Chřipka - jak postupovat dál?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
453
30.12.25 04:15

Chřipka - jak postupovat dál?

Dcera (8 let) má dle doktora chřipku A (test nedělal). Narozdil od sourozenců má ale divný průběh - cca od 15.12. rýma, pak se přidal kašel. 18.12. horečka kolem 38.5, jen ten jeden den. Druhý den lepší, teplota jen lehce zvýšená. Pak byla u otce, kde měla 21.12. horečky 40 stupňů (podrobnosti nevím), prý 1 den. Pak 26.12. v noci 38.5, ráno Pak už jen zvýšená teplota. A dnes 29.12. odpoledne zase horečka. Je příšerně zahleněná, rýma + strašný kašel. 26.12. ji viděl doktor, poslech čistý, uzliny zvětšené, krk začervenalý - uzavřel to jako chřipku, ze se takhle projevuje :nevim: Ale upřímně, už mě to znervozňuje, je to skoro 2 týdny od prvních horeček. Opravdu je takový průběh běžný? Meli jste to nekdo podobně, jak dlouho to nakonec trvalo? Zvažuju ji zítra znovu vzít znovu k dr, ve středu jde k otci a ten to řešit nebude. Díky! P. S. CRP tady nedělají, takže nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6626
30.12.25 08:56

Poslední chřipku jsem měla tři týdny než odezněly horečky a pak jsem se dávala dohromady další měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
30.12.25 14:40

No chřipka může mít jako komplikaci zápal plic, zánět dutin, zánět středního ucha…takže v tomto případě určitě k lékaři. No a to CRP by bylo dobré. Já měla nedávno na pohotovosti paní co měla taky asi původně chřipku - horečky, stejný průběh i manžel. Jenže horečky přetrvávaly přes týden, manžel už byl fit. A CRP 150 a na rtg zápal plic (i byl slyšet poslechově).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
30.12.25 17:04

Díky za názor, asi ji raději vezmu. V neděli byl poslech čistý, uši taky, jen trochu červený krk. Od té doby je vše stejné. Horečky nejsou pořád, „jen“ se vracejí cca každé 3 dny (cca 38.5) a s nimi velká bolest nohou. CRP dělají jen v laboratoři, tzn. cekani na odběr a min 24h na výsledek (a ještě se diví, ze o tom testu vůbec vím :roll: - Kanada)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
30.12.25 20:42
@nejsem_tu píše: Více

a domácí CRP test se u vás nedá koupit? Jinak pokud jí bolí svaly, tak u dětí bývá zánět svalů u chřipky. Je to docela časté. Ale není to závažné a vyléčí se to samo, jen ty svaly u toho tak bolí, že děti někdy nemohou skoro ani chodit. Trvá to pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
31.12.25 05:02

@Lucka1111 Ne, ani domácí CRP test, lidi tady vůbec neví, že to existuje :roll:
Nicméně pro referenci dalším, k doktorovi jsem ji vzala, udělal výtěry z krku, nosu a poslal na rentgen plic. Výsledky výtěrů ještě nejsou, ale má potvrzený zápal plic :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7947
31.12.25 19:54
@nejsem_tu píše: Více

No tak ať je brzy fit. Letos je té chřipky bude asi hodně, tak se dá předpokládat, že bude i více komplikovaných průběhů. A ono i když někdo má u chřipky horečku týden a je to fakt jen chřipkové, tak podle mě takhle dlouho trvající horečku už by měl vyšetřit lékař a vyloučit ty komplikace. Ale tedy překvapuje mě taková nedostupnost toho CRP. A ono by to nemuselo být jen CRP, ono stačí krevní obraz, i ten ukáže bakteriální infekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí