Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mne ta jmena zni taky zcela normalne.
Az se kamaradka v diskusi pozna nebo ji na ni nekdo upozorni, tak se asi bude dost divit. Clovek se sveri nekomu blizkemu s vyberem jmen a ten potom drbe s neznamymi lidmi na netu, taky bych zirala…
Mne by se libila, jen kdyby se nasledne nezdrobnovala. Tedy oslovovat ‚Gabrieli, Rafaeli‘. Pokud je takove sklonovani spravne. ![]()
@bony58 píše:…je to jejich věc, ale… a já se ptám, tak proč vám to tak vadí…?
Jen tak ze zvědavostznámá čeká dvojčata - kluky, už doma má holčičku Michaelu a chtěla kluky by chtěla pojmenovat rafael a gabriel, sice nevím, jak by jim říkala
, ale budiž, je to jejich věc, ale pochybuju, že by jí na matrice dovolili dát jméno rafael, znáte nějakého? Podotýkám, že jsou věřící a jména mají vybrány podle jakýchsi světců.
Michael, Gabriel a Rafael nejsou „jacisi svati“, ale jsou to archandele. Za me je to moc hezky napad s myslenkou. A jmena jsou hezka.
Jen tak pro zajímavost, znáte nějakého Doriana? Chtěl bych vědět, jestli se to aspoň občas použije.
Jsou to archandělé Michael, Gabriel a Rafael.
Takže je tam i souvislost s holčičkou Michaelou. Rafael ani Gabriel se moc nedává, žádného neznám, ale v ČR jich je docela dost.
Také mi to přijde jako hezká jména, jenom teda zdrobněliny se mi vůbec nelíbí.
Normalni jmeno Rafael, nevidim problem, s Gabrielem krasne ladi..
@bony58 píše:
Jen tak ze zvědavostznámá čeká dvojčata - kluky, už doma má holčičku Michaelu a chtěla kluky by chtěla pojmenovat rafael a gabriel, sice nevím, jak by jim říkala
, ale budiž, je to jejich věc, ale pochybuju, že by jí na matrice dovolili dát jméno rafael, znáte nějakého? Podotýkám, že jsou věřící a jména mají vybrány podle jakýchsi světců.
u nich to bude samej archanděl ![]()
Známá má Gabriela a říkají mu Gábin…to jméno se mi nelíbí ani v ženské variantě…
Všechna jména jsou hebrejská a popisují Hospodina. Jen si nedokážu představit, jak se kluci smíří s tím, že jim budou říkat Rafe a Gábo např.
Obě se mi strašně líbí.. Kdybych měla možnost obě klidně použiju, akorat by se nám nehodila k příjmení.. A znam Rafiho i Gabiho.. Maj i hezké zkratky.. gabi, Gejbe, rafi, rafe.. U mě dobrý ![]()
@Jareach píše:
Všechna jména jsou hebrejská a popisují Hospodina. Jen si nedokážu představit, jak se kluci smíří s tím, že jim budou říkat Rafe a Gábo např.
Proc smiri? Vzdyt je to normalni. Co teprv treba Kryspin ( krysa nebo spina)
Gabriel je normálně v kalendáři nevím proč by ho nepovolili
,co se týče jména Rafael v dnešní době dávají mnohem nezvyklejší jména..a normálně je povolují