Kolik stojí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14106
12.6.12 13:24
@dada1511 píše:
@Flyingfrog No to nevím,jak pro koho,třeba předčasně narozeným dětem,je ten monitor dechu vyloženě k dobru :jazyk:,jak pro rodiče,tak pro dítě.Ono nikdy nejde nic naplánovat,podle představ,a vše se má řešit v aktuální okamžik,nějaké coby,kdyby,je fakt trapné. :zed: Pardon,teda :roll:Ale kdyby tak uvažovali všichni,dávno by lidi vymřeli…

Mno a vidíš, mně nepřijde pro planetu vůbec žádná škoda, že by lidi vymřeli. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
12.6.12 13:26
@Flyingfrog píše:
Mno a vidíš, mně nepřijde pro planetu vůbec žádná škoda, že by lidi vymřeli. :jazyk:

No, šak jo, apoň by se blbě nekacalo, že :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.6.12 13:28
@dada1511 píše:..ale dítě tě bude stát ve finále mnohem víc :D možná i 200tis, nebo milión :mrgreen:,protože mu budeš chtít dopřát :D, takže spíš záleží na vašich možnostech, než dobrých radách kde ušetřit.

Tak jeste jednou, me zajimal zacatek a ne kolik me bude stat celkem za 18 let.
A nase moznosti jsou dnes nejaké a jiné budou za 10 let, proto resim pritomnost, tedy kolik to stoji ted.
Rikam si, proc mi nekdo odepisuje, aby me karal nebo mi psal neco spatneho…

• Citovat
  • Upravit
dada1511
12.6.12 13:32
@Anonymní píše:
Tak jeste jednou, me zajimal zacatek a ne kolik me bude stat celkem za 18 let.
A nase moznosti jsou dnes nejaké a jiné budou za 10 let, proto resim pritomnost, tedy kolik to stoji ted.
Rikam si, proc mi nekdo odepisuje, aby me karal nebo mi psal neco spatneho…

Pardon, i za první rok života, tě to bude stát dost 8o, ale záleží jen na tobě, na čem se uskromníš a co vyloženě chtít budeš. Jen říkám, že je to jen začátek, a že o prachy nejde, a pokud ano, tak by někdo, kdo uvažuje nad tím, kolik ho „ůdajné mateřství“ bude stát, raději přírustek do rodiny ani neměl pořizovat, protože to bude hoooooooooooooodně. Jen v penězích, a nikdo ti to neproplatí.

Minimum pro osoby v nouzy je 13 tis. takže tak.

Příspěvek upraven 12.06.12 v 13:36

• Citovat
  • Upravit
1098
12.6.12 13:35

;) Vždycky se někdo najde kdo tě bude „kárat“ netrap se tím a zbytek ti snad odpověděl na to co jsi potřebovala vědět. Prostě začátky tě můžou stát od pár korun až po desetitisíce. A jestli chceš ještě něco vědět a nechce se ti zakládat diskuze tak mi napiš klidně sz a já ti ráda poradím a kárat tě nebudu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
12.6.12 13:40
@Daanca píše: ;) Vždycky se někdo najde kdo tě bude „kárat“ netrap se tím a zbytek ti snad odpověděl na to co jsi potřebovala vědět. Prostě začátky tě můžou stát od pár korun až po desetitisíce. A jestli chceš ještě něco vědět a nechce se ti zakládat diskuze tak mi napiš klidně sz a já ti ráda poradím a kárat tě nebudu ;)
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
12.6.12 13:41

Jo a očkování tě bude stát majlant, pokud očkuješ :D, na to začni šetřit už teď, a pokud neočkuješ, začni šetřit na právníka. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
dada1511
12.6.12 13:45
@Kačenkaaaa píše:
Pokud nebude nechávat očkovat nepoviné tak nezaplatí ani korunu já dala navíc jen prevenar13 dala jsem nák za to 800kč

No, ale třeba to chtít bude, že :D :lol: :D

• Citovat
  • Upravit
4697

Majlant? nevím malá má 1 a půl a rozhodně si nemyslím nic o obřích výdajích za očkování a to jsme absolvovaly všechny povinný + jsem si připlatila Prevenar 13 + meningokoka a teď chci ještě žloutenku a v rozmezí toho 1 a půl roku jsme rozhodně nepřekročili částku 3 000,– / a to je rozděleno na několik období na ne jednorázový výdaj :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
@Kačenkaaaa píše:
Pokud nebude nechávat očkovat nepoviné tak nezaplatí ani korunu já dala navíc jen prevenar13 dala jsem nák za to 800kč

