Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@30anet Tak MS se rozjela naplno
mám pomalu na krajíčku i když jsem s tím nepočítala…prostě to zamrzí
Ale zase na druhou stránku začneme hned se stimulací a třeba se to stihne ještě před svátkama (hlavně myslet pozitivně
)
Chci se zeptat, myslíš že se zítra dovolám do fertimedu když je sobota? Nevím jak to mají přes víkendy ale kontrola mi bude teda vycházet taky na sobotu…tak nevím…
@martina.888 jo zavolej si tam určitě se dovolas laboratoř tam bude tak i sestry dole. i v neděli by tam měli rano. zlato já to moc dobře znám je to úplně na prd když doufas a nevyjde to musis myslet pozitivně já vím někdy se to řekne že ![]()
@30anet ahoj,doufám že vše probíhá podle plánu a zítra to proběhne. Budu na tebe myslet a držet pěsti. Ja dnes měla hormonální výkyvy a půl dne probrecela…no jo chlapi taky neví co to je…rvat do sebe tolik hormonů a snažit se být OK
@30anet Ahoj,jak to tedy dnes probíhalo a je vše OK?
Já se dnes dovolala a kontrolu mám v pátek ráno. Dnes už jsem si začala pichat Gonal.
Dej vědět.
@martina.888 ahojky jo jo proběhlo byly jsme dvě na ET. nakonec zůstalo jen jedno, to druhé se včera zastavilo ve vývoji a už jsme jo ani nemrazili takže se zavedlo jenom to jedno jediné a paní vedlo to též tak měla. zavadel sobek. jinak už jsem doma a odpočívám. doufam že to vyjde. jinak potom 3mes pauza a jít znova.tak tfuj tfuj tobě též přeju ať máš štěstí ono je to fakt na palici a hlavně pračka na peníze. a nikdo ti nic nezaručí!!!to je to nejhorší. tak se drž já budu teď snad v klidu a odpočívat
![]()
@30anet Ahoj Anet, mysli pozitivně…určitě se zavrtá. Chce to klid a odpočívat.
Mě čeká kontrola v pátek, tak jsem zvědavá jak se to vyvyjí…(Snad tam bude doktorka a né Sobek)
Drž se ![]()
@martina.888 a už pichas??určitě tam bude ona Sobek se tam málokdy objeví navíc má asi na starost jiné věci než obyčejné kontroly ale tak ani on není špatný já si nestěžuju ani na jednoho.to co mi vadí je to že oni se v 9 všichni stama sbali nás nechají tam a jdou domu a zamknete a klíč hoďte do schránky jako to je fakt úlet toto.
No jinak včera den po mě tak šíleně bolelo břicho že jsem myslela že skončím v nemocnici. a byla jsem jen plná vzduchu ale teda šíleně nic nepomáhalo až potom jsem si dala espumisan dvě kuličky a přešlo to ale šíleně vystrelovalo mě to až úplně nahoru k hlavě nemohla jsem se nadechnout a dnes už dobre jen trochu tlak a jsem nafouklá jak balón. bojuj bojovnicku držím ti palce
a ty taky Marti drž se.co maly. my jsme trochu nachlazení rýma.
@30anet Já právě když jdu na kontrolu, většinou mi řeknou že má doktorka operační den a tak je tam Sobek.
Gonal si píchám od neděle a do toho ještě ten nosní sprej (synarel)
Gonal mi vyjde akorát do páteční kontroly, takže budu nejspíš kupovat novej.Jake jsi měla dávkování a jak dlouho jsi stimulovala?
S tím druhým embryjkem mě to mrzi…
ale to dobre se určitě chytne a moc bych ti přála malou princeznu.
Mareček je zatím celkem hodnej ale už má přes 10kg tak se snažím ho moc nezvedat.
Jinak každej čtvrtek chodíme na plavání a myslím že teď vynecháme…nechci nic podcenit.
@martina.888 no určitě se teď hodně opatruj, já hodně ležím když je luky ve školce a odpočívám. no já právě ten gonal neměla není to náhodou to injekční pero z kterého si nabiras ten roztok??otom mi vyprávěla právě taco ležela vedle mě. ja měla úplně něco jinýho měla jsem takové sady jehel a roztoků co jsem si připravovala ráno a večer, denně 4davky dvě ráno, dvě večer a měla jsem to na 7dni přesně začla jsem píchat v neděli do soboty. v neděli večer jsem si pak Pichla tu do nohy jestli to byl pregnyl teď nevím to je 36h před punkcí to musí být přesně na hodinu.pro mě to píchání bylo náročné na přípravu ten vpich byl v pohodě. no určitě to nepodcenuj protože tě to bude i bolet trochu lepší je být v klidu a kór na konci tě stimulace ať ti to tam nepopraska.tak to se divím protože mě ošetřovala Dr ikdyz měla operační den, tak potom si jeho asi oblíbená
já ho měla jen při vstupnim, pak když mi psal ty injekce a teď tu punkce jinak vůbec ne.moc jsem ho neviděla ale oni prý jezdí i do Polanky.
@30anet Já už měla Sobka na více kontrolách než doktorku. S ní jsem byla domluvená na to IUI ale najednou že tam není a mám jít za Sobkem…
Ona je víc příjemná a sdílná, ze Sobka musím všechno páčit a pokud se nezeptám tak mi pomalu nic neřekne a vše pak vysvětluje sestra.
Jsem zvědavá jak dopadne páteční kontrola…nějak se to vleče… ![]()
@martina.888 tak to je zvláštní já Sobka neměla pomalu vůbec. jj no ona je dobrá ta dr.tu úspěšnou inseminaci mi před pěti lety dělala taky ona.taky se mi to vleče hrůza a vůbec mi není dobře jsem furt nafouklá jak balón někdy mě strašně bolí celé břicho jsem plná vzduchu když mi je nejhůř dám si dvě kuličky espumisan a povolí to ale je to hnus hlavně po jídle jako bych místo jídla jedla vzduch.tak ještě zítra a už půjdeš na kontrolu.jak ti jde píchání všechno v pohodě???
@30anet Píchání je naprd včera večer mi došlo jedno pero a když jsem nastavovala jednotky tak jsem si omylem dala dávku jako ráno. Tudíž vyšší, no ráno jsem jim volala a prej se to může stát.
Mám to akorát zítra na kontrole nahlásit.
Léky mám do soboty, takže budu nejspíš zítra kupovat nové a na ty už pojištovna nepřispívá…tak jsem zvědavá na tu pálku…
@martina.888 tak zitra napiš jak jsi dopadla.ja si to taky všechno musela platit co nadelame.tak se drž a zítra na tebe budu myslet.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.