Proč je pořád nemocný?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3819
23.2.12 08:43

Ja bych jen dodala… ze pokud detska lekarka ordinuje na kazde nachlazeni antibiotika, tak bych s navstevami u ni byla zdrzenliva a nejdrive vzdy doma vyzkousela babske recepty :-) Pokud prcek totiz dostane pokazde hned ATB tak jeho telicko ani nedostane sanci si nejakou imunitu vybudovat :-(
A to ze je prdola posledni dobou casto nemocny rozhodne souvisi s ukoncenim kojeni… materskym mlekem totiz dostaval maminciny protilatky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
23.2.12 08:57
Agrion píše:
Ja bych jen dodala… ze pokud detska lekarka ordinuje na kazde nachlazeni antibiotika, tak bych s navstevami u ni byla zdrzenliva a nejdrive vzdy doma vyzkousela babske recepty :-) Pokud prcek totiz dostane pokazde hned ATB tak jeho telicko ani nedostane sanci si nejakou imunitu vybudovat :-(
A to ze je prdola posledni dobou casto nemocny rozhodne souvisi s ukoncenim kojeni… materskym mlekem totiz dostaval maminciny protilatky :-)

Ona to nedala na nachlazení, ale kvůli zánětu (poznala to podle krve)… jinak když jsem volala, že malý trochu pokašlává, jestli máme přijet, tak mi řekla, že to ani není nutný, pokud k tomu nemá teplotu, apod., takže nemyslím, že by dávala antibiotika pokud to není nezbytně nutný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
23.2.12 09:07
Cherilin píše:
Já bych doporučovala otužovat.Malé je 17měsiců(kojila jsem do 9ti měsíců) a ještě nebyla ani jednou nemocná.Chodímě tak 2krát denně ven a do bazénu,i doktorka mi doporučila otužování(po koupání postupně ochlazovat vodu až bude chladná) a asi to funguje,malá je zdravá jak řípa.

Taky chodíme ven za každýho počasí, pokud je malej zrovna zdravej, dřív spával v kočáře venku, pak spával sice doma, ale vždycky jsem hodně stáhla teplotu, spíš až teď v poslední době ho víc na doma oblíkám kvůli tomu, že je nachlazenej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27010
23.2.12 09:14

Těžko říct mě kluci po skončení kojení nemarodili častěji…navíc tu doma máš teplo podle ěm ht akymoc oblíkáš tu mikinu byhc už nedávala…bude to i počasím…na jaře se to zlepší uvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
24.2.12 10:22

Holky a kdy má rýmu a pokašlává (bez teploty), tak může jít na chvíli ven nebo je lepší radši zůstat doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
24.2.12 11:06
verububu píše:
Eneer, to bych byla doma celou zimu :mrgreen: Nemrzne, tak proč ne, venku se jim i líp dýchá ;)

Já měla za to, že když je nachlazenej, tak se má být doma :mrgreen: tak díky za info, zase jsem o něco chytřejší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
24.2.12 12:23

Naše doktorka doporučuje při nachlazení bez teplot chodit ven, pokud není velký mráz - pomáhá to i uvolnit rýmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
3.1.15 22:02

Zápal plic a hned po něm angína

Ahoj :mavam: Mám dvouletého syna, který byl za svůj život párkrát nachlazený, před rokem měl zánět průdušek, jinak nic. Před měsícem a půl byl opět nachlazený, léčili jsme doma, ale nedařilo se nám, šli jsme k doktorce, slyšela už něco na průduškách, k naší léčbě přidala ještě Spiropent. Po týdnu jsme šli na kontrolu, s tím, že už mu nic nebylo, ale doktorka slyšela nález na plicích, takže zápal plic. Po deseti dnech byl úplně v pořádku. Od té doby jsem dodržovala přísnou 14ti denní rekonvalescenci, dávala vitamíny, posilovala imunitu. Teď po 3 týdnech od vyléčení zápalu plic syn dostal horečky, doktorka diagnostikovala angínu. Přemýšlím o tom co dělat víc aby už syn nebyl po vyléčení opět do několika dnů nemocný?! Mezi děti jsme nechodili, byli jsme doma, odpoledne jsme chodili na procházku. Vitamínů má každý den dost, pestrou stravu má také, dostává probiotika, každé ráno ještě pije Nutrilon… Budu ráda za každou radu. Díky! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25197
3.1.15 22:18

@Naty12 Chtělo by to nějaké komplexnější vyšetření, doktorka vám je podle mě už měla nabídnout. Oslabená imunita může mít zdroj v nečem, co by tě nenapadlo. U mě to třeba byla neléčená alergie.
Domluv se s doktorkou na doporučení na nějaké imunulogické vyšetření. Přeji pevné nervy a ať je to banalita ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
837
3.1.15 22:31

@Naty12 syn mel loni to samé nejdrive zapal plic a pak 4 tydny na to prudusky, na pohotovosti mi rekli, ze se to stava, ze jakmile mas zapal plic a tak se ti to zniva vrati jinde. A od te doby jsme meli klid nejakych 11 mesicu…
A je ora ad ze ja kdyz v puberte mela zapal plic taky pak jsem mela cca za 3 tydny chripku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
3.1.15 22:42

@Aries6 Díky! Také jsem nad tím uvažovala. :kytka:
@tučňačka Děkuji! Je pravda, že doktorka zmiňovala něco v tom smyslu, že po tom zápalu plic je oslabený, tak se to dalo čekat. Já pořád jen přemýšlím, jestli jsem neudělala něco špatně, něco nezanedbala :nevim: U nás v rodině nikdo nikdy zápal plic neměl, tak nemám srovnání. Já v dětství trpěla právě jen na ty angíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
3.1.15 22:55

Ja bych to taky zatim nevidela tak tragicky, ted marodil dvakrat resp trikrat po sobe, pripada mi ze proste blbou nahodou na oslabeny organismus po zapalu plic hupsl dalsi bacil…snazila bych se co nejvic eliminovat potkavani s moznymi bacilonosici(obchod, mhd, chrchlajici deti) a pokracovala s vitaminy, jak pises…my to meli se synem, opakovane kasel az prudusky, spiropent frcel, vleklo se to ale mnohem dele, cca 8 mesicu. pak podezreni na astma, neprokazalo se, ani alergie, takze zatim zaver slabsi/nezrala imunita. dostali jsme na posileni imunity nejakou lecbu, zatim jsem nedala, syn se od te doby zlepsil a zatim -tukam- zdrav…takze ja bych vyckala co bude dal, a pak pripadne ten alergolog-imunolog…a krev u pediatra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
3.1.15 23:18

@lavanilka Díky! Já to zatím také nevidím zle, ale hrozím se toho, aby po angíně znova neonemocněl. Mezi děti, do obchodů jsme nechodili, mhd nejezdíme. Možná jak byly svátky, tak něco přinesla nějaká návštěva :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
3.1.15 23:43
@Naty12 píše:
@lavanilka Díky! Já to zatím také nevidím zle, ale hrozím se toho, aby po angíně znova neonemocněl. Mezi děti, do obchodů jsme nechodili, mhd nejezdíme. Možná jak byly svátky, tak něco přinesla nějaká návštěva :think:

nojo, to je hned, nekdo prskne bacil a oslabeny organismus se neubrani, svagrova zrovna resi neco podobneho se svou dcerou…kazdopadne drzim palce at uz jste pak fit!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
3.1.15 23:53

Díky!!! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie