Focení v ateliéru a CD

22
12.6.12 08:22

focení v atelieru

Ahoj, mám dotaz ohledně focení miminek v atelieru. Nějak nechápu jestli dostanu na CD všechny fotky (píší že se třeba nafotí až 200) nebo jen těch pár které si vyberu a oni upraví. Konkretně mi jde o fotoprome.cz, ale asi to bude jinde podobný. Tak prosím, jestli jste se nechávali fotit vy nebo vaše dítka, kolik a v jaké podobě jste fotek dostali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
12.6.12 08:23

Stačí se s nima domluvit. Někde dávají jen upravené fotky a jen pár kusů, někde Ti po domluvě nahrajou všechny vyfocené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
12.6.12 08:43

Já dostala na CD všechny nafocený fotky a vyvolaný jenom ty, co jsme vybrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
12.6.12 09:07

@flames Mě to vždycky z popisu přišlo celkem jasné. Myslím, že u Fotoprome rozhodně nedostaneš všechny,a le jen těch pár, co jsou v tom balíčku, co si zaplatíš, jiné jen za veeeelmi tučnou přirážku. Tak jsem to pochopila, Když tak jim napiš na FB, oni ti odpoví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5483
12.6.12 10:15

Kvalitní fotograf nedává z ruky neupravené fotografie, to by se člověk mohl doma vyfotit sám. Takže pokud jdeš k profíkovi né k „profíkovi“ měla bys dostat pouze fotografie, které si zaplatíš, tedy těch pár vybraných.. Ale určitě se najdou i tací, co ti dají vypálené cd s x stovkama všech výcvaků :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
12.6.12 10:40

Ahoj,fotek se nafotí opravdu kolem 200,na cd je dostaneš všechny,ale jen jako náhled a dále tam budeš mít fota,které sis vybrala na retuš,ty by jsi tam měla mít i černobílá a ve velkém rozlišení,aby z nich šla posléze udělat fotka,obraz apod.Alespoň takhle jsme to měli my. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.6.12 12:46

Ahoj, podle toho, jak fotograf zachází s neupravenými fotkami často poznáš, co je zač…

Když dostaneš všechny i ty neupravené fotky na CD, je to v naprosté většině špatný fotograf a vlastně jsi vyhodila peníze - fotograf prodává vlastně jen množství a neprodává kvalitu, rozdíl mezi upravenými a neupravenými je malý a vlastně bys udělala skoro líp, kdyby ses cvakla doma…

Když ti fotograf dá jen upravené fotky, tak si za svou prací stojí, prodává kvalitní fotky a pokud chceš mít doma hezké fotky dětí, pak by ses měla obrátit na ateliér, kde dostaneš jen ty upravené.

Když se podíváš na fotky od Fotoprome. cz a o kolik jsou lepší než naprostá většina jiných, které jsem viděla, tak je asi nad slunce jasné, která z variant pro ně platí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
17.6.12 12:50

Kdybych se sama rozhodovala, kam půjdu, tak se rozhodnu právě pro Fotoprome. cz, nebo pro nějaký jiný ateliér, kde dostanu jen hotové fotky a ne spoustu polotovaru a odpadu na CD jako ty ostatní záběry…

Konec konců je to asi jako by mi doma pracovali zedníci, jejich práce byla nic moc a ještě mi v kuchyni nechali pár pytlů cementu, které sice při stavbě nepoužili, ale mě se třeba budou hodit, NO FUJ, tak to teda nechci. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
17.6.12 13:34

:mavam: záleží na fotografovi (správný fotograf nikdy nedá neupravené fotky). Většinou mají balíčky s počtem kusů (třeba 10ks, nafotí jich třeba 200, ale pošle dál jen těch nej 10).
Někteří dají nahlédnout do užšího výběru (malé fotky s vodotiskem), aby si člověk těch 10 vybral sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí