Fibrilace síní, apple watch

Anonymní
1.12.25 09:09

Fibrilace síní, apple watch

Dobrý den,
jsem novým majitelem Apple Watch SE, kde mám zaplou funkci fibrilace síní. Už 3-4 týden mi přišlo jako zhodnocení tydne toto upozornění… nevim, ale zda tu fibrilaci mám nebo to je nejaky odhad. Je mi 24 let. Vite presne jak to funguje? Dekuji!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13
1.12.25 14:53

Fibrilace síni se projevuje bušením srdce, tlak na hrudi, dušnost, myslím si že by jsi to poznal, myslím si že podle hodinek to je jen orientačně, že to je zkreslené buď v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24696
1.12.25 15:07

Mně to píšou občas taky a nic mi není. Jen mám neškodné extrasystoly. Si to vypni a budeš mít klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.12.25 15:22

@lucad77 ty jsou nepříjemné mám je taky někdy mi rozbusi srdce z ničeho nic na kardiu mi nic nezjistily tenkrát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3357
1.12.25 16:32

Apple watch to nema ako zistit :-)
Ak to chces zistit tak su 2 moznosti. Bud ist k doktorovy alebo pouzivat hodinky s hrudnym pasom ktory ma EKG meranie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
1.12.25 16:44
@Anonymní píše: Více

no a to měří z čeho tu fibrilaci síní? Ta se pozná z EKG, ale ne z tepu měřeného na zápěstí. Brala bych to s rezervou. Nejspíš to reaguje na všechny nepravidelnosti, takže i na extrasystoly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7951
1.12.25 16:45
@Mia256 píše: Více

tak fibrilace síní může být (a často bývá) zcela bezpříznaková. Z hodinek a měření na zápěstí se zjistit nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
3.12.25 13:40

Přijde mi 4 % jako nic.
BTW, tchán byl na dovolené na kolech, zhruba v půlce mu začaly AW psát, že má vysoké procento u té febrilace, ať jde k lékaři. Tak co se vrátil, šel, Dr. potvrdil a musel na operaci :). Tak jen tak, ale přijde mi, že ty čtyři procenta nejsou nic vážného :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
6.12.25 18:39

Ve 24 letech nepravdepodobne, ale da se docela dobre dle pulsu poznat od extrasystol, nevim, zda to umi chytre hodinky, ale ja celkem ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí