Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@30anet Když spočítám úplně vše tak je to kolem 40.000,–
Já měla problém po odběru, šílený křeče v břichu který trvaly do včerejšího večera.
Byla jsem rozhodlá že pokud to nepřejde do dnešního rána, tak zavolám at embrya zamrazí a po novem roce uděláme KET.
Ráno už bylo vše OK
Beru utrogestan 2-2-2 ale nezavádím. Polykám ho, při prvním těhu jsem ho brala až do 12tt a femibion 1 beru taky. Už 3 měsíce
@30anet Ahoj Anet, první dva dny po ET jsem měla jelké bolesti břicha, jakoby od střev. Přišlo mi že se tam snad něco zaseklo.
Tak jsem Utrogestan přestala polykat a začla zavádět a musím říct že je to o MOC lepší. Až na ten výtok, to je hrozný…kolikrát mi to připadá jako bych dostala MS.
Čas s Marečkem celkem utíká a chlap mi hodně pomáhá…jsou to moje zlatíčka ![]()
A jak se máš ty?
@martina.888 ahojky. Já mám malého doma je nemocný dnes mi volali ze školky jestli si pro něj po obědě nemůžu přijít tak už bude doma až do vánoc takže já mám taky o zábavu postaráno. My ty kašle prožíváme strašně. Davime sezvracime hnus prostě
.
No jinak já ty utrose zavádím celou domu je pravda že se to rozpustí něco zůstane uvnitř a zbytek jde ven. Nato si zvykni Ale podle mě je lepší to zavádět jde to tam kam má ne do žaludku.
Taky mě bolelo břicho ale celých 14dni až teď je to lepší že se to sklidnilo ale sem strašně nafoukla mám hrozné břicho. myslela jsem i ze to je právě taky od střev ale ne.
No a to nejhlavnejsi… Dnes jsem byla na kontrole. Chodím jen k sobkovi teď. Je v pohodě. Podle UZ jsou tam ale ty váčky dva. hledel nato prý kolik jsme jich zavadeli a já říkám jedno a on ale jsou tam dvě. No každopádně na srdíčko pořád a stále čekáme. Takže je to takové strašně dlouhé bojím se že se něco ještě pokazí. Na kontrolu jdu 22.12.za týden tak snad už se něco ukáže jinak budu čekat taky až do nového roku. Ale vzali mi krev a zítra v půl 11 mám zavolat jeto hladina hcg v krvi. Sestra mi říkala že pokud by to bylo moc vysoké je riziko více miminek, tak uvidíme.
![]()
@30anet Vím že všechny těhotné chodí jen k Sobkovi.
Nechci Sobka nějak podceňovat dělá tutu práci už dlouho (možná až moc) ale pokud zavede 1 embrio, tak bude plod jeden. Nedávno jsem četla na FB v diskuzi že se to jedné kočeně taky ukázalo (dle utz) a na příští kontrole nic-váček jen jeden. Doktorka jí to vysvětlila tak že to byl bud stín a nebo malý hematom po transféru který během pár dní sám zmizel.
Mě Sobek chtěl zastavit IVF protože se mi prý dělala cysta a na další kontrole o tom neřekl ani slovo. Když jsem se ho na to zeptala-Tak to byl hodně rychle rostoucí folikul.
A kolikátý jsi ted tt? Já vím že mě si na klinice v Brně nechali v péči dlouho, protože srdíčko bylo vidět až v 8tt.
Jinak já jsem ráda že jsme doma všichni zdraví.
To mě mrzí že to Lukášek tak špatně prožívá.
Bude líp…
@martina.888 je to fakt ještě brzo myslím si že jsem tak 5tt on mi to úplně neřekl kolikátý. Zítra budu 35 den od poslední MS trvá to dlouho já vím musím být trpělivá před týdnem řekl že to bude trvat tak 14dni než bude vidět srdíčko. Tak snad už za týden. tak my raději jen to jedno ale oni nevylouci že to můžou být jednovajecna dvojčata ale v rodině to ano jeden nemáme takže by to byl asi šok pro všechny. Ale jasné dva váčky jsme opravdu viděli všichni i můj chlap. Uvidíme.
Dneska tam byl ale natrask lidu ti povím ta ordinace byla narvana byla jsem objednaná na 8 30 a šla jsem na řadu snad až v 9 15.
Tak já si myslím tě když on je ten přednosta kliniky že snad ví co vidí a říká. Přijde mi jako dobrý doktor.
A jak to s malým Mareckem zvládáš jdeto? No my když chytnem kašel tak to stojí fakt zato. V létě jsme s tím bojovali přes dva měsíce a nikdo nepřišel nato proč totak má. Ani alergie ani mandle nic.
@30anet možná jsem to napsala moc no nevím jak to říct, asi škaredě…
Samozřejmě se může stát že to budou jednovaječná dvojčata ale osobně myslím že šance je hrozně malá.
Já sama obdivuju matky dvojčat, nedokážu si to představit mít doma dve takový zlobidla. I když zase je to „dvojitá radost“
![]()
@martina.888 když budou dvě budou prostě totak vezmem možná bych se ani nedivila když se na sebe dívám do zrcadla tak vypadám že už jsem tak ve čtvrtým.
uvidím zítra podle té krve ta taky hodně napoví
@martina.888 ahojky tak podle sestry dost vysoké 4800.takze je to v pořádku říkala hlavně ať beru ten utrogestan a za týden ta kontrola.
A co ty jak to s Tb vypadá zatím v pohodě všechno???
@30anet Ahoj,já jsem v pohodě. Nic nebolí ani nafouklá nejsem.Od té doby co utros zavadim tak je klid.
@martina.888 ahojky a jsi si tím opravdu jistá že krvacis?? Nespinis třeba jen? Nezkoušela jsi test??? Tak to mě mrzí
![]()
@30anet Je to klasická MS (bohužel) zítra jdu na krev za svým obvodákem (je to můj tchán) tak mi tu krev udělá dřív.
@martina.888 mě tu krev brali vlastně až za více než 14dni po ET. Uvidíš no co ti řekne, mrzí mě to tak rozmrazite a půjdeš na KET. a do caru jsi nevolala??myslím na tebe, drž se.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.