Fleky na těle u dospělého

Anonymní
12.8.23 17:40

Fleky na těle u dospělého

Zdravím, nevíte co to může být? Mám to už dlouho, nesvědí to, na slunci se mažu opalovákem, i když se neopaluju tak to tam mám a jsou pouze na rukách po loket, na břiše jen to co vidíte a zbytek mám na zádech. Nikde jinde fleky nemám. Ke kožní mám v plánu jít, ale momentálně tam není kvůli nemoci a jen chci vědět, jestli někdo neměl už s těmi fleky neco společného a co to může být. PS: ty modřiny na ruce sem si udělala já, jen abych předešla otázkám na ně 😂

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42120
12.8.23 17:46

Vitiligo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.23 17:48

@Havlova to mě taky napadlo, ale ty záda jsou takové divné mi příjde. Zkusím pak zajít na tu kožní a uvidím

• Citovat
  • Upravit
71
12.8.23 17:52

Nemohlo by to být pityriasis versicolor? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.8.23 18:20

@KovarovaV to asi spíš jak ta ztráta pigmentu :think: snad to jde nějak vyléčit, na internetu psali, že se to nijak neléčí :D nerada bych to na těle měla, nevypadá to hezky

• Citovat
  • Upravit
11774
12.8.23 18:23

Vitiligo nebo plíseň.
Syn má vitiligo, ale pediatr původně pomýšlel na plíseň.
Poradil kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
12.8.23 19:34
@KovarovaV píše:
Nemohlo by to být pityriasis versicolor? :nevim:

Je to ono, podle mě. Jinak řečeno mykóza. Kdysi jsem to měla a léčba byla docela zdlouhavá a nepříjemná.

• Citovat
  • Upravit
Nelel12
12.8.23 19:38

Já z těch prvních fotek myslela, že jsou to jizvy, po akné třeba..

Ale ty záda…může to být zkrátka ztráta pigmentu, asi bych šla rovnou na kožní…nečekala bych. Ti ví nejlíp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.8.23 20:23

@Nelel12 na kožní jsem už byla, takže půjdu k té stejné doktorce. Jen musím vyčkat, ale po neděli by tam některý den už měla normálně být

• Citovat
  • Upravit
174
12.8.23 20:41

Ja si myslím, že to bude kvasinka. Mám něco podobného v podpaží, zrovna jsem byla u kožaře a potvrdil mi to. Dal mi na to mast. Ale co jsem četla na netu, tak léčba by měla být celková - omezit cukry, celkově zdravá životospráva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
12.8.23 21:05

Taky me napadla pityriaza, to vitiligo by to jiste mohlo byt taky, ale vypadá trosku jinak. Resili jsme u syna, ten ma tedy nakonec úplně nebo jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí