Fimoza, zarostlá čůrací dírka?

9
3.1.26 04:44

Fimoza, zarůstající otvor předkožky

Ahojte maminky.
Mám 4 měsíčního synka. V porodnici při koupání mi ukazovali, jak se starat o genitál miminka. Měl pod předkožkou smegmu, tak ji vodou očistili. Doma jsem to poté pravidelně čistila také, snažila jsem se jemně. Doktorka mi na kontrole řekla, že vůbec předkožku nemám nijak řešit, co se týče přetahování atd. Smegma se přestala dělat, ale s tím mi přišlo, že se předkožka víc a víc zužovala a jakoby přirůstala k žaludu. Na vícero fórech jsem četla, že se tam ta smegma měla nechat, že měla právě funkci, když oddělovala tu předkožku od žaludu a postupně by se vstřebala, jinde zase psali, že opatrně čistit, aby se to nezanítilo. Postupně jak měl pořád opruzený zadeček, tak jsme pokaždé umývali zadek v napuštěném umyvadle a pindi jsem si nijak zvlášť nevšímala, jak říkala doktorka, ať s tím nic neděláme, ale zároveň mi přišlo, že se to opravdu zužuje (napadlo mě, že třeba je to, jak roste pinďa…?). No každopádně dnes v noci u přebalování má vrchol pindika celkem červený, a když jsem se podívala blíže, tak už vůbec ta předkožka nejde opatrně otevřít, nemá tam vůbec vchod na čurací dírku, jak kdyby měl kompletně srostlou předkožku s žaludem (ještě jako mimi při čištění smegmy šla alespoň horní celá 1/3 žaluda vidět). Namazala jsem to teď framykoinem. Denně čurá normálně, x plenek promočených. Myslíte, že je to normální nebo, že jsem to zavinila já (vnikly tam nějaké srůsty?). Máte také s tím někdo zkušenost?
Jsem z toho nešťastná, vůbec nemůžu spát a všude googlím, někde píší, že fimoza je u takhle malých kluků normální, ale až tak, že z původní 1/3 viditelného žaluda při mírném oddálení předkožky až skoro po úplný srůst? :,( :,(
Určitě s tím chci v pondělí k doktorce.

Děkuji předem moc za rady a zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10140
3.1.26 08:25

To jako že mu ji v porodnici strhli úplně až pod žalud? 8o no tě prsk
To už se dávno nedělá, kuře popraská, zjizvi se… Pak to už nejde vůbec.
Zúženou ji mít nemusí. Koukni občas když čůrá bez plenky. Moc by měla jít hned ven. Nenafukovat předkožku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.1.26 08:27

@xsaleen Nene, uplne pod žalud ne, jen kam to šlo, tak do 1/3 žaludu. Ale ted to nejde ani o milimetr, je tam jen malý otvurek a zbytek se nehýbe. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
3.1.26 08:33

@Michina1 nech to bejt, jinak mu to zničíš úplně.. špičku pomazej bephantenem a vetrej co nejvíc… Může ji mít jen odrenou z pleny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
3.1.26 08:43

Ted to take resim, bylo mi receno, ze mam nechat predkozku v prvnich letech byt, nepretahovat, je mu nyni 2,5 roku, take se mu dela cervena spicka, pretahnout to nejde vubec, volala jsem, jina doktorka, at to mazu framykoidem, a proc to jako nepretahuji (tak ji odpovidam, ze je to srostly a ze neni co pretahovat, ze to nebudu pretahovat nasilim), mam si tam ted zavolat, pro nejakou mast, ktera to ma pry podporit pretahnout… myslim si, ze nejake kortikoidy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
3.1.26 08:46

@tgg91 tak si o tom něco přečti.. kortikoidy jsou v tomhle věku zbytečně brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
3.1.26 08:49

Do 3 až 4 let jsou jakékoliv manipulace s předkožkou důrazně nedoporučeny. Babám v porodnici urazit pazoury až u samé p.dele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.1.26 10:07

@tgg91 a vyloženě nejde přetáhnout před ten kroužek zaluda nebo spíš celkově stáhnout tu předkožku po sirce zaluda? Nam totiž nejde ani lehce posunout, dolu, fakt jen je malá dírka na čurání a jak kdyby byl zbytek po celé délce přirostly :( jak tady na tom obrázku z netu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.1.26 10:25

@xsaleen dobre, zkusím, dam kalciovku, ta mu jediná sedí, jak je polyalergik. Ale stejně se bojím, jak to dříve bylo a jak je to teď, že to srostlo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37483
3.1.26 10:36
@Michina1 píše: Více

To je jedno, jde o trhliny. Pokud vzniknou trhliny, tak to na následný zanět a zjizvení stačí. :cert:
Teď s tím bude mít roky problémy. Vlastní zkušenosti. :?

Příspěvek upraven 03.01.26 v 10:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.1.26 10:39

@M_Vladim ja vím no, a ví někdo co s tim? Předpokládám, ze fakt jen nechat a uvidi se casem? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37483
3.1.26 10:44

Je na to mastička Pinďa. Bude to běh na dlouhou trať.
Mimochodem: ani ta „bublina“ není úplně špatně. Oddělí to předkožku od žaludu a roztáhne jí to. Samozřejmě nesmí dojít k zadržování moči. :think: V tom případě se ordinují kortikosteroidy, ale má to svá ale. :?
V horším případě dojde na plastiku (ne obřízku!). :?

Příspěvek upraven 03.01.26 v 10:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
3.1.26 10:46

Jo, nech to úplně na pokoji, běžná hygiena, jinak nechat předkožku úplně v klidu.

• Citovat
  • Upravit
552
3.1.26 11:12

@Michina1 Takhle to u meho vubec nevypadá… jako ma tu kuzi srolovanou jakoby dopredu, pindu uplne schovaneho… takovej chobot no… ale ta kuze nejde vubec pretahnout smerem ke korenu… ale nic jsem s tim nikdy nasilne nedelala.. snazim se pretahovat vzdycky tak, ze jdu odspodu… tam je ta kuze pruzna, ale nahore srostle…
Asi by chtelo spise urologa specializovaneho na male deti, chirurgii apod…nez pediatra… nekdo me strasil, ze nekteri byvaji mnohdy necitlivi…jak jsi psala, co ti udelali v te nemocnici, pretahuji nasilim apod… :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.1.26 11:24

@M_Vladim to jsem se dívala, ale ta je až od 1 roku, my ted máme čerstvě 4 mesice :/
Jako čůrá přes to normálně… jak píšete všichni, budu dodržovat běžnou hygienu a jinak to nechám zatím tak:) asi koukám, že by to v tomto veku fakt mělo být úplně normální (jen mě to zarazilo právě z toho, jak to ze začátku šlo pěkně volně až do třetiny žaludu stáhnout a vyčistit tu smegmu a ted nejde vůbec a je to fakt jen ústí jak na tom obrázku, takže asi nějaký srůsty tam budou, ale uvidíme časem…). Dekuji moc :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí