Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všichni chtěla bych se optat zda někdo nemá podobnou zkušenost jako já. Na meduňce jsou takové černé fleky, který vypadají jako by to usychalo.Je na zahradě fotku bohužel nemám. Mám podezření na nějaké parazity anebo plíseň? fakt netuším abych nezapoměla nahoře to není pouze dole. Nahoře jsem rostlinu sestříhala a tam to nebylo. předem moc děkuji za odpověď Bobule
![]()
Nevím, jen se přidám. Mě se objevily fleky miniflíčky černé barvy na zlatém oreganu
taky netuším co to je.
Jo ještě bych chtěla dopsat, že je to normálně v zemi takže přelitý to být nemůže
![]()
Plisen, bohuzel je nejlepsi vytrhat, at to nenapadne dalsi rostlinky
me ji na cely kvetinac bylinek prenesla mata ![]()
Moc děkuji toho jsem se obávala, ale je toho strašně moc neexistuje ještě taková berlička v podobě postřiku?
@Bobu29 ja to zkousela strikat a nepomohlo to. Rdeji jsem to vytrhala a nasadila novou a matu uz nesadim.
Já to mám taky, vím co myslíš.. Ale neřeším to.
Někdo tvrdí, že to může být od pozdních jarních mrazíků. ![]()
Případně nemáš ji na prudkém slunci? ![]()
Choroby napadaj meduňku míň jak jiné rostliny..
Evidentně to neřeší ale víc lidí, páč už minule mi v restauraci přinesli zapečené maliny s takhle „flekatou“ meduňkou…
No sice mě to mrzí, ale asi to budu muset udělat hlavně to ještě probrat s tchýní je to její, ale já jsem vedle vysadila brambory česnek rajský a tak a tak bych to nerada vyhodila s tou meduňkou koneckonců dá se koupit nová i když téhle je tak 2 metry na metr dvacet
ještě jednou moc děkuju ![]()
Jo a mám to tak, že někdy jo - ostříhám ji až u země, dobrý, někdy nepomůže ani to, pak najednou to zmizí.. prostě nevím.
Takový nevyzpytatelný. ![]()
Fakt? no vidíš to tchýně říkala, že to bylo i minulý rok, ale nic mimo šalvěje tam okolo nebylo nepěstila nic no jen doufám, že mě to neskočí na tu zeleninu myslím, že by s ní nebyla moc řeč je malinko jiná
neříkám špatná, ale jiná
No právě, jako mám to každej rok, chvilku jo, chvilku ne - a ještě jsem ani nevypozorovala, jestli to nějak souvisí s počasím, nebo tak - prostě nevyzpytatelný. ![]()
Možná že by se to stávalo při přemokření, když hodně prší?? ![]()
A s těma mrazíkama nevím, páč já to mívám i v létě.
Vlastně teď si tak uvědomuju, že to mám HLAVNĚ po velkých hicech…
Ale spálená od sluníčka být nemůže..
Na jaře jsem ji měla krásnou, takovou svěží, už jsem se pyšnila, že nečerná.. A teď je to tak dva tejdny, co jsem vypozorovala fleky..
Když bych na něco přišla tak sem písnu můj muž má známýho perfektního zahradníka tak mu řeknu až půjde na pivko ať se ho optá(strčim mu kytku do kapsy
) ten to bude vědět na stopro a třeba i něco poradí jestli na to něco je přeci jenom takový lán vyrvat. zatím moc vedro nebylo a je to tam ![]()