Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Black Cat píše:
@MonaM1 A není to spíš špatným pracím práškem, který jaksi nepere? Co používáš?
Jinak bych zkusila pračku vyčistit. Já si teda dovolím dát ocet, ale já mám ještě starý typ pračky, jehož součástky to snesou… Takže nevím v tvém případě.
Zkusila bych dát aspoń do bubnu takovou tu plastovou nádobku na dávkování pracího gelu, ale plnou např. Sava proti plísni a nechat proběhnout nějaký krátký prací program naprázdno bez prádla…
Každý měsíc liju čistič na pračky (z Lidlu) a nechám to projet na prázdno.
Jinak fleky od trávy nejdřív potírám gelem, odstraňovačem skvrn.
@MonaM1 No a jaký ten prášek používáš? Některé mají takřka nulovou prací schopnost.
@Black Cat píše:
@MonaM1 A není to spíš špatným pracím práškem, který jaksi nepere? Co používáš?
Jinak bych zkusila pračku vyčistit. Já si teda dovolím dát ocet, ale já mám ještě starý typ pračky, jehož součástky to snesou… Takže nevím v tvém případě.
Zkusila bych dát aspoń do bubnu takovou tu plastovou nádobku na dávkování pracího gelu, ale plnou např. Sava proti plísni a nechat proběhnout nějaký krátký prací program naprázdno bez prádla…
Měla jsem Ariel, Persil a teď mám Lanzu a Persil sensitiv.
@Black Cat LG taky snese ocet, vyzkoušeno
Jinak někde jsem četla, že na vyčištění pračky je nejlepší tableta do myčky-hodit do bubnu a zapnout na vyvářku. Já myčku nemám tak jsem nezkoušela.
@MonaM1 Tak to je divný… ![]()
A nemáte třebas tvrdou vodu? Přidávat změkčovač…
@Ainy píše:
@Black Cat LG taky snese ocet, vyzkoušenoJinak někde jsem četla, že na vyčištění pračky je nejlepší tableta do myčky-hodit do bubnu a zapnout na vyvářku. Já myčku nemám tak jsem nezkoušela.
Vidíš, to je dobrý nápad. Já jsem jednou tabletu do myčky narvala do umyvadla, protože neodtékalo a krtka nebo prostě ten přípravěk na sifony, jsem doma neměla. A kupodivu to pomohlo taky… ![]()
@Black Cat píše:
@MonaM1 Tak to je divný…
A nemáte třebas tvrdou vodu? Přidávat změkčovač…
jejda, tak to nevím jestli máme tvrdou vodu
máme městskou
@Black Cat píše:
Vidíš, to je dobrý nápad. Já jsem jednou tabletu do myčky narvala do umyvadla, protože neodtékalo a krtka nebo prostě ten přípravěk na sifony, jsem doma neměla. A kupodivu to pomohlo taky…
Právě mi jede myčka s čističem na prázdno, ale že by to mělo fakt takový účinky i do pračky a umyvadla? Asi taky vyzkouším… ![]()
@Ainy píše:
@MonaM1 Lanza moc nepere
Hm, to je divný. Mě Lanza pere a dobře
Podle mě je to tím přidaným mýdlem.
@RadkaCh píše:
A nepřeplňuješ buben? Prádlo musí mít kolem sebe taky místo na pohyb. A já teda ještě nastavuju, aby nateklo víc vody. Přijde mi, že ty pračky jsou teď sice ekonomičtějsí, protože perou kratší dobu v menším množství vody, ale tý vody mi tam přijde málo. Jinak teda tráva to blbej flek, ty se blbě perou a ne vždycky vyperou. A na kolik pereš?
přesně tak…pokud chceš mít vypráno musí se to mít kde házet a hlavně to potřebuje dostatek vody ![]()
sama mám pračku na 6kg prádla…plnou náplň nepoužívám, nějak mám dojem, že ten buben má tu samou velikost co měla předchozí pračka a ta byla na 4,5kg náplně. Zkrácené programy používám, ale hledím na dostatek vody. Pračka je sice chytrá, ale…vodu, prášek bere podle klíče co tak úplně nechápu
prášek sypu do bubnu, kapsle nepoužívám vůbec, často se mi stalo, že se úplně nerozpustila. Jinak vůně prádla…základ je dobré vymáchání, ždímání na víc jak 1tis otáček se nedoporučuje, hodně to ničí tkaniny, pak se může přidat aviváž a samo nechat dobře pověšené, aby mělo možnost dobře a relativně rychle uschnout.
No mě třeba připadá, že prádlo je po usušení mnohem měkkčí, když ho dám vyždímat na nižší otáčky /cca 400/. Příjde mi to trošku divný. Protože máme tvrdou vodu, ale je to tak… ![]()
Když dám ručníky na 800 /víc nemáme/, tak jsou po usušení tvrdý jak prkno i přes použití aviváže nebo octa… ![]()
@MonaM1 Nemyslela jsem čistič myček, ale normálně tu tabletu na mytí nádobí hodit do pračky.