Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím rychlou pomoc.
Starší dcera 2,5 roku nachlazená, kašel, rýma. Mám 6týdennígo novorozence holčičku, také to chytla, lesklá očička, trochu ucpaný nos, není ve své kůži. Obě se kojí. Teď při koupání koukám, malá má na celém tělíčku takový flíčky, co to může bejt, máme jet na pohotovost? Viz foto. Moc děkuji
Zavolejte na dětskou pohotovost
poradi Vám. Zas tak malé miminko bych se bála vzit ddo čekárny mezi nemocné. Prvně bych zavolala
Ted to studuju a dost možná vyrážka z tepla jak jsem ji více navlekla a spí v perove zavinovacce a odpoledne si vlivem nemoci dáchla 4 hodiny. Nebo jsem ji blba nechala nový nevypraný overal - to bude nejspis ono.
A to má jen ta mladší teda? Já bych pro svůj klid hlavně hlídala, jestli se neobjeví svetloplachost nebo stuhlá šíje, případně zkusila na tu vyrážku přimáčknout skleničku, jestli zesvětlá…ja jsem v tomhle stresor a vždy „testuji“ nejhorší variantu
@Helena1886 píše: Více
To teplota není. Omyla bych jí lehce čistou vodou a uvidíš, zda se to zklidní. Opravdu se mohla opotit nebo reagovat na nevypraný overal.
@Helena1886 píše: Více
Meningokok…ale to je fakt miniaturní šance a nejspíš by měla horečku. Ty potnicky nebo reakce na overal budou o dost pravděpodobnější.
@Beruska999999 píše: Více
To už by to dítě bylo v úplně jiném stavu.