Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky a tehulky,
jsem na zacatku druheho trimestru a na miminko se vsicni moc tesime. Uz mame jednu malou ctyrletou slecnu, ted to vypada, ze nam k ni pribyde braska
Prvni mimco jsem rodila cisarskym rezem, jsem mala a drobna, takze ac jsme se tri dny snazili, jinak to proste neslo, nicmene jsem rodila v Mulacove nemocnici v Plzni, ted kdyz vim, ze s nejvetsi pravdepodobnosti budu rodit zase cisarem, chtela bych zkusit Lochotin. Proto Vas moc prosim o nejake info jak to tam funguje, kdyz rodite cisarskym rezem? Me treba okamzite po porodu odvezli na normalni pokoj, na JIPu jsem nebyla a dceru jsem u sebe mohla mit uz za dva dny, pokud jsem se na to citila a domu jsme sly 5. den, ale to hlavne proto, ze v te dobe byl opravdu baby boom a bylo plno, takze se najednou zbavili celeho pokoje. Moc dekuju za kazdou reakci ![]()
Ahoj,já měla plánovaného císaře,týden před jsem si zamluvila nadstandart,na JIP jsem byla několik hodin,bylo hodně SC.
Na kojení mi ho nosili po 3h. i na JIP.
Domů jsem šla po 5 dnech,ale jen proto,že sem se cítila dobře,a víceméně jsem doktora přemluvila
A navíc byl tlak na lůžka,tak mě pustil.
Jinak by mě tam nechal 6-7 dní.
Velkou roli hraje to,jak se cítíš,ale na JIP asi vozí ihned po všech císařích…
Dekuju:) A jak dlouho před planovanym terminem na SC jsi nastupovala do porodnice? Ja u Mulace na JIP nebyla vůbec, Natalka se narodila v půl 6 a v půl sedme jsem uz obvolavala rodinku z normalniho pokoje, taky me to prekvapilo, mela jsem sice furt zavedenou cevku a kapacku, ale byla jsem na pokoji. ![]()
Já tam rodila teď v květnu. Malýho mi během 24 hodin na jipce přinesli na kojení dvakrát, po těch 24 hodinách jsem šla na normální pokoj i s prckem, ale večer mi ho odvezli, prý abych se ještě po císaři trochu vyspala. Pak už jsem ho měla normálně u sebe, rodila jsem v pátek a domů šla ve středu, ale prý se častěji nechává ještě o den dýl. My byli ok, tak nebyl důvod tam být ještě jeden den navíc. ![]()
Nastupuje se den před plánovaným císařem-dopoledne.cca24h by jsi měla být na jip.Pak jdeš na normální pokoj.Dítě ti nosí na JIp na kojení.Někdy ještě nechávají maminky tu další noc odpočnout a miminko je nastálo od 3tího dne
V porodnici 6-7 dní,když je tlak na lůžka i 5tý den
Já jsem měla plánovaného císaře s dvojčaty. V pondělí jsem nastoupila ve čtvrtek se holky narodily a v úterý jsme šly domů.
Na JIP jsem byla 24. hodin, protože jsem chtěla nadstandart, takže jsem čekala až se uvolní. Všechno tam bylo super, jenom mně trošku vadilo, že na JIP nemůže být mobil. ![]()
Aha, takze na den na JIP, kde můžu akorat kojit a chrnet, prima ![]()
A jak jste byly jinak spokojeny s touhle porodnici?
malamamca píše:
Aha, takze na den na JIP, kde můžu akorat kojit a chrnet, prima
A jak jste byly jinak spokojeny s touhle porodnici?
Po odborné stránce dobrý, ale mně tam vadilo to děsný kvantum lidí. Zlatý Rokycany, tam je to jako doma… ![]()
Tak ja si na Mulace nemůžu stezovat, praktikuje tam i muj gynekolog, takze by me mohl mozna i odrodit, spis jsem od hodne maminek slysela, ze se jim jako vicerodickam uz tolik nevenovali jako prvorodickam a toho se bojim, preci jen dceri uz jsou ctyri roky, takze je to nejaka doba od porodu a za kazdou zopakovanou blbost budu rada ![]()
Tak já měla akutního císaře, na JIPu jsem byla cca 30 hod., čekalo se na uvolnění pokoje, malou mi přinesla sestra 3× na kojení, po císaři standartně pouštějí po pěti dnech, mě pustili 4. den, ale to proto, že jsem se stěhovala na neonatologickou JIP o patro výš za malou. To je taky výhoda FN, že když je problém, neodloučí tě od dítěte, ale můžeš být s ním, nebo za ním alespoň docházet.
no,spokojený ![]()
dětský sestry nejsou moc přívětivý,snažila jsem se je moc neotravovat,ale někdy to nešlo,než jsem se naučila kojit…
a pak mě jedna sprdla,když sem zapomněla prcka zvážit před a po kojení.
Doktoři se chovali dobře.
ahoj, měla bych s dovolením dotaz:
já jsem teď ve 37.tt zatím to vypadá taky na císaře (malá je KP) - rodit bych chtěla na Lochotíně - dostaly jste vybrat, zda chcete anestezii celkovou nebo jen spinálku? Jak probíhá to „domlouvání se“? Díky ![]()
jabarka píše:
ahoj, měla bych s dovolením dotaz:
já jsem teď ve 37.tt zatím to vypadá taky na císaře (malá je KP) - rodit bych chtěla na Lochotíně - dostaly jste vybrat, zda chcete anestezii celkovou nebo jen spinálku? Jak probíhá to „domlouvání se“? Díky
Při plánovaném císaři dělají většinou spinálku. Den před zákrokem jsem se domlouvala s anesteziologem. Říkal, že spinál je lepší než celková anestezie, je to prý šetrnější k mimču.
Měla jsem spinál i při akutním císaři. Byla jsem ráda, narkozu jsem nikdy neměla a dobrovolně o ní nestojím. Když jsem pak na JIPu viděla zvracející ženský po probrání, tak to já se měla oproti nim krásně.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.