Finance v 18 letech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Tak nejjednodušší je si to spočítat. Prvotní je, jaké máš příjmy. A pak jednoduše odečítat - první věci, se kterými moc nepohneš, jako je třeb bydlení, jízdenky, léky, věci do školy. Další věc je jídlo, které se holt musí částnečně uzpůsobit tomu, co Ti zbude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám 2 tisíce na měsíc, je v tom: kontaktní čočky 500,–, obědy 500,–, jízdné cca 300,– drobné oblečení ( silonky, ponožky, tričko) a něco málo na kosmetiku cca 100-200 měsíc.
Boty nebo budy ci drazsi oblečení mi platí rodiče ještě navíc, ale to je výdaj třeba 1 x ročně
- Citovat
- Upravit
@yocheved Tak řekněme že kolem 8mi tisíc když nepočítám nájem, vodu a takové věci… já vůbec nevím jak s penězma zacházet kolik si šetřit a tak dal.. jestli si muzu dovolit koupit něco na sebe nebo ne🤷🏻♀️ Hlavně mi v dnešní době přijde jídlo hrozne drahé tak nevím vůbec…
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, vím že mám docela těžkou otázku a nedá se na ni nejspíš odpovědět úplně přesně ale já opravdu nemám ani přehled o tomhle… je mi 18nact a bydlím sama.. rodiče nemám ale to nepotřebuji řešit.. jen bych se chtela zeptat kolik tak normální člověk v mem věku a při studiu na střední škole, by měl za měsíc utratit
Asi záleží na každém… nepočítám do toho nájem a takové věci myslim spíše jídlo
Děkuji moc za odpovedi
Rodiče nemáš a to tě v dětském domově nenechali ani dodělat střední školu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@truelly v dětském domově jsem nebyla… bez rodičů jsem momentálně půl roku což už mi 18 bylo
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já mám 2 tisíce na měsíc, je v tom: kontaktní čočky 500,–, obědy 500,–, jízdné cca 300,– drobné oblečení ( silonky, ponožky, tričko) a něco málo na kosmetiku cca 100-200 měsíc.
Boty nebo budy ci drazsi oblečení mi platí rodiče ještě navíc, ale to je výdaj třeba 1 x ročně
Obědy 500 na měsíc? To nějak nechápu ja za jídlo utratim třeba hrozny penize
- Citovat
- Upravit
Netuším, jak se to dá v 18 a sama utáhnout… Já jsem si při nástupu do práce stanovila 4.000 na měsíc (1.000/týden) - z toho jsem platila jídlo, jízdné, občas posezení v baru, výjimečně něco na oblečení. Někdy mi zbylo, někdy jsem se musela přiškrtit.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Obědy 500 na měsíc? To nějak nechápu ja za jídlo utratim třeba hrozny penize
A vaříš? Za jídlo bys měla dát tak do 4 tis měsíčně komplet. jestli chceš můžu ti poradit levné, rychlé recepty. Klidně napiš zprávu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Dobrý den, vím že mám docela těžkou otázku a nedá se na ni nejspíš odpovědět úplně přesně ale já opravdu nemám ani přehled o tomhle… je mi 18nact a bydlím sama.. rodiče nemám ale to nepotřebuji řešit.. jen bych se chtela zeptat kolik tak normální člověk v mem věku a při studiu na střední škole, by měl za měsíc utratit
Děkuji moc za odpovedi
Můžeš toho o sobě napsat trošku víc? Jak vysoké máš příjmy? A z čeho, když studuješ? Jak máš zařízeno bydlení - jestli bydlíš ve vlastním, nebo v nájmu, a kolik za to platíš měsíčně… Máš nějaké úspory - dedictví? Od toho se dá odrazit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud ti po zaplacení všeho zbyde 8 tis na všechno. Tak myslím, ze za jídlo max 4tis a urcite varit, zbytky zamrazovat. Pecivo také mrazit, ať nemusíš každý den do obchodu.
Pak si založit třeba stavební a posílat malou částku. Část penez ti spolkne doprava., obleceni. Něco na stání si dávat na nenadálé výdaje (zubař, lékárna)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@yocheved Tak řekněme že kolem 8mi tisíc když nepočítám nájem, vodu a takové věci… já vůbec nevím jak s penězma zacházet kolik si šetřit a tak dal.. jestli si muzu dovolit koupit něco na sebe nebo ne🤷🏻♀️ Hlavně mi v dnešní době přijde jídlo hrozne drahé tak nevím vůbec…
Pokud máš po zaplacení nájmu a poplatků 8tisic, tak na jidlo by měly stačit 4000,obleceni, zábava 2000 a 2000 si můžeš šetřit na nečekané výdeje atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Toas těžký, v tvém věku asi záleží hodně na tom jaké máš příjmy na náklady na bydlení, to jsou největší položky.
Zkus si najít co znamená pravidlo 10-20-30-40, docela to dává smysl.
Jinak za mě, vzhledem k tomu, že pořídit si vlastní bydlení není dneska sranda, osobně preferuji spořit co se dá. Ale chápu že se SŠ se to nedá…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za odpovedi