Fleky na jazyku u dětí

34
27.8.17 17:51

Fleky na jazyku u dětí

Ahoj. Jdu se zeptat jestli jste se tady stím taky někdo nesetkal. Mám syna 3 roky a už delší čas se mu neustále dělají mapy na jazyku. Červené fleky, bíle ohraničené nebo jen červené. Někdy par dni je to dobré, pak se to zase vrátí. Už jsem to kolikrát říkala doktorce, ale nijak to neresila. Pořád mě to ale nedá :think: nestěžuje si, že ho to bolí. Nijak mu to nevadí. :think: Nesetkal jste se stím někdo? Jestli třeba nechybí nějaký vitamín. Děkuji za reakce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.8.17 18:00

Často to bývá otisk horních zubů, když oteče jazyk. Oteklý jazyk se vyskytuje celkem často při infekcích (nejen).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5271
27.8.17 19:28

Dcerka to má snad od narození. Mudr jsem to říkala a že je to v pořádku. Udělají se jí ohraničené fleky, občas se jazyk vyčistí a pak zase. Nebolí, nesvědí, nic. Má 4,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
27.8.17 19:32

Syn to měl jako malý také velmi často, s věkem to pomalu vymizelo :) Nyní je mu 9 a už se neobjevují :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
27.8.17 19:36

Náš malej to měl před časem taky, dr říkala, že se s tím teď setkává často a pry jde o nějakou kontaktní alergii.Samo to po pár týdnech zmizelo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
27.8.17 19:39

@daniela811 syn to mel jako malej taky. Doktorka mi tenkrat i rikala cim to je, ale uz si to nepamatuju.Ted mu bude 10 a uz to nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
27.8.17 19:40

Syn to má od narození/ 7 let /,má to pořád, Mudra o tom ví, řekla že to tak někdo má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
27.8.17 19:50
@1Luca píše:
Dcerka to má snad od narození. Mudr jsem to říkala a že je to v pořádku. Udělají se jí ohraničené fleky, občas se jazyk vyčistí a pak zase. Nebolí, nesvědí, nic. Má 4,5 roku.

Ano také to máme snad od roka. Fleky..jako mapy to vypadá častěji bíle ohraničené. Nevypadá to vůbec hezky. Vždy pár dní je bez toho. :( :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
27.8.17 20:45

Mívám to já (jako dospělá) a byla jsem s tím před pár lety na ORL a prý je to jeden z příznaků anemie a ničemu to nevadí, pokud jde jen o ten jazyk. Mám holt nízké železo a to téměř odjakživa ;) Samozřejmě pokud je anemie větší a obtěžuje i jinak než fleky na jazyku, je potřeba řešit tu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
27.8.17 21:16
@1Luca píše:
Ano také to máme snad od roka. Fleky..jako mapy to vypadá častěji bíle ohraničené. Nevypadá to vůbec hezky. Vždy pár dní je bez toho. :( :think:
@Aliik píše:
Mívám to já (jako dospělá) a byla jsem s tím před pár lety na ORL a prý je to jeden z příznaků anemie a ničemu to nevadí, pokud jde jen o ten jazyk. Mám holt nízké železo a to téměř odjakživa ;) Samozřejmě pokud je anemie větší a obtěžuje i jinak než fleky na jazyku, je potřeba řešit tu ;)

Aha. No syn byl v necelých 2 letech na odberech a dělali i výter z pusy. A to měl vše v pořádku. Tak to zkusím ještě s doktorkou probrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
27.8.17 21:27
@daniela811 píše:
Ahoj. Jdu se zeptat jestli jste se tady stím taky někdo nesetkal. Mám syna 3 roky a už delší čas se mu neustále dělají mapy na jazyku. Červené fleky, bíle ohraničené nebo jen červené. Někdy par dni je to dobré, pak se to zase vrátí. Už jsem to kolikrát říkala doktorce, ale nijak to neresila. Pořád mě to ale nedá :think: nestěžuje si, že ho to bolí. Nijak mu to nevadí. :think: Nesetkal jste se stím někdo? Jestli třeba nechybí nějaký vitamín. Děkuji za reakce :)

Naše 17 měsíční to má taky s přestávkama. MuDr mi na to řekla, že jí mám koupit vitamin B nebo co. Neudělala jsem to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí