Firma Rolig - peletová kamna

3
3.12.25 23:33

Firma Rolig - peletová kamna

Rada bych se s Vámi podělila o zkušenost s touto firmou.
Po instalaci velmi drahých kamen, jsem téměř okamžitě kamna reklamovala, protože kamna nefungovala.
/Pozor! Po instalaci topnou zkoušku provádějte několik hodin!!!/
Firma od reklamace dávala ruce pryč, že si vymýšlím, že mají podepsanou topnou zkoušku (fajfka na předávacím protokolu, kdy topná zkouška ve skutečnosti proběhla za 5 min, protože už neměli čas). Jediné, co firmu zajímalo, abych doplatila FA. Poslední den, kdy měli na to reklamaci vyřešit, vyměnili jakýsi díl v kamnech a tím potvrdili, že jsem kamna reklamovala oprávněně.
Po zkušenostech s touto firmou, kdy mi zase mávali s protokolem o provedení topné zkoušky, tak jsem jim protokol podepsala, ale topnou zkoušku přeškrtla.
/Doporučuji všem si vše pročíst a případně do protokolu doplnit, co nepobylo provedeno! Bude pak požito proto vám/

Následně se cca to týdne znovu zjistilo, že kamna nefungují, jak mají a proběhla 2. reklamace, kdy mi na ni firma Rolig odpověděla, že dle jejich výpočtů “od stolu” je vše v pořádku.
Reklamaci následně již vůbec neřešili a místo pomoci jsem se dočkala predžalobní výzvy, že jsem nedoplatila doplatek.
Ano, takovéto praktiky firma Rolig má a jejich heslo je “Zaplať a neotravuj”.

„Šmejdi“ prodávali hrnce pomocí manipulativních taktik na předváděcích akcích, kde seniory a jiné zákazníky nalákali na zdánlivě výhodné nabídky, aby jim prodali nekvalitní a předražené zboží - to se mi vybaví po zkušenosti s firmou Rolig.

Ja jsem poškozená, dodávaná kamna mi nikdy nefungovala, ale firma Rolig me žaluje a chtějí mě zastrašit.

I kdybych pouze jednoho člověka odradila od nákupu kamen u této firmy a ušetřila mu starosti, které již téměř rok s touto firmou mám já, tato recenze měla smysl ♥️

Nemáte někdo podobné zkušenosti s touto firmou?

Dekuji,
Ing. Erika Pecková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20889
4.12.25 05:34

No já bych s vámi taky nic neřešil, když jim dluzite peníze. Jako nezaplatit za odvedenou práci s ještě se divit, že je firma v komunikaci a přístupu otresna?

A opět se jen potvrzuje to, že lidí mají důkladně cist, co podepisují. Nechat si všechno vysvětlit a ukázat. A trvat na tom.

Doporučuji i oslovit výrobce, jaký mají postup uvádění do provozu. A jelikož nepište nic o tom JAK kotel nefunguje. Nejste schopna si sehnat ani vyjádření jiného servisu? Jako přístup máte hodně zvláštní, ale hlavně že máte nutnou potřebu se dole podepsat s ING. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.12.25 07:26

@Cenarius Vy byste platil za něco, co nefunguje? Také zvláštní přístup.
Každopádně díky za podporu /ironicky řečeno/.
Nechtěla jsem vypisovat úplné detaily, ale spíš upozornit ostatní lidi před touto firmou - na co si mají dávat pozor.
Ja jsem poučena do konce života, to mi věřte.
Hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3293
4.12.25 15:11

Nechcem smejdov obhajovat, ale toto je pomerne casta situacia kde moralne si v prave ty, ale zakonne su v prave oni.
Ak nechces zaplatit desiatky tisic za sudne naklady tak doporucujem zaplatit.

Ked nieco podpisujes musis si to precitat. Hajit sa na sude tym ze si to podpisala bez precitania je sice mozne, ale nie ucinne.
Teoreticky mozes argumentovat natlakom, ze im koncila pracovna doba ze slubili ze pripadne problemy opravia, ze to potrebuju pre sefa podpisat, ze to podpisuje kazdy a neviem cim vsetkym, ale je to slovo proti slovu…

Zazil som podobne, kde na veci za desiatky tisic eur odmietali reklamaciu, zlozili mi telefon, nereagovali… az mi dosli nervy a zavolal som priamo na europsku centralu kde potvrdili ze je to zle a posielaju novu suciastku, ale ceske zastupenie sa branilo zubami nechtami ze oni nic neposlu, ze maju 30 dni na kontrolu… no tak som zase napisal chlapikovy na europsku centralu a za 5 min mi prisla krasna sprava z CZ centraly ze sa velmi ospravedlnuju a nahradnu suciastku posielaju este dnes. Nicmene keby aj na europskej cetrale sedel taky vol ako na ceskej tak sa asi sudime…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.12.25 18:12

@IcePlanet7
Také jsem zkoušela centrálu, ale jsou to Italové 🙉
Odkázali mě na české zastoupení a od nich jsem se dozvěděla, že kamna nefungují, protože je na ně moc velká zima a vlhko!!??? :cry:
Ano, na paletová kamna, kde pořizovací cena je 65 tis + 35 tis instalace, jsou asi určena do paneláku 🤣
Nejhorší je ta bezmoc a beznaděje.. takový boj s větrnými mlýny 🥺
Super, že ty jsi byl bez soudu a vyhrál zdravý rozum. Mě čeká protižaloba a tahanice, protože protistrana se absolutně nechce domluvit, i když ví, že mi kamna nikdy nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí