Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, taky mám klučíka, kterýho trápí laryngitida už od 6 měsíců a pořád se to občas ještě vrací a to mu už bylo v dubnu 8. ze začátku jsem dávala rectodelt a kapky na kašel, ale po čase jsem na doporučení doktora v nemocnici dávala i prednison v určitých dávkách (podle věku a váhy) a můžu říct, že to zabíralo mnohem rychleji. Hrozně jsem se bála, protože jsou to kortiokoidy, ale prý je to malá dávka a když se to nedává pořád a ve vyskokých dávkách je to v pohodě a něco na tom bude, protože všechno, co člověk dítěti na tohle dá, je bud v menší nebo větší míře nějaký hormon a v nemocnici nám ho píchali už taky několikrát. Důležitý je mít chladno v místnosti, kde dětátko spi, než záchvat trochu přejde, tak klidně dýchat studený vzduch z ledničky nebo mrazáku, protže ty dýchací cesty, jak jsou oteklý, tak tím studeným vzduchem zplasknou daleko dřív a i když pak dítě pořád kašle, už tak neštěká…co můžu doporučit sama za sebe je…zajít na alergologii, protože já malýho léčila pořád na laryngitidu, když byl už větší i pediatr a na alergologii zjistili, že tu to přešlo v lehké astma a když začne štěkat, tak to v pohodě zvládáme lékama z alergologie..má na dýchání ventolin, který rozšíří ty dýchací cesty a přestane se malej dusit, dál mám výbornou zkušenost s kapkama na kašel Pleumolysin, zabírají rychle, jen jsou na recept a doplácím na ně asi 21 Kč což je úplně nic s porovnáním třeba ditustatu, který teda taky výborně zabírá nebo stoptusinu…a upřímně můžu říct, že jsem si nechala napsat ozdravovnu a ta nám teda pomohl taky hodně, když nepočítám, že zázraky na tohle dělá moře, i po týdnu, kdy jsme tam byli měl malej skoro půl roku klid, ale na tyhle šílený kašle je podzim a jaro katastrofa. Byli jsem v Luhačovicích a v Jeseníkách, tam bych řekla, že je to na to dýchání úplne nejlepší..snad jsem někomu z vás trošinku pomohla a těm vyděšeným maminkám držím palce a nebojte, s věkem to ustupuje…i když mám pocit, že to trvá hrozně dlouho…tak všem držím pěsti a at jste všichni hooodně moc zdravoučký
zdraví Lenka
@brusinka79 hele a ten pleumolysin píši ze neni pro astmatika ![]()
Jinak prednison je dobrý…musím k dr pro novy do zasoby
Nám ho na nalergologii schválili s tím, že se nesmí dávat dlouhodobě…tak nevím, ale zabírá a syn po tom potíže nemá, ale raději se na to ještě přeptám..děkuju
Holky ja dneska byla v lekarne a tam mi dal na kasel klukovi je 2,5 tak mi dal sinecod kapky na noc na ten kašel mate ho nektera???a pomaha?
Trochu mimo mísu, ale nedá mi to:) Určitě pochopíte, proč anonymně. Jakmile se někde objeví, že maminky diskutují o neočkování a léčbě bez chemie, jsou za hrozné hazardérky a šarlatánky… Já mám neočkované dítě, za 3roky života neměl jediný prášek (horečku měl asi 2×, ale jak přišla, zas odešla a už se nevrátila). Vím, že zakladatelka chce spíše povzbudit v léčbě jejich nemoci, ale za mě bych jako povzbuzení použila spíš zkoumání jiných metod léčby a necpala do dítě žádný sr***. Tím mu jen zakládáte na další problémy do budoucna. Vaši léčbu považuji za hrozně rizikovou a bála bych se ji více než laryngitidy. Jen můj názor, třeba v něčem pomůže
![]()
@Mišulemišule sinecod znám..
ještě k otázce laryngitidy..
syn měl asi 4 přihody, začalo to ve 3 letech… teď je mu 5 let..
