Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Havlova to mě taky napadlo, ale ty záda jsou takové divné mi příjde. Zkusím pak zajít na tu kožní a uvidím
@KovarovaV to asi spíš jak ta ztráta pigmentu
snad to jde nějak vyléčit, na internetu psali, že se to nijak neléčí
nerada bych to na těle měla, nevypadá to hezky
Vitiligo nebo plíseň.
Syn má vitiligo, ale pediatr původně pomýšlel na plíseň.
Poradil kožní.
@KovarovaV píše:
Nemohlo by to být pityriasis versicolor?
Je to ono, podle mě. Jinak řečeno mykóza. Kdysi jsem to měla a léčba byla docela zdlouhavá a nepříjemná.
Já z těch prvních fotek myslela, že jsou to jizvy, po akné třeba..
Ale ty záda…může to být zkrátka ztráta pigmentu, asi bych šla rovnou na kožní…nečekala bych. Ti ví nejlíp.
@Nelel12 na kožní jsem už byla, takže půjdu k té stejné doktorce. Jen musím vyčkat, ale po neděli by tam některý den už měla normálně být
Ja si myslím, že to bude kvasinka. Mám něco podobného v podpaží, zrovna jsem byla u kožaře a potvrdil mi to. Dal mi na to mast. Ale co jsem četla na netu, tak léčba by měla být celková - omezit cukry, celkově zdravá životospráva.
Taky me napadla pityriaza, to vitiligo by to jiste mohlo byt taky, ale vypadá trosku jinak. Resili jsme u syna, ten ma tedy nakonec úplně nebo jiného.
Zdravím, nevíte co to může být? Mám to už dlouho, nesvědí to, na slunci se mažu opalovákem, i když se neopaluju tak to tam mám a jsou pouze na rukách po loket, na břiše jen to co vidíte a zbytek mám na zádech. Nikde jinde fleky nemám. Ke kožní mám v plánu jít, ale momentálně tam není kvůli nemoci a jen chci vědět, jestli někdo neměl už s těmi fleky neco společného a co to může být. PS: ty modřiny na ruce sem si udělala já, jen abych předešla otázkám na ně 😂