Proč je pořád nemocný?

2939
23.2.12 08:05

Proč je pořád nemocný?

Ahoj holky, začátkem roku jsem přestala kojit a od té doby je malý skoro pořád, jen s malýma přestávkama nemocný, do té doby nebyl nemocný ani jednou… začátkem ledna měl první antibiotika, pak byl pár dní dobrý a koncem ledna měl zase zánět, takže další antibiotika :? zase pár dní dobrý a teď má zase rýmu a kašle, čím to může být?? Dělám něco špatně?? Doma máme asi 22°, malý má většinou punčochy, ponožky, body s dlouhým rukávem a na tom tenkou mikinu, když byly velké mrazy, měl i tepláčky, malý leze, v místnostech máme lino, na chodbě je dlažba, ale tam se moc nepohybuje, když jdeme ven, tak je oblečený hodně (kombinéza, fusak), ale zpocený nikdy nebyl… dělám něco špatně?? Dá se nemoci nějak předejít?? Budu ráda za každou radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2326
23.2.12 08:08

Myslím si, že je to po vysazení kojení normální. Náš malej taky nikdy nestonal a po ukončení kojení hned antibiotika - naše dr. mi tehdy řekla, že jak přestane dostávat mlíčko, vytváří si vlastní imunitu a je náchylnější k nemocem. Trvalo to asi 3 měsíce a pak se to spravilo. Poraď se s dětskou dr., jaké přírodní léky na podporu imunity mu máš dávat a bude to dobrý!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15752
23.2.12 08:13

Ja bych se rekla, ze je to i tim divnym pocasim. Mala byla do 13 mesicu zdrava jak rybicka ( kojila jsem jen 3 mesice a pak trosku odstrikaneho do 8 m) a ted je za posledni 3 mesice nemocna skoro porad. Prejde ji jedno a za 3 dny ma neco jineho. Nechodite ted vic mezi deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
23.2.12 08:14
alien21 píše:
Myslím si, že je to po vysazení kojení normální. Náš malej taky nikdy nestonal a po ukončení kojení hned antibiotika - naše dr. mi tehdy řekla, že jak přestane dostávat mlíčko, vytváří si vlastní imunitu a je náchylnější k nemocem. Trvalo to asi 3 měsíce a pak se to spravilo. Poraď se s dětskou dr., jaké přírodní léky na podporu imunity mu máš dávat a bude to dobrý!!!

Takže to souvisí s tím ukončením kojení? Tak díky za info, napadlo mě to, ale nebyla jsem si jistá… malýmu dávám pravidelně oscillo, tak třeba to pomůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
23.2.12 08:16
Eneer píše:
alien21 píše:
Takže to souvisí s tím ukončením kojení? Tak díky za info, napadlo mě to, ale nebyla jsem si jistá… malýmu dávám pravidelně oscillo, tak třeba to pomůže…

No mně to tehdy takhle naše dr. řekla a musím říct, že jí naprosto důvěřuju, za ty 4 roky, co k ní chodím se vždy její hypotézy potvrdily a to s námi řešila fakt i dost neobvyklé věci. Synovi dávám sirup z hlívy Imunoglukan a zabírá nám teda skvěle - překonali jsme s ním krizi s nástupem do školky, kdy většina dětí neustále stoná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
23.2.12 08:16
Sarik12 píše:
Ja bych se rekla, ze je to i tim divnym pocasim. Mala byla do 13 mesicu zdrava jak rybicka ( kojila jsem jen 3 mesice a pak trosku odstrikaneho do 8 m) a ted je za posledni 3 mesice nemocna skoro porad. Prejde ji jedno a za 3 dny ma neco jineho. Nechodite ted vic mezi deti?

Právě že ani ne :think: já už si připadám divně před doktorkou, mám pocit, že jsem něco zanedbala, když ho to pořád chytá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
23.2.12 08:18

Já bych ti doporučila imunoglukan sirup. Malé ho teď dávám a tuhle zimu skoro nebyla nemocná. Až teď, ale to jsem už vynechávala a moc nedávala a tak dávám teď zvýšené dávky a nemoc se nezhoršuje, jen má teplotu a kašle, ale lepší se to rychle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
23.2.12 08:18

Pak jsou i léky na předpis na posílení imunity (např ribomunyl, ten je i pro děti), ale to se musíš poradit s doktorkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
23.2.12 08:23
scai píše:
Já bych ti doporučila imunoglukan sirup. Malé ho teď dávám a tuhle zimu skoro nebyla nemocná. Až teď, ale to jsem už vynechávala a moc nedávala a tak dávám teď zvýšené dávky a nemoc se nezhoršuje, jen má teplotu a kašle, ale lepší se to rychle!

Naprostý souhlas - jak už jsem psala, taky máme s Imunoglukanem výborné zkušenosti. A když začíná rýma či nachlazení, přidáváme ještě kapičky Kaloba - taky jsou přírodní, bylinkové a léčení klasické rýmy a kašle se zkracuje minimálně na polovinu, kolikrát je to za 2 dny úplně pryč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
23.2.12 08:35

ja nevim, cim to muze byt, ale neni moc obleceny? 22 a ma body s dlouhym a mikinu. my mame 20-21 a maly ma body s dlouhym, puncochy, ponozky. tim nechci nejak rypat, jen si myslim, ze je to zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
23.2.12 08:39
lucie.t píše:
ja nevim, cim to muze byt, ale neni moc obleceny? 22 a ma body s dlouhym a mikinu. my mame 20-21 a maly ma body s dlouhym, puncochy, ponozky. tim nechci nejak rypat, jen si myslim, ze je to zbytecne.

To si nemyslím, mikinu má tenkou, je to spíš tričko s dlouhým, pohybuje se hlavně na zemi, v obýváku je fran. okno, skrz které trochu táhne. Jinak si myslím, že bych poznala, kdyby mu bylo horko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
23.2.12 08:42

Já bych doporučovala otužovat.Malé je 17měsiců(kojila jsem do 9ti měsíců) a ještě nebyla ani jednou nemocná.Chodímě tak 2krát denně ven a do bazénu,i doktorka mi doporučila otužování(po koupání postupně ochlazovat vodu až bude chladná) a asi to funguje,malá je zdravá jak řípa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
23.2.12 08:43

Ja bych jen dodala… ze pokud detska lekarka ordinuje na kazde nachlazeni antibiotika, tak bych s navstevami u ni byla zdrzenliva a nejdrive vzdy doma vyzkousela babske recepty :-) Pokud prcek totiz dostane pokazde hned ATB tak jeho telicko ani nedostane sanci si nejakou imunitu vybudovat :-(
A to ze je prdola posledni dobou casto nemocny rozhodne souvisi s ukoncenim kojeni… materskym mlekem totiz dostaval maminciny protilatky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
23.2.12 08:57
Agrion píše:
Ja bych jen dodala… ze pokud detska lekarka ordinuje na kazde nachlazeni antibiotika, tak bych s navstevami u ni byla zdrzenliva a nejdrive vzdy doma vyzkousela babske recepty :-) Pokud prcek totiz dostane pokazde hned ATB tak jeho telicko ani nedostane sanci si nejakou imunitu vybudovat :-(
A to ze je prdola posledni dobou casto nemocny rozhodne souvisi s ukoncenim kojeni… materskym mlekem totiz dostaval maminciny protilatky :-)

Ona to nedala na nachlazení, ale kvůli zánětu (poznala to podle krve)… jinak když jsem volala, že malý trochu pokašlává, jestli máme přijet, tak mi řekla, že to ani není nutný, pokud k tomu nemá teplotu, apod., takže nemyslím, že by dávala antibiotika pokud to není nezbytně nutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
23.2.12 09:07
Cherilin píše:
Já bych doporučovala otužovat.Malé je 17měsiců(kojila jsem do 9ti měsíců) a ještě nebyla ani jednou nemocná.Chodímě tak 2krát denně ven a do bazénu,i doktorka mi doporučila otužování(po koupání postupně ochlazovat vodu až bude chladná) a asi to funguje,malá je zdravá jak řípa.

Taky chodíme ven za každýho počasí, pokud je malej zrovna zdravej, dřív spával v kočáře venku, pak spával sice doma, ale vždycky jsem hodně stáhla teplotu, spíš až teď v poslední době ho víc na doma oblíkám kvůli tomu, že je nachlazenej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí