Fler - živnost.list a co dál?

366
16.6.17 20:55

Fler - živnost.list a co dál?

Ahoj. Pročítám zdejší diskuze, ale krom informace, že na prodej výrobků na Fleru je třeba žl, jsem nenašla více. Ráda bych je umístila na Fler a legálně prodávala. Jak jsem pochopila, jedná se o opakovanou činnost s výdělkem. Jsem zaměstnaná na hlavní prac. poměr, na žl by to byla činnost vedlejší. A ted k mému dotazu: prosím moc o radu, když prodám věc, tak si musím zaplatit i nějaký účetní software, abych mohla posílat s prodaným zbožím fakturu? A jak prodávájící evidují pro fú, co prodali? Na základě čeho a jak ke konci roku podávám danové přiznání o zisku z veldejší činnosti?…prosím zda se najde dobrá duše, která mi napíše její zkušenost, znalosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
16.6.17 20:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.6.17 21:13

@softee na Fleru se ti faktura vygeneruje sama stisknutím jediného tlačítka, nemusíš si nic kupovat… a ostatní je krásně popsané na tom www.jakpodnikat.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
16.6.17 21:18

@Regina Hero ahoj Regino, dekuji za odpoved, to jsemnetusila, ze ma Fler tuto funkci. Pokud bych prodavala napr na Fb, tak na to uz musim mit nejaky sw pro tisk faktur?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
16.6.17 21:32

A jak se zahrnují náklady na materiál? když např prodám výrobek za 100 kč, ale materiál stál 30 kč. Z jaké částky budu platit dan z příjmu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.6.17 21:36
@softee píše:
A jak se zahrnují náklady na materiál? když např prodám výrobek za 100 kč, ale materiál stál 30 kč. Z jaké částky budu platit dan z příjmu?

zkus se mrknout na ten odkaz, tam je všechno popsané… včetně toho, jak mají vypadat doklady, co je potřeba udělat, jaká se vede evidence, jak se počítají příjmy do daňového přiznání… a je to tam opravdu pěkně srozumitelně rozepsané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
16.6.17 21:38

Materiál si das do nákladu. Musíš vést účetní evidenci. Nebo náklady paušálně, to je asi výhodnější v tomto případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat