Fakulta životního prostředí ÚL

662
18.11.11 14:09

Fakulta životního prostředí ÚL

Ahoj holky,
není tu náhodou někdo, kdo by studoval na FŽP UJEP v Ústí nebo jinde? Chci se tam přihlásit a trošku si zvednout kvalifikaci, víme, jak to dneska je. Navíc do oboru se mi po RD vracet nechce, aspoň ne na stálo…
Kdyby tu byl někdo, kdo by chtěl pokecat, třeba i o studiu při RD obecně, budu ráda. A jestli tady nějaká taková živá diskuse je, ráda bych se přidala :-)
Děkuji a hezký den :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2811
18.11.11 14:17

Ja jsem tam studovala, ale uz je to nejaky patek, pocitam tak osm let??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
18.11.11 14:25

Ahoj, já tam studovala svobodná a bezdětná 2roky na denním studiu, ale nedostudovala…moje chyba :-( za dva roky jsem začala studovat obor Biologie na PřF UJEP dálkově, už jsem byla vdaná, pracovala jsem, a po roce studia porodila syna. Letos se i přes tyto podmínky paradoxně blížím ke státnicícm :lol:
Jaký obor bys tam chtěla studovat? Dálkově nebo denně?
Mohu poradit i víc, mám tam své skryté zdroje :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
18.11.11 14:27

Jinak upozorňuji předem, že se tam dost bojuje s matikou(oba semestry v 1.ročníku) a trošku s chemií. Ale každý 1.ročník VŠ je těžký a jak se říká „vyhazovací“ 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4254
18.11.11 14:57

Mám FŽP na UJEPu. Ale taky je to nějaký pátek, myslím 9-10 let…Takže už asi nemám aktuální info :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
18.11.11 15:52
zoubky píše:
Ahoj, já tam studovala svobodná a bezdětná 2roky na denním studiu, ale nedostudovala…moje chyba :-( za dva roky jsem začala studovat obor Biologie na PřF UJEP dálkově, už jsem byla vdaná, pracovala jsem, a po roce studia porodila syna. Letos se i přes tyto podmínky paradoxně blížím ke státnicícm :lol:
Jaký obor bys tam chtěla studovat? Dálkově nebo denně?
Mohu poradit i víc, mám tam své skryté zdroje :wink:

Ahoj :-) Já bych chtěla studovat vodní hospodářství a dálkově, denně jsem to vzdala na PF, taky moje blbost. Tak s matikou jo? Já se teda klepu před chemií, to bude asi taky lahůdka co… I kamarádi mi říkali, že nejvíc vyhazovací je chemie. No, v lednu tam zajdu na DOD a uvidím, poptám se, skouknu to :-) Ona ta nabídka dálkovýho studia v Ústí je docela malá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
18.11.11 15:54

A Lucah a Oskárku, jaké máte prosím uplatnění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
18.11.11 15:58

Tak co vím, matikou se dalo možná projít dobře ještě za mých studií, ale teď je to horší. Já neprolezla chemií, ale jak říkám moje chyba a lenost :oops:
Za mě Vodní hospodářství bylo pouze v Litvínově, takže obor přímo neznám. Základ je pro všechny stejný, hodně se to třídí až ve druháku.
Vím, dálkově se toho moc s studovat nedá, ale na mojí Biologii si ztěžovat nemohu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
18.11.11 16:01

No, to je asi tak jediné, co se na PF dá, krom němčiny snad. Nechápu, proč třeba politologie je jenom denně, to by mě taky bavilo.
Na biologii je to v pohodě? A pak chceš jít učit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
18.11.11 16:05
Já_a_Kačí píše:
No, to je asi tak jediné, co se na PF dá, krom němčiny snad. Nechápu, proč třeba politologie je jenom denně, to by mě taky bavilo.
Na biologii je to v pohodě? A pak chceš jít učit?

To ne, není to učitelství, jen to jen obecná(no na mě dost hloubková) biologie, kterou mohu použít v jakémkoliv oboru, kde potřebují biologa - MU Životní prostředí, firmy, a tak. POkud si dodělám učitelské minimum , mohu i učit. Ale kámoška šla i do laborky, a druhá šla do čističky odpadích vod, jen si musí ještě dodělat nějaké kurzy :think:
Spíš jsem to brala jako ty, nechci zpět do své práce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
18.11.11 16:08
zoubky píše:
Já_a_Kačí píše:
To ne, není to učitelství, jen to jen obecná(no na mě dost hloubková) biologie, kterou mohu použít v jakémkoliv oboru, kde potřebují biologa - MU Životní prostředí, firmy, a tak. POkud si dodělám učitelské minimum , mohu i učit. Ale kámoška šla i do laborky, a druhá šla do čističky odpadích vod, jen si musí ještě dodělat nějaké kurzy :think:
Spíš jsem to brala jako ty, nechci zpět do své práce :think:

Tak to úplně chápu :-) Koukám na to a je to docela zajímavé… Mě totiž za prvý bolí představa vrátit se tam, odkud jsem přišla a zadruhé se nudim a už si potřebuju promazat závity něčím novým. A biologie se učí normálně na PF nebo mají nějaký detašovaný pracoviště? Já vim, že kamarádka chodila někam dolů po Klíšský, měli tam nějaký skleníky nebo co…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
18.11.11 16:13
Já_a_Kačí píše:
zoubky píše:
Já_a_Kačí píše:
Spíš jsem to brala jako ty, nechci zpět do své práce :think:
Tak to úplně chápu :-) Koukám na to a je to docela zajímavé… Mě totiž za prvý bolí představa vrátit se tam, odkud jsem přišla a zadruhé se nudim a už si potřebuju promazat závity něčím novým. A biologie se učí normálně na PF nebo mají nějaký detašovaný pracoviště? Já vim, že kamarádka chodila někam dolů po Klíšský, měli tam nějaký skleníky nebo co…

Tak ty skleníky jsou budouva samostatné Přírodvědecké fakulty, kde se vyučuje pouze obor Biologie (PřF má více oborů,ale ty se učí v budově PF). PřF se před lety odpojila od PF. A co vím, tak nás učí úplně jiní lid než na PF v učitelství pro biologii :wink:
Vybavení není úplně nejmodernější, ale zadá s emi vcelku kvalitní, mají i dost externistů z Prahy(teda zatím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
18.11.11 16:14

Záleží, jaké hledáš do budoucna uplatnění. Já už nechtěla zěpt na FŽP, ale chtěla jsme v biologii zůstat. Proto tato volba, a nelituji. Jiná věc je uplatnění, když jsme ve svém věkui dálkař s malým děckem bez praxe v oboru, zda mě někdo bude vůbec chtít :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
18.11.11 16:14

A prosimtě, jak často chodíš do školy? A už tě nebudu trápit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
18.11.11 16:17
Já_a_Kačí píše:
A prosimtě, jak často chodíš do školy? A už tě nebudu trápit :lol:

Přednášky a cvičení jsou pouze soboty, ale zato všechny soboty, většinou 9-16 či 17hod nebo výjimečně 19hod. A mohu tě uklidnit, že nejvíce povinných sobot je v ZS v prváku, pak už se to dá flákat :oops:
Na FŽP je výuka myslím každých 14dní, ale dva dny - pátek i sobota, taky celý den :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze