Laryngitida u syna

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14020
24.2.12 11:05

:think: mudra dávala malé rectodelt rovnou v ambulanci, protože nemohla dýchat a pak jsme tam čekali asi 30 minut než zabral , to se mi nezdá sase tak dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.14 13:24

Ahoj děvčata oživuji diskuzi a čekám na pomoc nazory a tak…Kubík měl minulý týden hnusnou hustou rýmu tu jsem vysavala občas v noci zakašlal…z rýmy jsme se docela dostaly a dneska v noci docela kašlal víc ale dobrý manžel nám ráno přitopil aby jsme nyvstávaly do zimy a Kubík mi začal ráno když vstal neuvěřitelně kašlat až stěkat no hrozný nemohla jsem ho utišit takže jsem volala manžela oblekla ho a jely jsme k doktorce poslechla ho a řekla že na pruduskach nic neslyší ale že je to laryngytida…no mazec dostaly jsme rektodelt čípky že mu mám dát ted v poledne pulku a večer pulku před spaním a že to bude doobré…chci se zeptat bojim se noci aby se neudusil opravdu stačí ty čípky co když mu nepomužou no je mi ho moc lito…nevim co mam dělat jsem hrozna poplaška vim že budu sedet večer u postele a čekat jestli bude ok…Kubíkovi jsou 2 roky a 5 měsícú prosím poradte…vážně je to tak zazračné apomuže mu to…říkala že kdyby ne že ho mam obleknout a vystrčit hlavu ven na mraz…jen mam strach aby se neudusil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
30.10.14 13:32

Naše má teď hroznou rýmu. Nevysmrká se a vysát jen násilím. Nos a pusu má celou sedřenou a v puse afty…Předevčírem jak jí tekla ta rýma do nosu tak se v noci zakuckala a začla zvracet. Pak už rýmna lepší a dnes v noci zas, ale to nebyla blitka, ale zas jak jí takla ta rýma tak se zakuckala a vykuckala hleny. Hrozný. Dávám jí Nurofen čípky a stoptusin. Cokoli do ní dostat je boj, nenechá si nic natřít…je mi jí líto. Jestli se to do pondělka nezlepší tak jedem taky k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15417
30.10.14 13:35

Synovi vždycky rektodelt stačil. A opravdu hodně pomáhá studený vlhký vzduch. Já jsem vždycky syna, než zabral čípek, nabalila a posadila se s ním k otevřeným balkonovým dveřím. Vždycky nejpozději do půl hodiny se kašel zklidnil a spal pak většinou celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
338
30.10.14 13:35

@Mišule Neboj, opravdu pomáhá studený vzduch. Na laryngytidy trpěla má starší dcera, dokonce jsme tenkrát byly i dvakrát v nemocnici z toho jednou na jipce, to malé bylo půl roku. Podruhé v roce poté jsme to už zvládaly doma, zvlhčovali vzduch, také dávali kalcium (půl tablety rozpuštěné ve vodě) a na zklidnění kousek dithiadenu. Pro jistotu jsme měli doma ty čípky, ale použili jsme je jen jednou. Teď je dceři 10, a už na to tolik netrpí, jen mívá ten škaredý laryngytický kašel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
30.10.14 13:37
@Mišulemišule píše:
Ahoj děvčata oživuji diskuzi a čekám na pomoc nazory a tak…Kubík měl minulý týden hnusnou hustou rýmu tu jsem vysavala občas v noci zakašlal…z rýmy jsme se docela dostaly a dneska v noci docela kašlal víc ale dobrý manžel nám ráno přitopil aby jsme nyvstávaly do zimy a Kubík mi začal ráno když vstal neuvěřitelně kašlat až stěkat no hrozný nemohla jsem ho utišit takže jsem volala manžela oblekla ho a jely jsme k doktorce poslechla ho a řekla že na pruduskach nic neslyší ale že je to laryngytida…no mazec dostaly jsme rektodelt čípky že mu mám dát ted v poledne pulku a večer pulku před spaním a že to bude doobré…chci se zeptat bojim se noci aby se neudusil opravdu stačí ty čípky co když mu nepomužou no je mi ho moc lito…nevim co mam dělat jsem hrozna poplaška vim že budu sedet večer u postele a čekat jestli bude ok…Kubíkovi jsou 2 roky a 5 měsícú prosím poradte…vážně je to tak zazračné apomuže mu to…říkala že kdyby ne že ho mam obleknout a vystrčit hlavu ven na mraz…jen mam strach aby se neudusil

Jako první pomoc mužeš použít i lednici otevřenou. Než ti dorazí sanitka. Potřebuje zimu a vlhko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
30.10.14 13:39

@Mišulemišule hlavně na noc pořádně vyvětrej a vypni topení, laryngitida nemá ráda vytopené pokoje, můžeš ještě zvlhčit vzduch mokrýma osuškama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
30.10.14 13:47
@Mišulemišule píše:

Zrovna taky máme laryngitidu, malý na ni trpí už odmalička..Rectodelt určitě zabere neboj, nic jiného na to ani není..Pak už jen nemocnice..Já ještě malému dávám Dithiaden půlku ráno, půlku večer, zmenší to ten otok v krku a taky dáváme sirup na suchý a dráždivý kašel, Dávám Robitussin, ale teďka jsem v lékárně koupila Levopront a zdá se mi lepší..Jinak na noc netopit, vyvětrat, jestli máte zvlhčovač vzduchu, tak zapnout, jinak mokré plenky, ručníky kolem postele..Té noci už bych se nebála, čípky zabírají rychle, podle mě noc už bude lepší..
Kdyby ale přece jenom a začal se dusit, strčit hlavu do mrazáku nebo malého obléct a vystrčit na balkón a volat sanitku, ale věřím, že už to bude tuto noc dobré..
Já si dokonce tentokrát nechala napsat pro malého dvě balení toho Rectodeltu, ať ho mám doma, pro případ, že by ho to chytlo, protože většinou doma, čípek nemám a to je pak noc :zed:

• Citovat
  • Upravit
390
30.10.14 13:54

Druhorozená dcerka měla poprvé laringitidu někdy v roce. Byla jsem celá vyděšená, sýpala nemohla se na dechnout… Když mi doktorka poradila jen vlhko a chladno, myslela jsem, že si dělá srandu. Ale opravdu to funfuje. V pokoji kde spala jsem jí rozvěsila vlhké ručníky okolo postýlky, na topení (které bylo vypnuté)na garnyž místo závěsů- no prostě všude kde se dalo. Pořádně jsem větrala (měla ji v zimě) a na poobědové spaní ležela při otevřeném okně v kulichu. Večer na zklidnění kapky Fenistil a záchvat už se neopakoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.14 14:33

Holky díky jsem uplne hotová je mi ho líto…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65298
30.10.14 17:57

@masa.dis takhle mi spal malý…ale ve 3 měsících…když to měl poprvé
@Mišulemišule jak psaly holky…chladno a netopit
kdyby něco, klidně volej rychlou…ale snad nebude třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
30.10.14 18:26
@Mišulemišule píše:
Holky díky jsem uplne hotová je mi ho líto…

Neboj, bude v pořádku :hug: Je to hnusná nemoc, malý ji měl poprvé ve 3 měsících a to jsem fakt nemohla ani spát, ale zvládli jsme to..Ty čípky jsou dobré, určitě se mu brzo uleví..

• Citovat
  • Upravit
30.10.14 19:05

Holky ted pres den dobry ale ted zase zacina pokaslavat a porad tak divne jak dlouho bude mit ten hnusny stekavy kasel ja myslela ze uz ne po tom jednom cipku na noc mu mam dat jeste jeden rikala doktorka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.10.14 12:33

Holky jak dlouho bude mít Kubík ten kašel ted usnul a zase kašle…hnusne ale neštěká ale kašel má teda hnusnej až se budí je to normální…nemám mu dát mucosolvan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
31.10.14 16:15
@Mišulemišule píše:
Holky jak dlouho bude mít Kubík ten kašel ted usnul a zase kašle…hnusne ale neštěká ale kašel má teda hnusnej až se budí je to normální…nemám mu dát mucosolvan?

Určitě mu dej něco na suchý a dráždivý kašel..A nemáš doma třeba fenistil kapky? Ty jsou teď bez předpisu nebo Dithiaden?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA