Laryngitida u syna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
1.11.14 20:30
@Mišulemišule píše:
Ještě jednou všem děkuju za rady :potlesk: :D :cert: :mavam:

Hlavně že už je malému líp :kytka: Snad už se to nebude opakovat, ale kdyby jo, už si budeš vědět rady ;) Hlavně si ještě přikup třeba ten Fenistil, pro všechny případy, to se ti doma neztratí..Mějte se hezky a buďte zdraví.. :hug:

• Citovat
  • Upravit
20
2.11.14 21:31

Ahoj holky, taky mám klučíka, kterýho trápí laryngitida už od 6 měsíců a pořád se to občas ještě vrací a to mu už bylo v dubnu 8. ze začátku jsem dávala rectodelt a kapky na kašel, ale po čase jsem na doporučení doktora v nemocnici dávala i prednison v určitých dávkách (podle věku a váhy) a můžu říct, že to zabíralo mnohem rychleji. Hrozně jsem se bála, protože jsou to kortiokoidy, ale prý je to malá dávka a když se to nedává pořád a ve vyskokých dávkách je to v pohodě a něco na tom bude, protože všechno, co člověk dítěti na tohle dá, je bud v menší nebo větší míře nějaký hormon a v nemocnici nám ho píchali už taky několikrát. Důležitý je mít chladno v místnosti, kde dětátko spi, než záchvat trochu přejde, tak klidně dýchat studený vzduch z ledničky nebo mrazáku, protže ty dýchací cesty, jak jsou oteklý, tak tím studeným vzduchem zplasknou daleko dřív a i když pak dítě pořád kašle, už tak neštěká…co můžu doporučit sama za sebe je…zajít na alergologii, protože já malýho léčila pořád na laryngitidu, když byl už větší i pediatr a na alergologii zjistili, že tu to přešlo v lehké astma a když začne štěkat, tak to v pohodě zvládáme lékama z alergologie..má na dýchání ventolin, který rozšíří ty dýchací cesty a přestane se malej dusit, dál mám výbornou zkušenost s kapkama na kašel Pleumolysin, zabírají rychle, jen jsou na recept a doplácím na ně asi 21 Kč což je úplně nic s porovnáním třeba ditustatu, který teda taky výborně zabírá nebo stoptusinu…a upřímně můžu říct, že jsem si nechala napsat ozdravovnu a ta nám teda pomohl taky hodně, když nepočítám, že zázraky na tohle dělá moře, i po týdnu, kdy jsme tam byli měl malej skoro půl roku klid, ale na tyhle šílený kašle je podzim a jaro katastrofa. Byli jsem v Luhačovicích a v Jeseníkách, tam bych řekla, že je to na to dýchání úplne nejlepší..snad jsem někomu z vás trošinku pomohla a těm vyděšeným maminkám držím palce a nebojte, s věkem to ustupuje…i když mám pocit, že to trvá hrozně dlouho…tak všem držím pěsti a at jste všichni hooodně moc zdravoučký :) zdraví Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65376
2.11.14 21:39

@brusinka79 hele a ten pleumolysin píši ze neni pro astmatika :nevim:
Jinak prednison je dobrý…musím k dr pro novy do zasoby

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
2.11.14 23:36

Nám ho na nalergologii schválili s tím, že se nesmí dávat dlouhodobě…tak nevím, ale zabírá a syn po tom potíže nemá, ale raději se na to ještě přeptám..děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.14 11:34

Holky ja dneska byla v lekarne a tam mi dal na kasel klukovi je 2,5 tak mi dal sinecod kapky na noc na ten kašel mate ho nektera???a pomaha?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.11.14 18:15

???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.14 21:31

Trochu mimo mísu, ale nedá mi to:) Určitě pochopíte, proč anonymně. Jakmile se někde objeví, že maminky diskutují o neočkování a léčbě bez chemie, jsou za hrozné hazardérky a šarlatánky… Já mám neočkované dítě, za 3roky života neměl jediný prášek (horečku měl asi 2×, ale jak přišla, zas odešla a už se nevrátila). Vím, že zakladatelka chce spíše povzbudit v léčbě jejich nemoci, ale za mě bych jako povzbuzení použila spíš zkoumání jiných metod léčby a necpala do dítě žádný sr***. Tím mu jen zakládáte na další problémy do budoucna. Vaši léčbu považuji za hrozně rizikovou a bála bych se ji více než laryngitidy. Jen můj názor, třeba v něčem pomůže :andel: :andel:

• Citovat
  • Upravit
5088
3.11.14 21:39

@Mišulemišule sinecod znám..

ještě k otázce laryngitidy..
syn měl asi 4 přihody, začalo to ve 3 letech… teď je mu 5 let..

ale co mě překvapilo, byla dcera-která měla lar. záchvat teď cca před měsícem, a to jí bude v prosinci 8 let :think:

nechápu, nepřetápíme, děti mají v pohoji zvlhčovač…
no, každopádně.. vždy mám koupené calcium chloratum.. to jim při záchvatu okamžitě dám a k tomu dithiaden… rectodelt máme v lednici, ale ustáli jsme to vždy bez s hlavou v mražáku s calcime /v sirupu/.. a dith…

držím palce…začíná zimní období… což je u nás horší :/,protože bydlíme na vesnici a když všichni topí, tak to máme častěji právě v zimě :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
4.11.14 01:33
@Anonymní píše:
Trochu mimo mísu, ale nedá mi to:) Určitě pochopíte, proč anonymně. Jakmile se někde objeví, že maminky diskutují o neočkování a léčbě bez chemie, jsou za hrozné hazardérky a šarlatánky… Já mám neočkované dítě, za 3roky života neměl jediný prášek (horečku měl asi 2×, ale jak přišla, zas odešla a už se nevrátila). Vím, že zakladatelka chce spíše povzbudit v léčbě jejich nemoci, ale za mě bych jako povzbuzení použila spíš zkoumání jiných metod léčby a necpala do dítě žádný sr***. Tím mu jen zakládáte na další problémy do budoucna. Vaši léčbu považuji za hrozně rizikovou a bála bych se ji více než laryngitidy. Jen můj názor, třeba v něčem pomůže :andel: :andel:

pokud ti dítě chrčí, nemůže se nadechnout a skoro modrá, tak je ti v tu chvíli jedno jaké sra.ky do něj narveš, hlavně když to ve zdraví přežije, kdo to nezažil, tak to nikdy nepochopí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
4.11.14 11:43
@madeto píše:
pokud ti dítě chrčí, nemůže se nadechnout a skoro modrá, tak je ti v tu chvíli jedno jaké sra.ky do něj narveš, hlavně když to ve zdraví přežije, kdo to nezažil, tak to nikdy nepochopí :roll:
… souhlasím na 100%
a mimochodem je pěkné jak Anonymní hrdinka propaguje svoje názory, opravdu je pěkné jak se za svůj názor nestydí…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
4.11.14 19:57
@Anonymní píše:
Trochu mimo mísu, ale nedá mi to:) Určitě pochopíte, proč anonymně. Jakmile se někde objeví, že maminky diskutují o neočkování a léčbě bez chemie, jsou za hrozné hazardérky a šarlatánky… Já mám neočkované dítě, za 3roky života neměl jediný prášek (horečku měl asi 2×, ale jak přišla, zas odešla a už se nevrátila). Vím, že zakladatelka chce spíše povzbudit v léčbě jejich nemoci, ale za mě bych jako povzbuzení použila spíš zkoumání jiných metod léčby a necpala do dítě žádný sr***. Tím mu jen zakládáte na další problémy do budoucna. Vaši léčbu považuji za hrozně rizikovou a bála bych se ji více než laryngitidy. Jen můj názor, třeba v něčem pomůže :andel: :andel:

No jenomže laryngitida se bohužel jinak léčit nedá, než sra. čkama, víš? Přece nenecháš dítě udusit…Já taky moc nemusím očkování, dávám jen povinné a to jen za předpokladu, že je dítě opravdu zdravé, jinak odkládám..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
4.11.14 19:59
@Anonymní píše:

A navíc, nechápu ten anonym.. :nevim: To se stydíš za svůj názor nebo co?

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
4.11.14 20:00
@madeto píše:
pokud ti dítě chrčí, nemůže se nadechnout a skoro modrá, tak je ti v tu chvíli jedno jaké sra.ky do něj narveš, hlavně když to ve zdraví přežije, kdo to nezažil, tak to nikdy nepochopí :roll:

Tak tak..

• Citovat
  • Upravit
65376
4.11.14 20:04

@brusinka79 aha, díky…on prý pomáhá celkem rychle
@Mišulemišule kupuju už jedině tyto kapky…matesovi zabírají

anonym…chytrá a anonymní že–to tady máme zkoumat my???
nebo nějaká jiná rada na léčbu??
mě když kluk naposledy ležel na jip, za noc 10 ampulí adrenalinu a pořád sípal a hrozila intubace, bylo mi jedno co dostane, hlavně at se mu uleví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1637
5.11.14 11:54

Holky i ja se pridavam, dnes v noci nas rychla odvezla do nemocnice, maly (1 rok) se hrozne dusil, dostali jsme cipek atd…ale proc pisu, maji tady moc sikovny inhalator, jenze stoji 6 000 korun a taky zvlhcovac…nepouzivate nektera tyto veci doma u svych deti? Myslim v levnejsi forme, hodte sem nejaky napad…omlouvam se za hacky/carky pisu z mobilu…Laryngitida je neco tak hnusnyho, ja byla uplne hotova, mame ji poprve a nevedela jsem co delat…ted uz ano :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí