FÚ – pohovor na pozici správce daně kontrola
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
FÚ pohovor správce daně kontrola
Je tu nějaká dobrá duše z FÚ? Chtěla bych se přihlásit na pozici správce kontroly daní a připravit se na pohovor. V nabídce je jen obecný popis pozice. Na co bych se měla zaměřit, co se naučit, na co se často ptají na pohovoru, píše se také test nebo jen ústní?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Sice nejsem z tohoto oboru, ale nejspíš se jedná o místo pod služebním zákonem. Máš v inzerátu obor služby? Najdi si k němu texty odborné státní zkoušky. My se uchazečů ptáme na úplné základy právě podle popisu místa a zkušebních otázek že státních zkoušek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H171 Měla bys znát daňový řád, mít přehled o daních, vědět kdy se podávají DAP, kdy jsou daně splatné.
Zeptat se mohou na cokoli. ![]()
Mrkni i na organizační strukturu finanční správy a jejich věcnou a místní příslušnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kromě daňového řádu, zákonů o daních z příjmů a DPH taky účetnictví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hanula1212 účetnictvím se myslí nějaká všeobecná znalost nebo konkrétní zaúčtování položek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H171 píše: Více
Já dělala testy na vyměřovací a z účta byly otázky na třídy, majetek, jen základy. Ale je to teda už pár let zpátky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud se budete hlásit na místo v Praze, tak se vás obecně zeptají na motivaci a kdy můžete nastoupit 👍🏼 na některé inzeráty se nehlásí vůbec nikdo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@H171 píše: Více
Hlavně si zhodnoť, jestli na to máš povahu. Počítej s tím, že pro hodně lidí budeš díky takové práci „velmi nepopulární“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše: Více
co si myslí okrádači státu, by mi bylo úplně volné, jsou na daleko horší pozici, než zde často kritizované samoživitelky a jejich nárok na dávky, podnikatelé okrádají stát o daleko vyšší částky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@stinga píše: Více
Ono to není vždy tak černobílé. Mám stále pár kamarádek na FÚ a některé samy říkají, že je tam drží peníze a jistota stálého fleku, jinak by už byly pryč. Občas totiž musí zkrouhnout i někoho proti svému přesvědčení, jenže jsou v pozici, kdy buď ohrozí svoje pracovní místo, nebo někomu zaškodí, i když se jim do toho nechce a je jim toho člověka líto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
moje mamka má také dvě kamarádky na FÚ a o ničem takovém jí nikdy nepovídaly, spíš naopak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uvedu příklad z vlastní praxe - podal jsem špatně papíry na finančák. Ano, moje blbost, mám si to hlídat, ale toho papírování je už hodně let prostě nesmyslně mnoho a spousta toho jsou jen „hlášení o hlášení“, které nemají na nic v podstatě vliv, ale když to nepodáš včas a správně, tak ti hrozí tisícové pokuty. Naštěstí mě v té době zrovna správcovala kamarádka, tak mi zavolala ze svého mobilu, aby to šlo mimo finančák, já to okamžitě opravil a donesl správně vyplněné. Nešlo o nic, daně bych tím nekrátil, ale ona tímto lidským přístupem riskovala průšvih v práci. U mě měla jistotu, že to nikde neprásknu, ale u cizího si to prostě neriskne a kvůli kravině vypálí pokutu. Takže také záleží na přístupu těch úřednic. Pokud ty mamky kamarádky jedou striktně komisně, prostě sází pokuty a neřeší, tak s tím samozřejmě nebudou mít problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot když se někdo splete, tak také volají, ať si to člověk přijde opravit, problémem jsou ti podnikatelé, kteří očividně lžou a to ty pracovnice po letech praxe poznají, je fakt, že mladé pracovnice budou spíš striktní a nelajsnou si to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V tomto já striktně rozlišuju na podnikatele a podvodníky. Ano, znám dost takových, co vyloženě žijí z daňových podvodů a poctivým podnikáním by měli problém se uživit, ale ty prostě neřadím mezi podnikatele. A bohužel spousta pracovnic FÚ přistupuje k podnikatelům už preventivně jako ke šmejdům, které je potřeba zkrouhnout, protože každý podnikatel podle nich je šmejd, který chce šidit stát na daních a ony by potom neměly na výplatu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no, ty pracovnice prostě dělají svou práci, některá lépe, některá hůř, rozhodně v tom nejsou žádné city a pocity, že jsou podnikatelé šmejdi, ony jedou podle zákona a jejich plat se neodvíjí od toho, kolik daní se vybere
- načítám...
- Citovat
- Zmínit