ale co mě překvapilo, byla dcera-která měla lar. záchvat teď cca před měsícem, a to jí bude v prosinci 8 let
…
nechápu, nepřetápíme, děti mají v pohoji zvlhčovač…
no, každopádně.. vždy mám koupené calcium chloratum.. to jim při záchvatu okamžitě dám a k tomu dithiaden… rectodelt máme v lednici, ale ustáli jsme to vždy bez s hlavou v mražáku s calcime /v sirupu/.. a dith…
držím palce…začíná zimní období… což je u nás horší :/,protože bydlíme na vesnici a když všichni topí, tak to máme častěji právě v zimě :/
@Anonymní píše:
Trochu mimo mísu, ale nedá mi to:) Určitě pochopíte, proč anonymně. Jakmile se někde objeví, že maminky diskutují o neočkování a léčbě bez chemie, jsou za hrozné hazardérky a šarlatánky… Já mám neočkované dítě, za 3roky života neměl jediný prášek (horečku měl asi 2×, ale jak přišla, zas odešla a už se nevrátila). Vím, že zakladatelka chce spíše povzbudit v léčbě jejich nemoci, ale za mě bych jako povzbuzení použila spíš zkoumání jiných metod léčby a necpala do dítě žádný sr***. Tím mu jen zakládáte na další problémy do budoucna. Vaši léčbu považuji za hrozně rizikovou a bála bych se ji více než laryngitidy. Jen můj názor, třeba v něčem pomůže![]()
pokud ti dítě chrčí, nemůže se nadechnout a skoro modrá, tak je ti v tu chvíli jedno jaké sra.ky do něj narveš, hlavně když to ve zdraví přežije, kdo to nezažil, tak to nikdy nepochopí ![]()
@madeto píše:… souhlasím na 100%
pokud ti dítě chrčí, nemůže se nadechnout a skoro modrá, tak je ti v tu chvíli jedno jaké sra.ky do něj narveš, hlavně když to ve zdraví přežije, kdo to nezažil, tak to nikdy nepochopí
@Anonymní píše:
Trochu mimo mísu, ale nedá mi to:) Určitě pochopíte, proč anonymně. Jakmile se někde objeví, že maminky diskutují o neočkování a léčbě bez chemie, jsou za hrozné hazardérky a šarlatánky… Já mám neočkované dítě, za 3roky života neměl jediný prášek (horečku měl asi 2×, ale jak přišla, zas odešla a už se nevrátila). Vím, že zakladatelka chce spíše povzbudit v léčbě jejich nemoci, ale za mě bych jako povzbuzení použila spíš zkoumání jiných metod léčby a necpala do dítě žádný sr***. Tím mu jen zakládáte na další problémy do budoucna. Vaši léčbu považuji za hrozně rizikovou a bála bych se ji více než laryngitidy. Jen můj názor, třeba v něčem pomůže![]()
No jenomže laryngitida se bohužel jinak léčit nedá, než sra. čkama, víš? Přece nenecháš dítě udusit…Já taky moc nemusím očkování, dávám jen povinné a to jen za předpokladu, že je dítě opravdu zdravé, jinak odkládám..
@Anonymní píše:
A navíc, nechápu ten anonym..
To se stydíš za svůj názor nebo co?
@madeto píše:
pokud ti dítě chrčí, nemůže se nadechnout a skoro modrá, tak je ti v tu chvíli jedno jaké sra.ky do něj narveš, hlavně když to ve zdraví přežije, kdo to nezažil, tak to nikdy nepochopí
Tak tak..
@brusinka79 aha, díky…on prý pomáhá celkem rychle
@Mišulemišule kupuju už jedině tyto kapky…matesovi zabírají
anonym…chytrá a anonymní že–to tady máme zkoumat my???
nebo nějaká jiná rada na léčbu??
mě když kluk naposledy ležel na jip, za noc 10 ampulí adrenalinu a pořád sípal a hrozila intubace, bylo mi jedno co dostane, hlavně at se mu uleví
Holky i ja se pridavam, dnes v noci nas rychla odvezla do nemocnice, maly (1 rok) se hrozne dusil, dostali jsme cipek atd…ale proc pisu, maji tady moc sikovny inhalator, jenze stoji 6 000 korun a taky zvlhcovac…nepouzivate nektera tyto veci doma u svych deti? Myslim v levnejsi forme, hodte sem nejaky napad…omlouvam se za hacky/carky pisu z mobilu…Laryngitida je neco tak hnusnyho, ja byla uplne hotova, mame ji poprve a nevedela jsem co delat…ted uz ano
.
Hlavně že už je malému líp
Snad už se to nebude opakovat, ale kdyby jo, už si budeš vědět rady
Hlavně si ještě přikup třeba ten Fenistil, pro všechny případy, to se ti doma neztratí..Mějte se hezky a buďte zdraví..