Kolik stojí dítě?

Anonymní
11.6.12 22:17

Kolik stojí dítě?

Ahoj

s pritelem jsme se rozhodli mit dite a moc ho chceme.
Velmi se ale bojim, ze to financne nezvladneme. Kolik mesicne zaplatite?
Kolik je potreba do zacatku? Kocarek, sedacka, jidlo, pleny, ockovani, obleceni, prebalovaci stolek…
Jsem zvykla vsechno detailne promyslet, tak mozna proto se tak hloupe ptam.

Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11.6.12 22:20

Tak ja jsem jeste tehotna, ale treba kocarek nas stal 500 ,– , postylka i s matraci 1000 -, autosedacka 300 ,– atd… hadriky jsem vesmes vsechny dostala od zname a to co jsem kupovala vyslo asi na 200 Kc. :) Da se to zvlasnout pomerne levne, kdyz nekupujes vse nove ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2228
11.6.12 22:24

Hezké počtení k tomu máš tady:
http://finance.idnes.cz/…/viteze.aspx?…

Jinak je to dost individuální… Já zatím malé teprve čekám, ale ve srovnání s kamarádkami jsem asi škrt, protože jsem za výbavičku utratila asi třetinu toho, co ony… :nevim:
Paradoxně nejvíc jsem asi zatím utratila za sebe (nějaký ten těhotenský kurz, nadstandartní vyšetření u gynekologa, kosmetika, nějaké oblečení, do kterého se vejdu i s bříškem a pak věci do porodnice)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
11.6.12 22:26

Záleží na tom, jak moc lpíte na věcech, značkách, nových/starých věcech…to se pak může dost lišit 8) my do začátku neinvestovali nic moc, oblečení jsme tuny podědili, u miminkovského mi přijde snad i přepych nové, protože ono po měsíci nošení pořád vypadá jak nové :lol: postýlku jsme dostali, kočár hluboký koupili za pár korun, sporťák nový za 10tis., přebalovací pult se nám nevešel do pidibytu, ani toho zpětně nelituji, nějaká ta kosmetika pár korun…pár hraček…no ale s narozením to trošku začalo, nekojila jsem, takže umělé mléko, klidně 1500 měsíčně, plus tak 500 pleny..od půlroku potom skleničky, to byla další minimálně tisícovka, plus od půl roku dost oblečení..Jo autosedačku máme 0-18kg, tuším za 5tis., pak jídlení židlička 1500..nyní po roce jsme kupovali velkou postel a zařizovali pokojíček..(cca 7tis.)A pak tak od cca 10m připočítávám výdaje za výlety, herničky, bazén… 8)

• Citovat
  • Upravit
32
11.6.12 22:29

Ahoj! Záleží na tom, kolik můžeš do mimča investovat. Také jestli chceš mu koupit vše nové nebo bazarové. Já jsem koupila vše nové - kočárek, postýlku, chůvičku, oblečení… a stálo to dost, něco kolem 30 000. Největší výdej je na začátku. Potom jenom dokupuješ oblečení, plenky občas nějakou kometiku…pokud, tedy budeš kojit, když ne tak ještě UM. Ale bazarové koupíš mnohem levněji. Když budeš mít nárok na porodné, tak těch peněz můžeš využít také na koupi výbavičky. Miminko vše najednou nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35329
11.6.12 22:29

Male dite stoji malo, ale jak roste, je cim dal drazsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.6.12 22:30

to záleží na tom jestli jsi ochotná mít věci z druhé ruky, jestli chceš mít vše co se na dítě dá koupit, jestli chceš používat bio příkrmy, jestli budeš kojit.

Základní výbavička nás vyšla do 10 tisíc, ale nepotřebovala jsem přebalovalací pult, sedačku jsem měla půjčenou. Dost věcí mám bazarových.

• Citovat
  • Upravit
sterezie
11.6.12 22:32
@mroe píše:
Male dite stoji malo, ale jak roste, je cim dal drazsi :mrgreen:

přesně tak :lol:

• Citovat
  • Upravit
443
11.6.12 22:32

Ahoj, tak mi to nedalo a vyhrabala jsem v kompu tabulku, kterou jsem si dělala při pořizování výbavičky k prvnímu mimču. Celkem 31 tis., bez oblečení. Je v tom trojkombinace kočárek 15,5 tis., monitor dechu 2,3 tis., dvakrát postýlka včetně peřinek a polštářů a povlečení + mantinel (jedno k našim a druhé domů), lahvičky a savičky a ohřívač lahví (bazarový) a sterilizátor lahví (bazarový) cca 1 tis., jídelní židlička 2,3 tis., polohovací lehátko 1 tis. no a pak další „drobnosti“.
ALE - je to přesně o tom, zda chceš mít vše nové nebo stačí jen bazarové (když dobře hledáš, tak bazarové je často vážně jako nové). My jsme chtěli od začátku 3 děti (teda já 3, manžel 2), proto jsme spoustu věcí pořizovali nových. Teď čeká dítě moje sestra, takže něco jí budu půjčovat.
Navíc jsem nekojila, takže UM cca 1,5 - 2 tis. měsíčně (když bylo HA tak ještě asi o 500 víc).
Projdi si bazárky, internetové bazárky a zeptej se kamarádek, spousta věcí se dá sehnat za hubičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
11.6.12 22:39

Tak já jsem si výbavičku nakupovala od začátku těhotenství ( něco i před :mrgreen: )…vypíšu ti alespoň něco, co si ještě vzpomenu:

• kočárek 3 kombinace kupovaný bez autosedačky: 7900,–
  • golfky ( můj rozmar, chtěla jsem nunu ): 4000,–
  • autosedačka vajíčko: 700,–
  • fusaky: emitex zimní: 900,– do autosedačky emitex z aukra: 300,– emitex jarní: 400,–
  • různé dečky do kočárku cca: 1000,–
  • postýlku jsem měla opravenou po mě, do ní jsem kupovala: matraci: 500,– nebesa, mantinel, kapsář…: 1200,–
  • pár nových kousků oblečků, těch nejmenších, chtěla jsem do porodnice, tak za to jsem mohla dát tak 2000,–
  • ostatní jistilo aukro, většinou celá velká krabice cca po 2500,– a tam bylo tak 50 kousků všech možných hadříků
  • pak co se týká ostatní výbavičky:
  • dudlíky, krabičky a řetízky na dudlíky: 500,–
  • tera pleny: 300,–
  • lahvičky, savičky: 1000,–
  • pleny ( pampers active baby a pampers premium care ): tak to nevím, ty jenom lítaly, to jsem nikdy nepočítala :nevim:
  • vlhčené ubrousky - to samé co pleny
  • nádobí ( učící hrnky, misky na příkrmy, lžičky, termoobaly, termoska, různé krabičky, talířky… ): 2000,–
  • kosmetika ( mycí emulze Sebamed, pupík, imazol, saloos oleje, sudocream ): 600,–
  • přebalovací pult mi udělali kluci v práci, já koupila přebalovací podložku: 200,–

Ty potřebuješ pak do porodnice po porodu: poporodní vložky, síťované kalhotky, vložky do podprsenky, kojící podprsenku - to si už nepamatuju, co to stálo…

Snad jsem tě tím mým soupisem nevystrašila :jazyk: Mám vše ještě v živé paměti…kupovala jsem co výplata, to vyšetřené peníze na něco pro dítě do výbavičky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.12 22:40

Prave moje kamaradky nemaji deti :) Je mi 25 let, takze jsem jedna z prvnich :)
no nemusim vsechno nove, o to nejde. spis to chci vsehcno zvladnout na jednicku! :lol:
a halvne si pak nic nevycitat, treba ze jsme mela pockat…

• Citovat
  • Upravit
5277
11.6.12 22:42

Ještě

• chůvičky ( z aukra ): 900,–
  • monitor dechu ( z aukra ): 1200,–
  • lehátko/houpačka: 700,–
  • vanička, vložka do vaničky: 400,–
  • různé hračky, hrazdičky, chodítko, hrací pultíky, kousátka, plyšáky…kupovali jsme toho mraky, v tom je hodně peněz :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
11.6.12 22:44

Tak už máš asi trošku představu. Než otěhotníš a než se mimčo narodí chvíli potrvá, tak si našetříš. Budeš brát mateřskou a potom rodičák, takže úplně bez peněz nebudeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.12 22:45

Moc vsem dekuji za rady!

A jeste se zeptam, mame maly byt - 2+kk, tedy nemame detsky pokoj. Do loznice se nam postylka i mimco vejde, ale pak nevim, jak dlouho ho tam muzeme mit? Tak do roka urcite ne? To stejne by nemohlo byt vedle samo, ze?

• Citovat
  • Upravit
32
11.6.12 22:46

Koupila bych si jen základ, co potřebuješ pro novorozence a pak uvidíš. Dokoupíš si, co bude třeba. A bez spousty věcí se dá v pohodě obejít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí