Chronický zánět nehtového lůžka, chirurgie?

19
1.12.25 00:17

Chronický zánet nehtového lůžka, chirurgie?

Dobrý den, žádáv vás o rychlou radu. Cca od května se pořádně potýkám se zánětem nehtového lůžka/zarostlý nehet. Zprvu to bylo nevhodnou obuví cca 1× za 1-1,5 měsíce. vždy se mi to doma povedlo zaléčit, ale teď od září už to mám úplně ze všeho. Jakmile více chodím, sportuju, tak hned večer už mám opět nateklý, rudý a hnisavý palec u nohy. Vždy to mám tak 5 dní a pak se mi to na tři dny zlepší a je to tam zas.. Už nevím co mám dělat. Zároveň se bojím jít na chirurgii. Přiložím foto z víkendu a podotýkám, že minulý týden to bylo 2krát horší.

Příspěvek upraven 01.12.25 v 00:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andrasteia
1.12.25 00:26

Prosím nedávej sem fotky.
Vsichni vime, jak vypada zarostly nehet.

Bud na chirurgii… Nebo k pedikerce, ktera tohle umi spravit..delaji i nehtova rovnátka. To jedine mi pred lety pomohlo, když jsem si nakopla palec a začal mi nehet zarustat. S chirurgii zkušenost nemám.

• Citovat
  • Upravit
19
1.12.25 00:31

@andrasteia o pedikerce jsem premyslela. Sla jsem na internet a docetla se, ze nemuzou hrabat do hnisaveho nehtu. Kdyby se to delo jednou za cas, tak si to nejak zalecim doma, ale ted uz je to bohuzel ze vseho. S tim ze nejspise jak jsem to cele mesice neresila a jen to nejak doma zalecila, tak uz to mam co 14 dni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16314
1.12.25 01:03
@andrasteia píše: Více

Nezlob se, ale nijak nechápu, co je zrovna na tomto, až tak špatného nebo choulostivého, aby sem nemohla dát fotku k danému problému? :nevim:
Třeba by to zrovna mohlo, někomu pomoct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
1.12.25 01:12
@Fruzsina píše: Více

No ale ona ti tam da rovnatko. Ošetří ti ten palec, vydesinfikuje, a da takovou skobicku, která ten nehet narovna (ne hned, ale poroste rovně, takze ti pak nebude zas a znova zarustat).

Jestli te nevezmou, jdi na tu chururgii. Mazes si to ichtoxylem? To fakt pomaha.

• Citovat
  • Upravit
andrasteia
1.12.25 01:13

@Černá Madonna
Jssm se lekla, pardón.

• Citovat
  • Upravit
11867
1.12.25 03:22

Na chirurgii většinou co vím nehet prostě strhnou…nejlépe pokud máš někde v okolí podologii…nebo kožní…i tam by mohli dát rovnatka. Jinak mě se podařilo u syna zarostlé nehty vyřešit též domácí léčbou…se zarůstající mi nehty se prakticky narodil…v půl roce už měl místo palci velké bolavé bambule..byl ale moc malý na nějaké řešení…jediné co mi dali tak framycoin a že se mám snažit odtahovat kuzicky a okraje nehtiku ostrihnout a podkládat…že musíme vydržet bez bude mít aspoň 15 kilo…pak že by ho už kdyžtak přispali a nehty strhli a lůžka vycistili(na cokoliv jiného moc mrňavej)…to jsem dělala i když to byl masakr ze zacatku…dodnes když mu koukám na nohy tak se brání a nechce..asi si pamatuje jak ho to bolelo…a taky teda jsem nedávala žádné těsné ponožky/punčochy…když to jde doma chodí bod… a stále koukam na to aby boty byly ve špičce široké a nemackaly mu prsty k sobě..
Já jsem poskládal kouskem sterilního čtverce a používala obyč naplast. ale pro dospělé se dají koupit takové silikonové podložky, korekcní náplasti atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.12.25 04:37

Řešilo naše dítě. Nejdřív přes chirurgii, kde se to léčilo. Pak byl odeslán k pedikérce na rovnátka. Když se mu to udělalo znova šel opět už na ta rovnátka.

Příspěvek upraven 01.12.25 v 04:41

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.12.25 04:40

@Vladusxx Synovi nikdo nic nestrhával. Normálně mu to léčil. Pak ho odeslal na ta rovnatka.

• Citovat
  • Upravit
85472
1.12.25 06:03
@Černá Madonna píše: Více

Taky bych rekla, ze fotka by se hodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11867
1.12.25 09:15
@Anonymní píše: Více

mě bylo řečeno, že na rovnátka má moc malinký prsty… Nicméně se to taky léčilo s tím že pokud by to nezabíralo tak by to řešili tak jak jsem napsala…byli jsme na joznim a na chirurgii a ptali jsme se i rodinné známé pedikerky která taky dává rovnátka a manželovi právě řešila zarostlý nehet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí