Horečka, je možné střídat Nurofen a Panadol?

2041
24.2.12 18:02

Horečka je možné střídat nurofen a panadol?

Holky malý má teplotu 39, horké čelo, tváře, ale studené ruce. Můžu střídat Nurofen a panadol? normálně se panadol bere po 6ti hodinách, ale když se střídá s paralenem, může po čtyřech. Týká se to myslíte i panadolu? Paralen totiž nemá. A při jaké teplotě mám volat pohotovost, já vždycky čekala u malý dva dny, pak jsem jela s močí, ale nikdy neměla teploty vysoké třeba do 39, víc neměla. Mluvím jen preventivně, zatím má malej taky 39C. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2217
24.2.12 18:03

Kolik je malému?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
24.2.12 18:05

10měsíců. 12kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
24.2.12 18:05

Jde to …Když dáš Panadol,tak za 4 hoďky můžeš dát Nurofen.Jinak mezi samotným Panadolem musíš dělat rozestupy 6 hodin,což je někdy dost… POhotovost volej ,jakmile vyleze teplota nad 40,nebo když dostane febrilní křeče.Takový jakoby záškuby..

Panadol a Paralen obsahují stejnou účinnou látku-Paracetamolum,kdežto Nurofen je na bázi Ibalginu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
24.2.12 18:06

Panadol a Panadol můžeš střídat po 4 hodinách.Panadol je jako Paralen obsahuje Paracetamol.
Nevím jak staré máš děti, ale 39 přece jen není tak moc u dítěte.
Manžel (saniťákú říká že jak jde dítěti pára z uší :-) né, dělá si srandu
Nad 38 zkus srazit teplotu nurofenem nebo panadolem, pokud to nezabere, zkus zábaly na zchlazení.
Na pohotovosti ti stejně nic jiného nedají než to samé.
Touhle hodinou bývá teplota vždycky nejvyšší.
Pokud by měl nad 40 tak bych zavolala,nebo pokud by to nešlo srazit.Minimálně ti ještě poradí co zkusit.

• Citovat
  • Upravit
2217
24.2.12 18:12

A jak dlouho tu teplotu má? Pokud jí má 1 den, tak bych pohotovost nevolala. Zkus udělat kdyžtak zábal nebo octové ponožky. Já bych zatím dávala jen jeden lék. Zkus si když tak vyhledat na netu složení paralenu a panadolu. Pokud by bylo stejné, tak bych ho dala. Nebo si zavolej na pohotovost a tam ti poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
24.2.12 18:17
zichisek píše:
Panadol a Panadol můžeš střídat po 4 hodinách.Panadol je jako Paralen obsahuje Paracetamol.
Nad 38 zkus srazit teplotu nurofenem nebo panadolem, pokud to nezabere, zkus zábaly na zchlazení.
Pokud by měl nad 40 tak bych zavolala,nebo pokud by to nešlo srazit.Minimálně ti ještě poradí co zkusit.

No asi si chtěla napsat panadol a nurofen po 4 hodinách ne?
Panadol a opět panadol může dát p 6 hodinách.
Jinak jestli má dítě studené ruce a nohy nemůžeš dávat zábaly ani dávat do vlažné vody. Musíš nejdřív ruce a nohy rozmasírovat. Syn měl nedávno vysoké horečky, volala jsem na pohotovost kde mi tohle řekli. Jinak vůbec mu neklesala teplota ani po sirupu, ale pak se mně ho podařilo pořádne zavodnit a teplota postupně klesla.

Příspěvek upraven 24.02.12 v 18:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
24.2.12 18:18

zatím jí má teď po odpoledním spaní. Pohotovost zatím volat nebudu. A může se volat sanitka, nevíte? třeba kdyby měl 40? jsem doma sama se dvěma dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
24.2.12 18:20

určitě ti za to hlavu neutrhnou… Když bude nejhůř,tak volej…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
24.2.12 18:22
Mišela1 píše:
zichisek píše:

No asi si chtěla napsat panadol a nurofen po 4 hodinách ne?
Panadol a opět panadol může dát p 6 hodinách.
Jinak jestli má dítě studené ruce a nohy nemůžeš dávat zábaly ani dávat do vlažné vody. Musíš nejdřív ruce a nohy rozmasírovat. Syn měl nedávno vysoké horečky, volala jsem na pohotovost kde mi tohle řekli. Jinak vůbec mu neklesala teplota ani po sirupu, ale pak se mně ho podařilo pořádne zavodnit a teplota postupně klesla.

Příspěvek upraven 24.02.12 v 18:18

Jojo pardon, panadol a nurofen samozřejmě.
A s těmi zábaly, když má jen studené ruce, tak může dát zábaly na lýtka, to prý pomáhá.
Ale pokud má teplotu jen teď odpoledne, tak bych se tolik nestrachovala, může to být od zoubků nebo jen něco „lehčího“ a podaří se to srazit sirupem.

• Citovat
  • Upravit
zichisek
24.2.12 18:23
Nelluška píše:
zatím jí má teď po odpoledním spaní. Pohotovost zatím volat nebudu. A může se volat sanitka, nevíte? třeba kdyby měl 40? jsem doma sama se dvěma dětma.

Minimálně ti poradí, kam se jinam obrátit, nebo tak.Co jiného dělat, když není jiná možnost.

• Citovat
  • Upravit
9868
24.2.12 18:49

sanitku ti na horečku nedají. aspoň před rokem to tak bylo.
a paralen s nurofenem se v nouzi v horečkách nejvyšších můžou střídat už po 3h!
nejlépe sráží teplotu octové ponožky, klasické zábaly s vlažnou vodou obvykle nesnáší.
po léku musí do hodiny teplota slézt, jinak bych jela na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
24.2.12 18:57

paralen se může s nurofenem střídat po třech hodinách a rozestupy mezi dávkami jednoho a druhého min. 6 hodin ;)
ať jste brzy fit :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2041
24.2.12 19:09
obrazek píše:
nejlépe sráží teplotu octové ponožky, klasické zábaly s vlažnou vodou obvykle nesnáší.

no snad to bude dobrý, už mu čípek asi zabral. Už podruhý mají děti horečku zrovna, když je muž pryč. Jsme mimo město a nemám auto. Tak holt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
24.2.12 19:10
obrazek píše:

no snad to bude dobrý, už mu čípek asi zabral. Už podruhý mají děti horečku zrovna, když je muž pryč. Jsme mimo město a nemám auto. Tak holt nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí