Kolik stojí dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
dada1511
12.6.12 14:04

Otázka není kolik bude stát dítě, ale co ty jako matka mu chceš dopřát, a to je velký rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
4697
12.6.12 14:06
@dada1511 píše:
Dítě stojí každého tolik, kolik mu chce dát, a jaké má možnosti, Tečka.

Souhlasím s tebou :) ale rozhodně chápu potřebu zjistit si informace a jaké možnosti má coby matka čekatelka nebo budoucí čekatelka byla jsem úplně stejna je to sice jen teorie praxe je úplně jiná ale je to takový odrazový můstek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
12.6.12 14:21
@žampion píše:
Souhlasím s tebou :) ale rozhodně chápu potřebu zjistit si informace a jaké možnosti má coby matka čekatelka nebo budoucí čekatelka byla jsem úplně stejna je to sice jen teorie praxe je úplně jiná ale je to takový odrazový můstek

Ale to jo, ale to se předci nedá! Někdo nutně potřebuje kočár za 20 tis, a někdo za 2 tis. tak jako někdo má potřebu mít potištěné pleny za 90 kč, a někomu stačí za 20 kč atd, tak proto mi to přijde tak směšné :D. Každý to má jinak. Takže ve finále, není o co se opřít.Takže buď chci dítě,a nebo hledám výmluvu proč ho nemít :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
5420
12.6.12 15:24

@dada1511 Já si myslím, že to není o výmluvách, ale o zodpovědnosti. Pokud na tom nejsem finančně dobře, nebo špatně a mám oprávněné obavy, že bych dítěti nemohla dát co potřebuje, tak přesto, že ho chci, tak buď si ho hned nepořídím, nebo si o fin. náročnosti něco zjistím a pak se rozhodnu. Abych si ale za každou cenu pořídila dítě, neměla na něj a pak chodila po úřadech??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
12.6.12 15:45

@dada1511 jasně neříkám nic já si teda nemyslím, že pořídit si dítě v dnešní době je luxus :roll: podle mě nutně nemusí mít značkový boty za 2000,– a bodyčko s faajfkou za 500,– ale jak říkáš každýmu dle svého moje dítě má kočárek x-lander z loňské kolkce všehovšudy za 1000,– a nestydím se s ním vyjet mezi lidi nebo oblečení ze sekáče za pár korun ale pěkný čistý a je to pro mě v pořádku ale každý ma jiné priority ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
12.6.12 15:52

Ty jo holky jak to tak sleduju tak utracim desny penize v porovnani s vami. Asi bych mela jit nekam na kurz. Ale mam a mela jsem vsechno vzdy novy. Jesteze muj manzel emimino necte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
12.6.12 16:27
@janka174 píše:
Ty jo holky jak to tak sleduju tak utracim desny penize v porovnani s vami. Asi bych mela jit nekam na kurz. Ale mam a mela jsem vsechno vzdy novy. Jesteze muj manzel emimino necte :D

já očividně taky a to nemám všecko nový :think: tak kde je chyba?

no - ještěže chlap emimino sice trochu čte, ale zas taky zatím veškerá výbava šla z mých peněz, tak upřímně a sobecky prohlašuju - co je mu do toho (i když to vůči němu není moc hezký). ale on je chlap. když jsem se ptala, jak by to vypadalo, kdyby měl novorozence samotnej chlap, tak říkal, že by měl asi 5 kousků oblečení ve velikosti vždycky na půl roku (do té doby by se ohrnulo), poděděný čtvercovky a kočár po něm a to by tak stačilo (spalo by s ním v posteli). a každej měsíc by byla investice jen do mlíka, když by teda nebyla ta máma. takže asi i nějakou tu flašku - ale žádný 4 průtoky dudlíků a podobný nesmysly. pak se s nima těžko diskutuje o takových částkách za podle nás nezbytný věci. a co pak o těch ne úplně nezbytných :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuppi
12.6.12 16:45

Ahoj holky, opravdu je to strašně individuální. Já si myslím, že jsme takový průměr. Aspoň jsem si to do teď myslela! První dítě, počítáme ještě nejméně jedno. Kočár trojkombinace-10000, oblečení asi 3000, počítám do toho osušky, pleny, tetra osušky+ spoustu zděděného, postýlka zděděná 2×. monitor dechu 2000, hrací deka 1800, jídel. židlička 4000, tam jsme investovali víc, vanička se stojanem1000, sterilizátor500, fusak1000, deky, peřinky, povlečení, prostěradla, mantinel do postýl.,rychlozavinovač. 2× 3000, lahvičky, dudlíky, hračky. kosmetika 2000, přebalovací pult+podložka 3000. To jsem si tak vzpomněla, možná jsem ještě zapomněla spoustu věcí, které jsme průběžně koupili, nebo dostali. Vše bych odhadla kolem 30000Kč. Ale zdědí to další naše děti. A nyní pleny, příkrmy, Nutrilon-měsíčně 2-3 tisíce. A podotýkám, že porodné ani přídavky nemáme, výdělky průměrné, ještě, že máme babičky! :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
12.6.12 16:45

@PjckjsANEBjája chlapi tomu houby rozumí. Ten můj byl proti šátku a manduce. A jak rychle pochopil, že je to pro malého skvělá věc. To samé hrací deka s hrazdičkou a chůvičky. Ale občas zase on přijde s dobrým nápadem - držák hraček do vany - přidělá se na její okraj, takže hračky nikde nepřekáží a krásně okapou.

• Citovat
  • Upravit
4275
12.6.12 16:53

@lucenka hrazdička neprošla, ani hrací deka, prý je to blbost a on by se toho jako dítě bál :roll: naštěstí aspoň na šátek se zeptal sám od sebe a látkový plínky taky bere - i ty nový, dražší (ne jen poděděné čtverce. ty teda budou taky, ale mít jen je, to bych nechtěla)

hlavně on má 37 košil, 60 párů ponožek a asi 20tery kalhoty a bude mi remcat, že na dítě kupuju už čtvrtý dupačky ve stejné velikosti (byly o číslo větší, btw). no chápete to? :nevim: a to je většinou hrozně natěšenej, úplně se rozpouští, když vidí ty malý ponožtičky a medvídky na bodýčkách :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.6.12 17:02

@PjckjsANEBjája hele hrazdička u nás prošla tak, že jsem jí prostě jednou koupila, kluka na ní položila a když přišel z práce a viděl, jak je kluk blahem bez sebe, tak jsem dostala pochvalu :)

U nás taky šílel a pořád šílí z toho kolik má kluk věcí (mají jich asi stejně :)). A hlavně ho málem kleplo, když jsem klukovi koupila boty a to jsem mu ještě neřekla celou cenu :)

• Citovat
  • Upravit
4275
12.6.12 18:17

@lucenka to zní dobře, děkuju za radu :) až bude mít malej věk na hrazdičku, jdu do toho. zatím je „na houbách“, tak těžko testovat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
13.6.12 12:52
@PjckjsANEBjája píše:
já očividně taky a to nemám všecko nový :think: tak kde je chyba?no - ještěže chlap emimino sice trochu čte, ale zas taky zatím veškerá výbava šla z mých peněz, tak upřímně a sobecky prohlašuju - co je mu do toho (i když to vůči němu není moc hezký). ale on je chlap. když jsem se ptala, jak by to vypadalo, kdyby měl novorozence samotnej chlap, tak říkal, že by měl asi 5 kousků oblečení ve velikosti vždycky na půl roku (do té doby by se ohrnulo), poděděný čtvercovky a kočár po něm a to by tak stačilo (spalo by s ním v posteli). a každej měsíc by byla investice jen do mlíka, když by teda nebyla ta máma. takže asi i nějakou tu flašku - ale žádný 4 průtoky dudlíků a podobný nesmysly. pak se s nima těžko diskutuje o takových částkách za podle nás nezbytný věci. a co pak o těch ne úplně nezbytných :nevim:

To jsem myslela jako for :D. Ale i tak me prekvapuje jak nekdo dokaze usetrit tolik penez. Ja jsem fakt desna :(. I kdyz me tak bavi pro malou nakupovat. Ta ma vic veci nez ja a manzel dohromady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
13.6.12 12:57

@janka174 hele já tě chápu, mám to stejně :D ještě teď, před narozením, jsem kubíkovi koupila kožený capáčky nejmenší velikosti… no, bláznovství. ale co, potřeba budou, není to zikní kombinéza, kde by záleželo na tom, aby byla správná kombinace velikost+zateplení… a mě hrozně moc těší, když je vidím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34541
13.6.12 13:17

ahoj http://www.detskydum.cz/…na-vybavicka hele pokud budes kupovat postupne tak to zas tak velka zatez neni me je taky 25,otehotnela jsem neplanovane a ted jsem zjistila ze uz mam vybavicku skoro komplet jelikoz jsme nakupovali prubezne a uz chybi jen par veci a pak vybava pro me do porodnice :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí