Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, chtěla bych si nechat nafotit porod kamarádem fotografem u nás v Českých Budějovicích. Máte někdo zkušenost? Jestli s tim maji problém nebo se s nimi dá v pohodě domluvit? Chtěla bych u toho mít partnera i toho fotografa… Díky ![]()
Moni, myslim, ze je to tak netradicni prani, ze Ti nezbyva, nez se domluvit primo v porodnici…
Ono podle mne nejde o dalsi osobu u porodu, to by snad mozna i nevadilo, spis o to, aby v touze po nej zaberech nebyl porodnikum spis na obtiz.
Asi by ses měla obrátit přímo na porodnici. U nás mohl být u porodu pouze jedna osoba, víc ne. Nebudou stačit fotky od partnera?
Samozřejmě to budu řešit přímo s porodnicí, ať si jsem jistá a nedělám si pak u porodu nějaký zbytečný zle… A co se týče fotografa, tak o nějak extra choulostivý záběry nestojim, spíš aby zabíral celkovou atmosféru odněkud z kraje a pak aby vyfotil mimčo a na to jsou od tatínků určitě zvyklí a snad mu pro to dají prostor.
Ten určitě zapomene i jak se to zapíná
viděla jsem právě na blogu jedný profi fotogravky několik takových porodů krásně a profesionálně vyfocených kvalitním foťákem a byla jsem nadšená! Je jasný, že nepůjdu přes mrtvoly, ale byla bych ráda, kdyby na fotkách bylo nejen jak to prožívám já, ale i partner ![]()
Domnívám se, že v čb ti pustí k porodu jen jednu osobu. Je na tobě, jestli to bude manžel, dula nebo fotograf.
Ale určitě se poptej, třeba už se změnily podmínky.
Tak v Hradci výslovně řekly, že se na porodním sále fotit nesmí, až pak miminko
Snad budou u vás vstřícnější ![]()
@Moniqa ja bych do toho naopak sla a lituju,ze jsem taky nemela u sebe pri porodu fotografa.manzel na fotak samozrejme zapomel a tech par fotek co ma v mobilu jsou stejne mazle jak se mu trasli ruce
Takze u nas jsou fotky z porodniho salu nepouzitelne a me to moc mrzi… drzim palce at ti vyjdou vstric.
Moje sestra porody na zakázku fotí a většinou není problém. Dokonce už fotila i několik císařů. Já jsem studovala fotografii a fotila jsem porody ve zlínské porodnici a nikdy nebyl problém. Vždy je to na domluvě s personálem.
Dokonce mi vyšli (i sestře) v mnoha věcech vstříc. I ukazovali miminko do záběrů. Maminky jsou pak nadšené. Tady je přímo odkaz na stránky mojí sestry, kde jsou porody zachyceny: http://blog.katerinasvobodova.cz/?… (hned ten první Jeníček je už druhý den po porodu, ale ty ostatní pod ním jsou přímo porody).
Byla bych ráda… Sama fotím a tak pro mě ty fotky maj opravdový význam, pro někoho až nepochopitelný. Na kvalitní fotky si prostě potrpim. Ale rozhodně bych nechtěla partnera zatěžovat zrcadlovkou a z fotek z obyč kompaktu bych byla akorát zklamaná…
http://blog.katerinasvobodova.cz/?… tady je příklad toho, že někde opravdu vyjdou vstříc ![]()
@Kalisek píše:
Moje sestra porody na zakázku fotí a většinou není problém. Dokonce už fotila i několik císařů. Já jsem studovala fotografii a fotila jsem porody ve zlínské porodnici a nikdy nebyl problém. Vždy je to na domluvě s personálem.
Dokonce mi vyšli (i sestře) v mnoha věcech vstříc. I ukazovali miminko do záběrů. Maminky jsou pak nadšené. Tady je přímo odkaz na stránky mojí sestry, kde jsou porody zachyceny: http://blog.katerinasvobodova.cz/?… (hned ten první Jeníček je už druhý den po porodu, ale ty ostatní pod ním jsou přímo porody).
![]()
Díky Vaší sestře mě to právě napadlo ![]()
Takove starosti bych chtela mit
, ne to je jen zavist, ja budu rada, ze tam budu mit muze.
Nicmene pekne fotky z porodu bych chtela taky, me blejsknul manzel, ale moc to neumi a taky podle toho to vypada. Profi fotky porodu vypadaji nadherne…co jsem koukala na ten blog segry @Kalisek , tak jsou opravdu uzasne, jen je tam na me nejak moc doktoru… ![]()
No fotky jsou pěkný, což o to. Ale neumím si představit že rodím, a někde poblíž je cizí člověk fotograf
. Ani kdyby nefotil přímo porod, cejtila bych se docela nedobře. Tyhle fotky byly s císaře, myslím že z porodu by takovýhle v „pohodě“ nebyly
.
Ale každýho věc, pokud si to přeješ tak snad Ti to dovolí. Fotografa můžeš kdyžtak vyhodit ![]()