Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj poradite. Potrebuji framykoin madt byla jsem si jista ze mam doma, ala baska jsem jen Bactroban. Můžu použít? Dekuji
To je spíš otázka na lékaře, který ji doporučil. Co takhle mu zavolat? Složení má odlišné než Framykoin.
NEznám a nevím, na to potřebuješ, ale já dávám na např. zanícené oděrky černou mast.
Ale stačí přečíst příbalový leták a uvidíš, zda může použít.
@Monika Nika No, jelikož jsou obě na předpis, tak by je jen tak neměl člověk používat, pokud o tom nic neví. A jelikož nepíšeš na jaký problém to chceš použít, tak nemůže poradit ani ten, kdo by o tom něco věděl.
@Monika Nika je to silnější framykoin, takže místo něj ano. Lékařka bactroban dětem napsala, když fr. nezabral.
@Monika Nika Framykoin a Bactroban jsou antibiotické masti, proto jsou na předpis. Patří na infikované a zhnisané rány, nepíšeš na co to chceš dát, takže se těžko radí. Každé obsahuje jiné antibiotikum, ale jejich použití je velmi podobné. Ani se nedá říct, že jedna je silnější a druhá méně jak píše @Eveelin. Je to prostě jiné antibiotikum. Takže místo Framykoinu to použít lze, ale raději si zjistí do kdy to má trvanlivost, protože Bactroban už nějakou dobu není na trhu. Framykoin také dlouho nebyl, ale teď už naštěstí je.