No, ale třeba to chtít bude, že :D :lol: :D

• Citovat
  • Upravit
1098
@Kačenkaaaa píše:

To je pravda taky jsem nezaplatila ani korunu :) takže ani to tě nezrujnuje nenech se vystrašit ani zastrašit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
12.6.12 13:49

Nás stojí dítě tak 2-2, 5 tis. měsíčně z toho tak 700plenky a zbytek svačinky a sem tam nějaká hračka, obleček.
Start byl dražší a vyšel asi na 25tis. ale kočárek jsem měla nový cca 15tis. a většinu věcí nových, protože nemáme nikoho, po kom bychom podědili oblečení, apod. Vím, že jsem mohla spoustu věcí koupit levněji použitých, takže částka mohla být mnohem nižší. Tím chci říct, že na celou výbavu je čas 9měsíců a z každé výplaty se dá pořídit něco :palec: Taky jsme napřed koupili podvozek, pak korbičku, až jsem viděla, že se malá nevleze do hluboké, koupili jsme hlubokou…takže postupně. Oblečky kupujeme různě, ale není to až taková zátěž. Pravda je, že se dá ušetřit na látkových plenách a kdybych měla druhé dítě, šla bych do toho, jsou těď krásné pleny, už to není jako dřív, je to vymakané :palec:
Když děti rostou, tak se prodražují, ale když vezmu kamarádku, která je ze 7-mi dětí a v životě je živil jen tatínek a měli vše, lásku, školu a vysokou si spoluhradili s rodiči…Naopak si myslím, že když má dítě až moc k dispozici, přestává si uvědomovat, co je to za dřinu rodičů, aby to všechno měli. A kolikrát jsou adaptabilnější děti z rodin, kde děti v 15šli na brigádu a zkoušeli si nějakou tu kačku vydělt i sami. Takže ano, dítěti lze dopřát, ale ne všechno, co se zlatem třpytí je skutečné štěstí a to nej pro naše dětičky.
Rozhodně si život bez jediného dítěte neumím představit, byť bych měla bídu třít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
12.6.12 13:52

Já jsem zatím těhotná, ale co máme nebo plánujeme: na kočárku, autosedačce a postýlce (matraci) šetřit nechceme, takže žádnej bazar. Kočárek s autosedačkou nás vyjde na cca 20. 000. Plánujeme ale ještě jedno dítě. Oproti tomu si myslím, že za oblečení se nemusí vyhazovat horentní sumy, mimčo z toho za chvíli vyroste, takže za mě značkový věci jsou zbytečný. Jinak „rozmar“ v podobě chůvičky a monitoru dechu si dopřejeme (celkem bude asi 4. 500). Chůvičku v baráku využijem (chápu, že do malých bytů si ji lidi nekupujou) a monitor dechu spíš pro jistotu, to už je na každým. Určitě dobrý rady jsou od holek, co už mimčo mají a můžou napsat, kolik vyjdou měsíčně pleny, UM a podobbně. Určitě je důležitý mít aspoň představu a v rozpočtu s tím počítat. Já taky vůbec neměla představu, dokud jsem si to nepřečetla tady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
12.6.12 13:53
@Daanca píše:
To je pravda taky jsem nezaplatila ani korunu :) takže ani to tě nezrujnuje nenech se vystrašit ani zastrašit :lol:

Já nezastašuji, ale spousta maminek očkuje i proti prdu, aby se cíli že udělali vše :D a pokud bude chtít pro svůj pocit bezpečí tak to bude mazec, je to to samé, jako kolik bude stát dítě… :mrgreen:

Matka teoretik, kolik bude stát dítě? Co bude stát těhu? :lol: Vitamíny apod,co můžu jíst? a nakonec přejde k otázce proč nespí, a mám málo mléka :roll: :roll: :roll:během prvních 14 dní po porodu…

• Citovat
  • Upravit
dada1511
12.6.12 13:56

Dítě stojí každého tolik, kolik mu chce dát, a jaké má možnosti, Tečka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure