Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Milé maminky,
momentálně řešíme naši bytovou a hlavně finanční situaci - však to znáte
. Máme malý byt a uvažujeme o koupi většího, ale budeme to muset hodně kombinovat a jet možná nadoraz a možná z toho zešílíme........zkrátka, když o tom mluvým se známými, tak mi říkají „jo to musíš mít dobrého finančního poradce!“. Ale já vůbec nevím, jak se takový poradce shání, co stojí, případně kde toho dobrého sehnat (to mi nikdo neporadil).Nemáte nějakou radu, případně typ na konkrétního člověka (jsem z Prahy).
Díky Meda ![]()
Ahoj můj manža je finanční poradce, tady má stránky (mimochodem, dělala jsem mu je já
) - http://finance.pb.cz - jsme sice z Příbrami, ale v Praze už nějaké lidi má, tak pokud máš zájem, písni mi SZ s mailíkem nebo lépe telefonkem a on se ti ozve. ![]()
Jo a ještě - správný finanční poradce nestojí nic = konzultace s ním jsou bezplatné a rozhodně nezávazné, takže se vůbec nemusíte bát ![]()
Ahoj Eve, díky za odpověď - posílám SZ. Ostatní maminky prosím o zkušenosti nebo další typy.
Díky Meda
Nám pomáhal s financováním koupě domu taky finanční poradce, myslím ze společnosti MBI (Praha). Samozřejmě nic neplatíš, protože on dostává provizi od finančního ústavu, kde smlouvu sjedná. Nám oběhal spoustu věcí týkající se hypotéky a tím nám ušetřil dost času, vždy se dohodl s manželem a sešli se např. u manžela v práci v hodinu kdy mu to vyhovovalo. Byli jsme oba dost časově vytížení a tak nám to dost pomohlo. Je to už 3 roky, takže detaily už si moc nepamatuju.
Jen pozor na některé produkty, které finanční poradci rádi nabízí kvůli vysoké provizi, např. kapitálové životní pojištění. Tehdy jsme si ho pořídili, zdálo se nám to dobré, ale nyní už bych se rozhodla jinak.
http://www.mbi.cz/
No a ještě kontakt na společnost, kterou založil jeden z mých přátel
http://www.gepart.cz
Sama jsem s nimi nefinancovala, ale doufám, že jsou dobrý, jinak bych Martina vytahala za uši ![]()
Ahoj, Marki
Ahoj,
Evewolf, jak se liší finanční poradce od pojišťováka? Pojišťákovi bych nic neplatila, to je jasné, ten dostane provizi od pojišťovny. Pod finančním poradcem bych si představovala někoho, kdo mi poradí, jak vyjít s platem a jesli na např. větší byt mám nebo ne. Pokud by to byla jen rada (nějaká analýza rodiné finanční situace) a neuzavíral by se mnou žádný úvěr ani pojištění, tak by to ale asi těžko mohlo být zdarma. Nebo finanční poradci vždy dělají pojištění? Nerozumím tomu, nikdy jsem takovýchto služeb nevyužívala.
Eva
-eva-
No, z mého laického pohledu jde o to, že pojišťovák zastupuje jednu společnost a nabízí její produkty … Hlavně tedy pojištění apod.
Finanční poradce (aspoň ten můj
) spadá pod firmu OVB, a to je společnost spolupracující s mnoha finančními ústavy - pojišťovny, banky, hypoteční banky apod.
Prací poradce je řešit finanční situaci daného člověka či rodiny např. pokud oni chtějí hypotéku, pojištění, investovat apod.
Přesně jak už tu bylo psáno - dostává potom provize za uzavřené smlouvy od daného fin. ústavu. Samozřejmě ta návštěva není závazná a nezavazuje člověka k tomu aby s fin. poradcem uzavřel nějakou smlouvu. Poradce mu může nabídnout řešení a je na člověku zda jej přijme nebo ne. A správný poradce člověka v žádném případě nesmí a nemůže (!!!) nutit nějaké smlouvy uzavírat!!
Jedné čím může člověk poradci „zaplatit“ jsou kontakty na další lidi, o kterých si myslí že by jeho pomoc mohli potřebovat.
Lidé si finančního poradce zvou většinou v případě že chtějí poradit s něčím konkrétním - hypotékou, nebo např. s tím jak při malém platu investovat tak, aby v důchodu byli aspoň trochu zajištěni … ![]()
No, doufám že ten můj výplod je aspoň trochu srozumitelný …
My jsme doma měli slečnu z AWD-spokojenost veliká.Přišla k nám na doporučení od našich nejlepších známých.Popravdě-kdybych předem nevěděla,že jsou na ní dobré reference,tak bych asi neposkytla smlouvy,které jsme měli.To jediné mě bylo trochu nepříjemné,že si vzala s sebou naše veškeré smlouvy,pojistky,spoření,penzijla,stavebka-ale přivezla vše v pořádku,v šanonu roztříděné s popisky co by ev. doporučila pozměnit.Nebo na co by chtěla upozornit.Nic nenutila,byla moc příjemná.Chápu,že jinak se analýza udělat nedá,jen tím,že si půjčí smlouvy.
Ahoj holky, potřebovala bych poradit zda někdo neznáte finančního poradce pro mBank na pardubicku. Máme rozjednanou hypo a ten co nám to řeší je děsně neochotný a pomalý, tak bysme chtěli přejít k jinému at nemusíme začínat s vyřizováním u jiné banky úplně od znova. Díky za rady
To že je někdo moc příjemný ještě neznamená, že je to poradce, se kterým budete mít výsledky…
Renloch píše:
Ahojte,
potřebuji poradit s firmou AWD , máte s ní někdo zkušenosti? Slyšela jsem už i negativní i pozitivní komentáře a proto se nevím rozhodnout:)
Mám tady jeden zajímavý odkaz, který se týká této společnosti:
http://www.investujeme.cz/…i-podvedeni/
Dobrý den,
nemáte někdo zkušenosti s firmou Profi poradenství?
Moc se o ní nikde nedočtete, přijde mi skoro neviditelná až tajuplná ![]()
Děkuji za jakoukoliv informaci
Prosim, je tu nejaky financni poradce? Potrebovala bych poradit. Dekuji