píše:
@MonaM1 A ty tam nemáš možnost navolit, aby bylo vody víc? Vím, že některý holky tady psaly, že tam dolévají vodu ručně přímo za chodu :lol:

dá se navolit víc vody, ale jen na vymáchání nee na na praní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný