Kolik stojí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
483
18.6.12 14:01
@žampion píše:
8o 8o 8o to jsi ale kupovala vše nové, že??? plus elektroniku různá houpadla a spoustu jiných věci :think:

Jo vše nové, ale původní plán to nebyl. Ale nevím jestli já mám smůlu, nebo to prostě nemám jen vychytaný, ale ať už se týče oblečení, nebo cokoli jiného, vše co jsem viděla po bazarech mi přišlo dost hrozný, opravdu zničený. A když už to vypadalo slušně, tak zas ta cena byla srovnatelná jako nové věci v akci, nebo slevě. Největší položka byl kočárek trojkombinace a komplet postýlka, komoda, skříň a přebalovací pult, jen toto dalo asi pade. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
18.6.12 15:56
@zanda81 píše:
Plus měsíčně asi 3500Kč-pleny, výživa, kosmetika.

Malé miminko kosmetiku moc žádnou nepotřebuje. Čím méně chemie na kůži tím lépe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
18.6.12 16:07

@tessy ta to už pak můžeš říct, že nepotřebuje ani ty pleny - když už bez chemie, tak úplně, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
18.6.12 18:39
@PjckjsANEBjája píše:
@tessy ta to už pak můžeš říct, že nepotřebuje ani ty pleny - když už bez chemie, tak úplně, ne? ;)

Někdo nepotřebuje ani pleny že :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
18.6.12 18:53
@Anonymní píše:
Prave moje kamaradky nemaji deti :) Je mi 25 let, takze jsem jedna z prvnich :)
no nemusim vsechno nove, o to nejde. spis to chci vsehcno zvladnout na jednicku! :lol:
a halvne si pak nic nevycitat, treba ze jsme mela pockat…

je spoustu bazarů na netu kde maminky prodávají komplet výbavu pro mimi i kočárek můžeš koupt pěkný a levně já třeba na dvojčátka koupila sedačka do auta po 250Kč postýlky 2 za 1000Kč dohromady i s madraci povlečením atd. Takže stačí jen koupit pleny kosmetiku a pár hadřiků na parádu ale i značkové použité věcčky jsou bezva třeba od Next, George, atd
Musíš projet net - koukn na MMB. nebo Aukro, Bazoš, atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
18.6.12 19:00

Pokud bude kojit nepotřebuje na krmení nic jen prs aten je zdarma ne?
A mimi potřebuje ze začátku 6 plen denně papírových látkových moderních cc 8-10- ty ale se perou a nežehlí a jsou od narození po nočník i tak se dá ušetřit.
Každopádně dítě toho moc nepotřebuje od narození jen pocit bezpečí, mlíčko a lásku, a zbytek drahé věci miminku nic neříkají to jen maminky kupují pro svůj pocit či pro chloubu, :roll: a stejně spoustu maminek mi dá zapravdu že spousta věcí co se prodává je zbytečnost a tahání z lidí peněz. že se musí koupit to a ono a pak tu doma leží a překáží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
19.6.12 12:18
@haifa1 píše:
Pokud bude kojit nepotřebuje na krmení nic jen prs aten je zdarma ne?
A mimi potřebuje ze začátku 6 plen denně papírových látkových moderních cc 8-10- ty ale se perou a nežehlí a jsou od narození po nočník i tak se dá ušetřit.
Každopádně dítě toho moc nepotřebuje od narození jen pocit bezpečí, mlíčko a lásku, a zbytek drahé věci miminku nic neříkají to jen maminky kupují pro svůj pocit či pro chloubu, :roll: a stejně spoustu maminek mi dá zapravdu že spousta věcí co se prodává je zbytečnost a tahání z lidí peněz. že se musí koupit to a ono a pak tu doma leží a překáží.
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
19.6.12 12:33

@haifa1 mas pravdu a to cekam prvni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
19.6.12 12:57

Každá znás at už je vdaná nebo svobodná. A čekáte miminko. Určitě někde po vás zůstaly miminkovské věci. nebo po vaších rodičích. Já měla na malého peřínky 50 a 25let staré peřínky. ty jsou nej. Ovšem kočárek. Proč zrovna přes 10 tisíc. stačí za 7 a to vám udělá taktéž službu. Na prvního syna mi výbavička vyšla na 12 tisíc. Měla jsem kočárek z polska a dupačky taktéž a každý měsíc co jsem byla těhotná jsem si kupovala za 1000Kč něco na malého. Lahvičky bych moc neřešila pokud ovšem nebudete kojit. Tak to jsou pálky a plínky radějí si udělat zásobu. určitě až se malé narodí tak se Vás známí budou ptát co za dar tak vám můžou darem dát na malé co potřebujete. Udělejte si seznam. při každé návštěvě kdy k Vám půjdou tak vám můžou přinést plínky nebo ubrousky atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
19.6.12 13:42

@jbul ja mam treba fusak do kocarku jeste po nas a vypada furt super…a po nas znamena ze nejstarsi je 31 let, druhy 29 a me 25…a kocarek sem si nasla od firkonu za 5500 a je to vitez testu na bezpecnost. dle meho nazoru se da na dite koupit levne a hezke veci. jo plenky jsou darda to jo ale tim ze jsme vse kupovali postupne tak to mame. proto mi prijde 100tis za vybavicku strasne moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
19.6.12 14:55
@jbul píše:
Každá znás at už je vdaná nebo svobodná. A čekáte miminko. Určitě někde po vás zůstaly miminkovské věci. nebo po vaších rodičích. Já měla na malého peřínky 50 a 25let staré peřínky. ty jsou nej. Ovšem kočárek. Proč zrovna přes 10 tisíc. stačí za 7 a to vám udělá taktéž službu. Na prvního syna mi výbavička vyšla na 12 tisíc. Měla jsem kočárek z polska a dupačky taktéž a každý měsíc co jsem byla těhotná jsem si kupovala za 1000Kč něco na malého. Lahvičky bych moc neřešila pokud ovšem nebudete kojit. Tak to jsou pálky a plínky radějí si udělat zásobu. určitě až se malé narodí tak se Vás známí budou ptát co za dar tak vám můžou darem dát na malé co potřebujete. Udělejte si seznam. při každé návštěvě kdy k Vám půjdou tak vám můžou přinést plínky nebo ubrousky atd

Ne kazda ma to stesti, ze maji rodice veci kde skladovat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1876
19.6.12 15:30

Neříkejte že nemají kde schovat. Určitě dobře skladná krabice. Ve skříni na spodku nebo na půdě. já mám tři kluky a na prvního jsem byla sama. utáhnout se to dalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
19.6.12 16:58

No, tak tohle jsem zařizovala celkem nedávno. Má neteř otěhotněla, a jelikož není plnoletá nákupy museli financovat rodiče a jelikož těmhle nákupům moc nerozumějí a nechtěli se na tom podílet, tak jsem to nakupovala já s neteří. Nemohli jsme si moc dovolovat, ale nakoupili jsme všechny potřebné věci:

Z bazaru:

Kočárek trojkombinace + autosedačka a vše k tomu - 4500 Kč
Postýlka, matrace, povlečení, deky do kočárku, polštářek + peřinka - 1000 Kč
Věci na koupání (vanička, žínky, osušky…) - 400 Kč
Oblečení balík věcí (cca 70ks, vel. 56-68) - 500 Kč (moc pěkné věcičky, jako nové)
Oblečení nové (na úřady, porodnice, na návštěvy) - 500 Kč
Komoda, přebalovací pult - 1000 Kč
Ostatní věci (kosmetika, dudlíky, pleny…) - 600 Kč
Ostatní věci a doplňky (láhve, bryndáčky, spací pytel…) - 1500 Kč

• nějaké oblečení odemně.

Takže jsme se nakonec vešli v pohodě do 10 000 Kč. Všechno jako nové a v pořádku. Pak ještě neteř dostala oblečení na malou od známých. Takže jde o to, jak moc ti záleží na oblečení a vlastně těch všech věcech.

Já když jsem nakupovala věci, pro mé první dvě děti (kluk, pak holka), tak jsem těch 10 tis, utratila jen za to oblečení a pak asi 25 tisíc za ty ostatní věci.
U dvojčat jsem za oblečení dala asi 15 tisíc, a za ostatní věci něco kolem 45 tisíc (musela bych se podívat do „deníčku“, kde to mám napsané, přesně si to nepamatuji). Nyní kupuji malým holkám ven na lítačku taky věci z bazárku a ono to fakt stačí.

Seznam věcí sem dávat nebudu, ten tu byl několikrát zmíněn. Je to hodně individuální, po porodu zjistíš, co potřebuješ a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3905
20.6.12 09:25
@jbul píše:
Neříkejte že nemají kde schovat. Určitě dobře skladná krabice. Ve skříni na spodku nebo na půdě. já mám tři kluky a na prvního jsem byla sama. utáhnout se to dalo.

Ne kazdy ma pudu a sklep ;), my mame 2+1,46 m3 a veci co jsou male holkam, venuji dale, protoze je nemam kde skladovat x mesicu nez se prodaji, ale nestezuju si, sousedi ve stejnem byte jako my jsou, rodice (cca 65 let, dcera 28, a jeji sestilete dite. bracha 32) a kdyz tam od decek spi drahe polivicky, tak to musi byt teprv narez :jazyk:
Ps: sklep mam, e takovvou tu koji, kde se vlezou pneumatiky a je plny :roll:, pak mame kolarnu, ale kocarkarnu ne :zed:, takze si kazdy den jezdim s kocarem pres cely byt, bo je siroky :nevim:, tak ho musim upichnout v rohu mistnosti ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
20.6.12 17:35

@jbul
jasně, že se dá nakoupit výbavička za pár korun 8) ale když někdo ty peníze má a třeba z principu chce všechno nové, tak proč ne ;) a ad skladování stoletých věcí :lol: někdo to třeba uskladní v takovém stavu, že je to použitelné dál a někdo (jako třeba moje babička :lol: ) To předá krásný beránkový fusak s bonusem tuny molů :mrgreen: a proč třeba kočárek za 10tis.? Protože když třeba dobře vybereš, tak ho můžeš použít hezky nadvakrát 8) a zrovna teda u kočárků se mi toto kritérium vcelku osvědčuje :think: (a už vůbec nemluvím třeba o estetickém hledisku ;) )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure