Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Je to možné pouze v případě, že by ho ta vyrážka svědila…jinak nevím, jak by takové kapky měly účinkovat. Takže pokud mu pomáhala od svědění, a ty jsi je vysadila, tak je to možné. Můžeš zkusit pokus je zase dva dny užívat, ale rozhodně bych se pídila potom, co vyrážku způsobuje, popř. se objednala na kožní.
Všechno, co používáte je na zklidnění už vyrašené vyrážky, ale ne na vyléčení, pokud to má příčinu uvnitř. Jinak fenistil je pro většinu miminek (alespoň pro ty 2 moje) uspávací, takže s ním spaly obě mnohem lépe.. Mladší dcera měla takový netypický ekzém na celých zádíčkách a fenistil jsme používali nepřetržitě asi půl roku. Dnes nemá nic, ani fenistil, ani ekzém a jsme zdraví.
Ahoj, my používali Fenistil asi týden… Že by byl uspávací jsem si nevšimla, ale je fakt, že byla ještě malá a že stejně spala pořád
To s tím svěděním mi zní logicky…
@Ivana IZA dobrý den, můžu se zeptat na ten fenistil? Vy jste fenistil kapky používali tak dlouho a bylo všechno v pořádku? Malá ho dostala na vyrazku a teď se mi zdá že je zase trochu osipana, myslíte že bych jí je mohla zase začít dávat.?predem Vám děkuji a omlouvám se že jsem Vám vpadla do diskuze
@Janula559 píše:
@Ivana IZA dobrý den, můžu se zeptat na ten fenistil? Vy jste fenistil kapky používali tak dlouho a bylo všechno v pořádku? Malá ho dostala na vyrazku a teď se mi zdá že je zase trochu osipana, myslíte že bych jí je mohla zase začít dávat.?predem Vám děkuji a omlouvám se že jsem Vám vpadla do diskuze
Fenistil kapky jsou volně prodejne, nevzniká na ně závislost s můžeš dávat, kdy je potřeba. Btw dcera má 6 let, poprvé je měla nasazený už jako 2m miminko, mezi 3-4 rokem ne brala 6m v kuse. Zavislost určitě neměla. Kolik je dítěti? Davkuje se dle váhy, tuším 2kapky na kg váhy rozdělen do 3 denních dávek. je to na krabičce.
@luca241 ano moc moc děkuji.. Budou ji 14.7 4 měsíce. Moc děkuji za pomoc
@Janula559 píše:
@luca241 ano moc moc děkuji.. Budou ji 14.7 4 měsíce. Moc děkuji za pomoc
Není zač!!Ale-dcera je jako miminko měla na DOPORUČENÍ LÉKAŘE, takže být tebou, určitě u takto maličké holčičky vše proberu s Dr a neordinuju nic sama. ![]()
Fenistil nevyvolava zavislost, nicmene pokud vyrazka svedi, tak ted mimco place, protoze jsi kapky vysadila. Ja bych navic zasla na kozni a patrala po pricine…
@Janula559 Jestli se ti zda nebo nezda osypana neni u takoveho miminka moc relevantni. Pediatrovi alespon zavolej, nez sama zacnes nasazovat jine leky, nez ty na teplotu ![]()
Ahojky, mam takovy dotaz, je mozne aby 5 tydenni mimino po 14 dnech uzivani fenistil kapek melo na ne zavislost? Malej se mi, je to tak 3 tydny, osypal v obliceji. Chvili jsem cekala zda to nezmizi. Asi po trech dnech jsem sla k Dr., ta koukla a prisla s tim ze to vypada na alergii a napsala kapky, doporucila omyvat v cernem caji a mazat zinkovou masti. Tyden na to jsem sla k Dr. znovu, protoze to nemelo moc velky vysledek a vyrazka se objevila i na jednom boku. Dr. mela dovolenou a Dr. na zaskok usoudila, ze je to alergicka reakce s potnickama, doporucila pokracovat v uzivani kapek 3 kapky 3× denne a koupat v hermanku. Nastalo zlepseni, ale spon oblicej uz mame (oproti tomu jak to bylo) krasnej, ale boky a trochu hrudnik mame porad trochu osypany.Hermanek mu to krasne vysusuje. Jsou to tri dny co jsem mu prestala davat kapky v poledne a vcera jsem dokonce vysadila kapky rano. Malej mi cely vcerejsi den proplakal a skoro vubec nespal. Dnes to same. Prvne jsem si myslela ze ho trapi prdiky, ale ted uz si to nemyslim. Je za cely den pekne unaveny, ale usne vzdy tak na 5 minut v naruci a konec, pak zacne plakat… az se unavi da si chvilku pauzu a pak zase nanovo, takze to zacinam prikladat absenci kapek. Co si o tom myslite?