FBMI zkušenosti

Anonymní
18.3.24 16:03

FBMI zkušenosti

Zdravním. Podal jsem si přihlášky na VŠ a jednou z nich je FBMI. Chtěl bych na Biomedicínskou techniku. Máte s touto školou zkušenosti? A je dobré uplatnění Bomedicínského technika? Myslím tím plat a pracovní nabídka. Ptám se, protože mám všelijaké pocity. Když jsem byl u paní doktorky tak na to přišla řeč. A říkala, že je to prý dobrý obor. A to samé i příbuzná, který dělá v nemocnici. Ale zas jsem četl pár diskuzí. Tam lidé tvrdí, že je to na nic. Tak nevím. Co vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.3.24 16:27

Ahoj, ta diskuze, kterou jsi nasel, je stara a je to samomluva nejakeho ukrivdeneho studenta. Nebudu ti tu psat, jak je nebo neni ta skola skvela. To si musis nazor udelat sam, az nastoupis. Uplatneni rozhodne je. Ve statni nemocnici jsou tabulky, ale pak je tu i soukromy sektor, firmy… Spousta mych spoluzaku dela u vyrobcu nebo dodavatelu techniky. Ja jsem ve vede. Osobne se mi libilo, ze je to mala skola, jsou tam hezky vztahy s uciteli, nejsou to obory pro 100 lidi v rocniku. Studium za sebou mam, tak se klidne ptej.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.24 18:24
@Anonymní píše: Více

Ježiš, to jsem moc rád, že jsem narazil na někoho takového. Nevím jestli zde jde psát soukromně. Jsem na emimino poprvé. Tak se tedy zeptám,,veřejně". Jak čtu, tak s učiteli je to v pořádku. To je super. Ale zajímá mě, jak to je se vztahy u studentů? Jsou tam nějaké společné akce? A jaká je demografie? Sice to nijak neovlivní studium, ale pro zajímavost. A chodilo se na nějaké přednášky i jinam než na Kladno? A jaké jsou praxe? Jestli jsou. Vím ze středních škol. A nebo od starších přátel, že co se píše na stránkáck, nebo co je v náborovém videu nemusí platit:Dd A ješě dodtečně. Jako biomed. tchnik si tedy čověk žije dobře? Peníze sice nejsou vše, ale na VŠ nejdu jenkvůli tomu, že mě to zajímá. Budu mít(doufám) maturitu z energetiky a elktrotechniky. Co znám lidi, tak jen s maturou se v ČEZu taky uživm. Takže kdyžtak zadní vráka jsou. Ale i tak bych se rád věnovat té technice ve zdravotnictví. Máme doktory v rodině, a prostě mě to k tomu táhne:D. Moc děkuju za odpovědi. Vážím si toho.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.24 18:54

Klidne nemusis psat anonymne, kdyz ru jsi poprve a nemas v nocku sve jmeno, muzu pak napsat SZ. Kazdopadne vztahy jsou myslim nadstandartni, je tam nejaky studentsky klub, uvitaci party pro prvaky a jeste nekolik oficialnich akci v prubehu roku. To ale vim, ze uz to neni takiva udalost, jako driv. Pokud budes bydlet na kolejich, tak si pospolitosti a party uzijes dost :D Je tam hezci internat, ten je ale pod SS, takze moc nerozlisuji kdo je kdo a obcas to zkousi i na vysokoskolaky. No pak je tam osklivejsi kolej, kde je ale vetsi volnost. A pak muzes zit samozrejme v Praze a cca 30 min dojizdet. V rocniku byva ve tretaku kolem tech 30 lidi, takze je to proste jak skolni trida, v orvaku vas samozrdjme nastoupi vic. Ale je to proste semknute, protoze vas bude par.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.24 18:58

Prednasky byvaly i v Praze, ale to uz je ted minimum. V Kladne jsou dve budovy, ale technik je z 95% v te na Sitne. Praxe ted rozsirovali, takze osobni zkusenost uz nemam, za nas byly o prazdninach v nemocnici, asi 10 pracovnich dni. Nyni jsou tam i nejake predmety, kdy se chodi do praxe naprimo. No a minimalne polovian predmetu jsou laborky, takze praktik habadej. S elektrotechnikou z ss mas strasnou vyhodu. Asi bude na zacatku mozna pro tebe horsi nejaka biologie nebo anatomie, ale na ty ostatni predmety budes za boha :mrgreen: To studium ma bloz k te technice nez k medicine, takze fakt nebudes mit problem.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.3.24 19:03

No a penize. Jako radivy buomedicinsky technik v nemocnici si urcite nedoprejes kazdy vecer sampanske a vilu na Bertramce. Ale po tomto borou je pomerne poptavka. Minimalne polovina studentu na mgr. uz oracuje v oboru na castecny uvazek, ikdyby jen jako praxe. Pak treba zjisti, ze by je bavilo radeji neco jineho, tak jdou s diplomem a praci jinam. Nebo te to bude bavit tam a zustanes. Podivej se treba na BTL. Tak jde spoustu studentu po studiu od nas. Nebo Linet, to je zase spickova firma. Nebo treba Beznoska. Kdyby te bavilo delst napr. 3D modelovani, coz se tam naucis, mizes nastoupit vlastne kamkoliv. Nebo treba delat implantaty na miru. Penize jsou vzdy o tve pili a chuti se necemu naucit.

• Citovat
  • Upravit
20.3.24 16:50
@Anonymní píše: Více

Děkuju moc za odpovědi. Dnes se potvrdila přihláška, tak to snad klapne:Dd. Jen poslední otázka. Chodí tam víc lidi z technických ss, nebo je to mix? A je tam více holek, nebo kluků? Jinak přes léto mám v plánu přípravu právě na biologii a základy anatomie. Ať na to nekoukám jak bacil do lékárny:D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.24 20:35
@Fratellino píše: Více

Drtiva vetsina jsou gymplaci. Pak nejake odborne ss, nikdy jsem snad nenarazila na nekoho ze zdravky. Z ceho jsou ted prijmacky? Ja kdysi delala matika + biologie. Ale snad byla na vyber i jina kombinace.
Jinak vsechny predmety se tam berou od zakladu, ikdyz samozrejme zrychlene oproti stredni. Ale nejaky zaklady biologie cloveka urcite neuskodi ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze