Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny pejskaře. Mám pronlém, který trvá už hrozně dlouho. Máme fenku Raslici jsou jí 3 roky a čůrá a kaká nám před noc v koupelně, je to děs plave všechno ve vodě už nevím co s tím máme dělat, někde jinde nic neudělá, ale v koupelně si vyloženě udělala záchod. Každé ráno trávíme tím že půl hodiny uklízíme její potřebu. Není to tak že by to nevydržela přes den nic neudělá jen v noci a to s ním můžeme chodit i v 1 ráno ven, ale stejně ráno máme překvápko. Není na to nějaký fígl? Napadlo mne zda to necítí ze spár a proto tam chodí. Vím že třeba když sousedům pes očůrává rohožku doporučuje se pepř, ale co na tohle? I když vytřu fenka to cítí a příjde jí to normální potřebu vykonat v koupelně. Už jsem uplně bezradná a už odmítám takhle otročit a pokaždé mít zkažené ráno smradem. Neporadíte někdo?
Zkus koupelnu vytřít něčím co ten její smrad opravdu přerazí. Aby necítila, že tam už to bylo. Mamka na to používá CIF. Sousedů psi nám občas označkovali roh schodů a dokud jsem to tímhle neumyli, tak tam chodili pořád, jak se to pořádně umylo byl klid.
@MSM20 ahoj, na mou fenku zabralo parkrat v tom vymachat cumak, vytrit savem a nepoustet ji tam…me teda curala pod posteli… Jakoby naschval… Nemuze to delat z trucu ze treba neni s vama v loznici? Pokud ma pristup vsude, tak zamezit do koupelny a uvidite co dal… Jestli to udela jinde, tak ji nedavat jidlo na noc… Pokud by jen curala, tak muze mit i zdravotni problem…
Zkoušela jsem vytřít i savem ale nepomohlo
koupelna se nezavírá z toho důvodu, že jsme dali schválně psí záchod aby chodila tedy tam když se jí koupelna tak líbí, ale na ten si i přes výprask a poučení nedojde. Už ztrácím trpělivost ![]()
Ničím to nepřetřeš, jak už jsi napsala, prostě si tam udělala záchod.
Mně takhle ta moje potvora začala chodit do kuchyně, pokud si ji nedostatečně všímám nebo jí chlap zavře dveře do ložnice. Ta moje to dělá vyloženě z trucu, protože to klidně udělá i hodinu po velké procházce. Prostě chce pozornost. Takže jsme to vyřešili tak, že na noc necháváme v kuchyni takovou tu savou přebalovací podložku, která nic nepropustí, přesně na místě, kam vždycky chodí. Neplavem, nesmrdí to a můžu to hned ráno vyhodit.
Na záchod tam nechodí a dělá to jinde, tak dveře do koupelny zavřete a je to. Večer před spaním pořádně vyvenčit, odeslat na místo, zavřít dveře do koupelny a basta.
@gabousek píše:
Ničím to nepřetřeš, jak už jsi napsala, prostě si tam udělala záchod.
Mně takhle ta moje potvora začala chodit do kuchyně, pokud si ji nedostatečně všímám nebo jí chlap zavře dveře do ložnice. Ta moje to dělá vyloženě z trucu, protože to klidně udělá i hodinu po velké procházce. Prostě chce pozornost. Takže jsme to vyřešili tak, že na noc necháváme v kuchyni takovou tu savou přebalovací podložku, která nic nepropustí, přesně na místě, kam vždycky chodí. Neplavem, nesmrdí to a můžu to hned ráno vyhodit.
No s plenkama jsme to zkoušeli než jsme pořídili psí záchod, ale ona mrcha jde na jiné místo, naschvál ne a ne se vyčůrat tam kde by měla ![]()
@MSM20 pokud ma psi zachod tam, tak se nedivim… Proc nechodite s ni ven? Odnaucit psa, ktery asi 3 roky chodi v byte na zachod, je pak tezke preucit aby chodil jinam…znamy si naucil takhle psa a nakonec musel mit plenky po celem byte…
@akasha143 píše:
@MSM20 pokud ma psi zachod tam, tak se nedivim… Proc nechodite s ni ven? Odnaucit psa, ktery asi 3 roky chodi v byte na zachod, je pak tezke preucit aby chodil jinam…znamy si naucil takhle psa a nakonec musel mit plenky po celem byte…
Tak si nejprve přečtěte celí příspěvek. Píši že s ní chodíme i v 1 ráno a ona je schopná to udělam, jistě že se psem chodíme ven!! Záchod jsme pořídili do koupelny neb jsme mysleli, že když už to nevydrží alespon tech pár hodin v noci do rána bude chodit aspon na ten záchod a my nebudeme každé ráno šlapat do louží
Zdravím, máme psa (4,5 roku, malé plemeno) a taky se nám občas stáva, že po večerní procházce se někde do rána po bytě vyčúrá…tak jsem mu po večerní procházce začala odebírat na noc vodu na pití, protože jsem zjistila, že se po vyvenčení vždycky ještě důkladně napil
… a máme klid ![]()
@MSM20 pokud je naucena ven, tak tim, ze ji ukazete ze tam ma zachod, vlastne souhlasite s tim, ze muze vykonat potrebu tam… Takze ten pes-fenka ani nevi co dela spatne… Chtela jsem poradit, psy chovam uz sestnactym rokem, a nikdy nebyl v tomhle problem… Tak se omlouvam, ze jsem to prehlidla, ale jsem na mobilu…
Proc ma vubec pes zachod v byte? Nechapu. Zachod zrusit, koupelnu na noc zavrit, psa vecer dukladne vyvencit a na noc nedavat vodu. Biti a machani cumaku nepomuze.