Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj holky mám dotaz.
máme fenku je jí 14 let, teď mi hárala, mam doma ještě psa, ale nevím zda se něco stalo nebo ne.
Fenka je poslední týden, klidnější, spavá, a mazlivá. Dřív taková nebyla, byla živější, zbrklá, a teď je taková opatrnější.
Je možné aby mohla mít tak v pozdním věku mít štěňata.
Děkují za Vášiodpověď.
Samozřejmě že to je možné… Nerozumím tomu co píšeš…
máme fenku je jí 14 let, teď mi hárala… Fenka je poslední týden, klidnější, spavá, a mazlivá. Dřív taková nebyla, byla živější, zbrklá, a teď je taková opatrnější.
Takže, jak je to dlouho co dohárala? Zajeď s ní na veterinu, vete udělá ultrazvuk a zjistí případnou březost.. Pokud bude březí, jsou dvě možnosti. Buď ukončení březosti, nebo ji nechat odrodit.. Obojí je ale pro fenu takhle vysokého věku velké riziko.
Nechápu jak někdo může nechat háravku a psa dohromady. Pak nemají být přeplněné útulky ![]()
Mám je odděleně. musela sem za prckem a měla jsem je asi 20 minut bez dozoru.Tak nevím jestli něco stihl nebo ne. ještě jedna věc, mám tří psy a nikdy bych je nedala do utulku, a mám psy z utulku
Je možné, že je březí. Za 20 minut to klidně stihnout mohli, aniž bys je načapala " při tom". Taky je možné, že to nebyly ty správné dny a psa na sebe nepustila. Měla už někdy štěňata? Jak dlouho je to od hárání? V jejím věku bych to určitě řešila s veterinářem, buď se březost potvrdí a on poradí jak s ohledem na fenu postupovat, nebo se nepotvrdí a bude to jen planý poplach. Budu držet palce, aby to byla ta druhá možnost.
Ahoj mam fenku yorka X civavou z útulku. Je ji 5 měsíců. Jedeme v nejbližší době ke známým kteří maji malého pejska. Asi 6 let. Moje fenka ještě neharala. Asi se zeptam na kravinu. Může ji připustit? Štěňata ani omylem nechci a na kastraci jdeme až po prvnim harani. ![]()
Ahoj holky mám dotaz.
odpověď.
máme fenku je jí 14 let, teď mi hárala, mam doma ještě psa, ale nevím zda se něco stalo nebo ne.
Fenka je poslední týden, klidnější, spavá, a mazlivá. Dřív taková nebyla, byla živější, zbrklá, a teď je taková opatrnější.
Je možné aby mohla mít tak v pozdním věku mít štěňata.
Děkují za Váši