Kolik stojí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2185
20.6.12 18:55
@sterezie píše:
a proč třeba kočárek za 10tis.? Protože když třeba dobře vybereš, tak ho můžeš použít hezky nadvakrát 8) a zrovna teda u kočárků se mi toto kritérium vcelku osvědčuje :think: (a už vůbec nemluvím třeba o estetickém hledisku ;) )

My máme kočárek z bazaru, na první pohled hrozný ale dvě děti vydržel zatím (a to už minimálně po dvou byl), ale je to kočárek nový hodně drahý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
20.6.12 19:05
@Anonymní píše:
Ahoj

s pritelem jsme se rozhodli mit dite a moc ho chceme.
Velmi se ale bojim, ze to financne nezvladneme. Kolik mesicne zaplatite?
Kolik je potreba do zacatku? Kocarek, sedacka, jidlo, pleny, ockovani, obleceni, prebalovaci stolek…
Jsem zvykla vsechno detailne promyslet, tak mozna proto se tak hloupe ptam.

Dekuji

Jedním slovem : MOC :mrgreen:. Hele i když koupíš něco z druhý ruky, tak se prostě nejdřív dobře zajisti, protože je to pořád něco…Teď jsme kupovali bezpečnou sedajdu na kolo s pětibodovým bezp. pásem+ helmu - dohromady 2000+ něco stály také adaptéry (už nevím, ale v řádu stokorun), malej bazének na čachtání, kruh na koupák, balon do vody, nový sandálky za 789…prostě moc peněz a pořád. A to jen když chceš zajistit jakýsi obyčejný standard, žádný luxus. Kojo ti nemusí vyjít, tak počítej s výdaji za UM, případně i za HA UM, atd.

Lepší přemýšlet předem, to ti moc chválím! :potlesk: :palec: Než pak mimi stresovat vystreslou mámou, co nemá ani na rohlík :?.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
20.6.12 19:08
@tessy píše:
My třeba chůvu využíváme např. na dovolené v chatkách, penzionu apod., ale když necestuješ, nepotřebuješ ;)

Co je to za blbost? Vy sedíte celý večery v pokoji s dítětem nebo co? Dítě spí v ložnici od sedmi a my s manželem jsme v obýváku nebo v pracovně a spát jdem až v jedenáct. Dítě má chůvičku+respisense. Cca 2000 každé z nich :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
20.6.12 19:15

Jinak u nás odhadem ZATÍM věci pro roční dítě tak do 80 000 Kč. Základ, žádný luxus, sem tam něco z druhé ruky. Jen kočárek byl drahý a taky monitor dechu, sem tam nějaká značková věc na oblečko nebo botičky. To za první rok života (se stravou, plenami a vším). Takže zatím v podstatě nic, ta pravá sranda teprve přijde :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
20.6.12 19:35
@Anonymní píše:
Ahoj

s pritelem jsme se rozhodli mit dite a moc ho chceme.
Velmi se ale bojim, ze to financne nezvladneme. Kolik mesicne zaplatite?
Kolik je potreba do zacatku? Kocarek, sedacka, jidlo, pleny, ockovani, obleceni, prebalovaci stolek…
Jsem zvykla vsechno detailne promyslet, tak mozna proto se tak hloupe ptam.

Dekuji

myslím, že konkrétní částka říct asi nejde, každá máme jiné nároky, jiné věci považujeme za nutné, co jednomu příjde jako důležité může jiný považovat za zbytečnost.

Počítej s tím, že malé mimčo moc nestojí, krom plínek a pokud nebudeš třeba moct kojit, tak pak UM, takže tam jsou ty částky celkem v klidu, s nástupem do školky a školy je to horší.
Určitě je dobré mít nějakou finanční rezervu, protože je třeba měsíc, kdy se za obě děti vejdu do 2500Kč (bez jídla) a další měsíc utratím 8tis ani nemrknu :nevim: Takže pokud bychom měli jet s penězma naknap, tak by byl problém :nevim:

Ta úplně první výbavička nás vyšla na cca 20tis Kč, tak 80% věcí bylo od kamarádek, z bazárků, zbytek nový.
Oblečení teď kupuju tak z 50% nové, z 50% použité. Boty vždy nové.

U dcerky jsem si výdaje nikdy nepsala, ale co mám 2 děti, tak si je poctivě píšu, takže mám trošku přehled. Nepíšu tam teda jídlo, takové to normální co jedí už s námi, ale UM a příkrmy tam započítané jsou. Od srpna 2010 do května 2012 jsme na částce 90 705 Kč 8o :mrgreen: Je to teda za 2 děti!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
20.6.12 19:59
@Lucinka_Kla píše:
Co je to za blbost? Vy sedíte celý večery v pokoji s dítětem nebo co? Dítě spí v ložnici od sedmi a my s manželem jsme v obýváku nebo v pracovně a spát jdem až v jedenáct. Dítě má chůvičku+respisense. Cca 2000 každé z nich :nevim:.

Doma slyším každé šustnutí, nemáme patrový dům, ale byt.

Chůvičku má taky babička v bytě pod námi, když hlídá, když jdem večer ven (což se stává výjimečně :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
20.6.12 20:24
@Lucinka_Kla píše:
Co je to za blbost? Vy sedíte celý večery v pokoji s dítětem nebo co? Dítě spí v ložnici od sedmi a my s manželem jsme v obýváku nebo v pracovně a spát jdem až v jedenáct. Dítě má chůvičku+respisense. Cca 2000 každé z nich :nevim:.

no tak ono občas není na výběr - budeme mít až do cca 9 měsíců prcka jen 1+kk, takže ano, budu s ním sedět celej večer v pokoji, nejdál se od něj vzdálím na celých 6,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
21.6.12 07:47
@PjckjsANEBjája píše:
no tak ono občas není na výběr - budeme mít až do cca 9 měsíců prcka jen 1+kk, takže ano, budu s ním sedět celej večer v pokoji, nejdál se od něj vzdálím na celých 6,5m

Aha, tak to jo, promiň, to mě nenapadlo. Tak to chůvičky nepotřebujete, jen na tu dovču snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
423
21.6.12 07:50
@Michaela23 píše:
myslím, že konkrétní částka říct asi nejde, každá máme jiné nároky, jiné věci považujeme za nutné, co jednomu příjde jako důležité může jiný považovat za zbytečnost.

Počítej s tím, že malé mimčo moc nestojí, krom plínek a pokud nebudeš třeba moct kojit, tak pak UM, takže tam jsou ty částky celkem v klidu, s nástupem do školky a školy je to horší.
Určitě je dobré mít nějakou finanční rezervu, protože je třeba měsíc, kdy se za obě děti vejdu do 2500Kč (bez jídla) a další měsíc utratím 8tis ani nemrknu :nevim: Takže pokud bychom měli jet s penězma naknap, tak by byl problém :nevim:

Ta úplně první výbavička nás vyšla na cca 20tis Kč, tak 80% věcí bylo od kamarádek, z bazárků, zbytek nový.
Oblečení teď kupuju tak z 50% nové, z 50% použité. Boty vždy nové.

U dcerky jsem si výdaje nikdy nepsala, ale co mám 2 děti, tak si je poctivě píšu, takže mám trošku přehled. Nepíšu tam teda jídlo, takové to normální co jedí už s námi, ale UM a příkrmy tam započítané jsou. Od srpna 2010 do května 2012 jsme na částce 90 705 Kč 8o :mrgreen: Je to teda za 2 děti!!!

To je dobré, to jsi šikulka! Já to mám podobně za jedno, ale teda předpokládám, že za druhé už fakt odpadne výbavička (jestli se odhodláme druhé mít), protože už máme pořízeno pro první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
21.6.12 08:41

No já měla první holku a druhé kluka, takže tam moc věcí po sobě nosit nemohli, takže jsme všechno růžové prodala a nakoupila modré. Tím že byli věkově blízko jsem musela ještě pořizovat sourozenecký kočárek, ale prodal se pak jenom o tisícovku levněji než jsem ho koupila, takže žádná hrůza :)

ale fakt ty malé děti nestojí moc, když jsme to rozpočítala, tak mi to vycházelo měsíčně na jedno dítě v průměru ty 2,5tis. Je fakt, že obě děti byly do 10m kojené, příkrmy jsme kupovala snad jen 2m, pak jsem už vařila, kupované kaše mi nejedli, oblečení je taky mimču jedno jestli má značkové nebo ne, až začnou děcka chodit do školy, tak bude hůř :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí