Laryngitida u syna

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Klarka5
23.2.12 20:45

Laryngitida u syna

Ahoj maminky
Omlouvám se vím že tohle téma je tu několikrát ale nechci se šťourat ve starých příspěvkách a číst si to.
Chci se zeptat jestli je tu nějaká maminka s dítětem co má Laryngitidu??? A jak s tím bojujete? Skončila jsem v sobtou se synem(15m) v nemocnici protože strašně kašlal a dusil se nemohl se ani pořádně nadechnout, úplně sípal nemohl ani mluvit, válel se neměl ani sílu sedět,stát cokoliv. V nemocnici mi řekli že měl akutní zánět hrtanu (Laryngitida) přišli jsme za pět dvanáct, kdybych s ním nepřišla doma by se mi dusil mohl by se dostat do bezvědomí a mohlo by mu to poškodit mozek. Když nás v úterý pustili lékař mi řekl že mě nechce strašit ale že mám počítat s tím že pokaždé když bude nějak nemocný bude to mít i s Laryngitidou. Taky říkal že to může odejít a už se to na něm nikdy neprojeví a nebo že to může mít několik let. Ani nevíte jak se toho bojím toho že třeba nás to potká znova a než zavolám rychlou tak mu to ublíží na zdraví, nechci nato myslet ale chci být připravená na nejhorší. Už nechci aby nás to potkalo :,( . V nemocnici jsem ležela s ním nechtěla jsem ho tam nechat a myslet nato co zrovna dělá jestli nepláče…každý večer když usínal musel být u mě a nikdy to nedělal ale tam jo chytl mě pevně kolem krku a přitiskl obličej na můj obličej a usínal,měl strach poznal že není doma pořád se semnou mazlil aby veděl že tam jsem. Omlouvám se jestli to přeháním ale setkala jsem se stim poprvé a můžu říct že zážitek na celý život, moc to prožívám miluji svého syna a přála bych si aby byl zdravý. :,(
Jen jsem se vykecala ze svého pocitu a zážitku děkuji za pochopení
Taky bych se chtěla zeptat prý jsou nějaké čípky které se dávají při takovém stavu aby nedošlo k záchvatu jestli někdo víte název sem s ním děkuji.
Přeji hezký večer :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21
23.2.12 20:56

Ahoj, moje dcera to má vždycky tak třikrát do roka, poprvé jsme s tím byli také v nemocnici, ale od té doby to zvládáme samy doma, nech si od dr napsat čípky Rektodelt - jako první pomoc při záchvatu, jinak se na tuto nemoc dává dithiaden na noc a já dávám i stoptusin. Na noc je nutné mít v ložnici co největší zimu - třeba spát i při otevřeném okně v zimě a vysoko pod hlavou, při záchvatu se doporučuje také jako první pomoc zabalit dítě do deky a strčit ho k otevřenému oknu nebo k mrazáku.Doufám, že jsem poradila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
23.2.12 21:00

ono z toho ty děti časem vyrostou, dcera má dnes skoro 5 let a už nemá ani to noční dušení a záchvat kašle, jen ráno má štěkavý kašel, tak neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.2.12 21:01

moje malá měla laryngitidu v 6ti měsících. Protože se dusila dostávala REctodelt čípky - sice kortikoidy, ale zabíralo to parádně. Do nemocnice jsme jezdili 3× denně na inhalační terapii, protože mám ještě jedo dítě doma a nemůže zůstat sama. Do týdne to bylo lepší a naštěstí je zatím zdravá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
23.2.12 21:03

Měli by ti napsat nějaké léky jako první pomoc, my máme čípky Rectodelt, je to svinstvo, ale v nejhorším případě pomůžou. Dále je potřeba studený vzduch, v zimě dítě zabalit do deky a dát ho do otevřeného okna, v létě strčit hlavu k otevřenému mrazáku. Já už tomu nejhoršímu umím předejít, poznám, že nás čeká záchvat, večer začne chraptět, i když je jinak úplně zdravý. Takže dostane fenistil kapky, v místnosti zvlhčím vzduch, malému podložím hodně hlavu a trup, aby neležel ve vodorovné pozici a připravím si ten čípek, kdyby bylo nejhůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8622
23.2.12 21:04

Vidím, že jsem fakt rychlá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klarka5
23.2.12 21:13

Děkuji všem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
14020
23.2.12 21:16

ten dithiaden je fakt dobrý, pomáhá aby se dítě nebudilo kašlem , je to antihistaminikum / proti alergický/ a zklidňuje - taky pomohl :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.2.12 21:24

Ahojky,můj syn má tyhle problémy od 6měsíců a pěkně jsem si s ním zkusila,chudáček malej. Kolikrát jsem jeli na pohotovost s kyslíkem a v nemocnici mu chystali JIPku,protože to vypadalo dost zle,jednou byl dokonce ve stavu,kdy mě vůbec nepoznával a bál se mě,no šííílený. První pomocí je hodně studený vzduch…v létě je to horší,ale řešila jsem to větrákem..pak jsem dávala rectodelt a kapky ditustat,aby se zmírnil kašel a malej se tak nedusil,kupodivu to zabíralo,kkyž byl větší,dávala jsem prednison,který mi dali v nemocnici,zabírá rychleji,ale je pěkně hnusnej,takže to byl boj.Dětskou doktorku jsem požádala o doporučení na alergologii a tam už nás nějakou dobu léčí..paní doktorka mi řekla dokonce jednu věc,kterou jsem do nedávna vůbec netušila..tahle nemoc se chová hooodně podobně,jako začínající astma,takže doporučuju zajít na alergologii a nechat se nějak vyšetřit,abyste věděli,co léčit.Dneska je malýmu skoro 6 a je to mnohem lepší,taky jsme jezdili do lázní,ted jedeme zase a vážně se to zlepšuje. Pokud budou mlhy nebo déšť,vůbec nechodte ven,jen se tím,jako by ta laringytida přivolala…není to přenosný,ale kdo se s tím nesetkal,má pocit,že dítě trápíme kašlem…tak hodně štěstí a at se brzo dáte nějak dokupy..zdraví Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
23.2.12 21:27

Ahojky.Tak jsme stejně postiženi.Při každé rýmě, stačí jít ven a má to.Ale už to mám vychytaný a hned jak začne štěkat tak dám bud čípek nebo ted jsme na to poprvé zkusila homeopatika a fakt se mu to nerozjelo.+ samozřejmě musíš ho hlídat a dopřát mu studený vzduch celou noc.Pořádně nabalit a větrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
23.2.12 21:39

taky se přidávám :( Včera jsme byli v noci i na procházce po vsi, ale zvládli jsme to…

Znám rodinu, která spí celou zimu v čepicích a rukavicích, kvůli laryngitidě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14020
23.2.12 21:45

laryngitida je akutní onemocnění, pokud je to dlouhodobé, nebo se to vrací po námaze, mohlo by to být spíš astma :think:
Starší se k němu dopracovala po zápalu plic a musí mít inhalátor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klarka5
24.2.12 08:41

No v nemocnici mi řekli že nesmíme do styku s dětma dokud se neuzdravi je to infekční?

• Citovat
  • Upravit
Klarka5
24.2.12 08:42

My jsme dostali Stoptusin a Protazin a to je pěknej oblbovák :|

• Citovat
  • Upravit
Lightsun
24.2.12 10:25

Ahoj, laryngitida je virové onemocnění. Dokud dítě kašle a má rýmu, může nakazit, ale to neznamená, že koho nakazí, ten bude mít laryngitidu. Každý jinak. Jinak s věkem se to zlepšuje, růst hrtanu a změna anatomických proporcí krku, takže pak to přejde do toho dospěláckého chraptění a ztráty hlasu, to je laryngitida u nás velkých, ale dušení už ne, to je specialita kojenců a batolat..
Jinak antihistaminika ano- Dithiaden, Fenistil.., něco od kašle, třeba Stoptussin, určitě studený vzduch, není třeba spát u otevřeného okna, stačí pravidelně vyvětrat,zvlhčit vzduch.
Co se kortikoidů týče, tak na ně sice vesměs koukáte křivě, ale je to základní léčba proti otoku v krku, Rectodelt se používá, ale vězte, že než zabere, trvá to několik hodin a obecně se doporučují jiné přípravky, ale ty v případě velkého dušení na doma nejsou. Dá se i Prednison v tabletkách samozřejmě, a fakt to není takový dryják, jak se bojíte, krátkodobě (tak se dává u laryngitidy) neuškodí. :mavam:
Tak ať se vám všem a hlavně dětem laryngitidy vyhýbají na sto honů!!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí