Gabriel a Rafael

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.7.17 14:38

Mne ta jmena zni taky zcela normalne.
Az se kamaradka v diskusi pozna nebo ji na ni nekdo upozorni, tak se asi bude dost divit. Clovek se sveri nekomu blizkemu s vyberem jmen a ten potom drbe s neznamymi lidmi na netu, taky bych zirala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
15.7.17 14:38

Mne by se libila, jen kdyby se nasledne nezdrobnovala. Tedy oslovovat ‚Gabrieli, Rafaeli‘. Pokud je takove sklonovani spravne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
15.7.17 14:41
@bony58 píše:
Jen tak ze zvědavost :mrgreen: známá čeká dvojčata - kluky, už doma má holčičku Michaelu a chtěla kluky by chtěla pojmenovat rafael a gabriel, sice nevím, jak by jim říkala :lol:, ale budiž, je to jejich věc, ale pochybuju, že by jí na matrice dovolili dát jméno rafael, znáte nějakého? Podotýkám, že jsou věřící a jména mají vybrány podle jakýchsi světců.
…je to jejich věc, ale… a já se ptám, tak proč vám to tak vadí…?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5227
15.7.17 15:01

Michael, Gabriel a Rafael nejsou „jacisi svati“, ale jsou to archandele. Za me je to moc hezky napad s myslenkou. A jmena jsou hezka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
15.7.17 15:04

Jen tak pro zajímavost, znáte nějakého Doriana? Chtěl bych vědět, jestli se to aspoň občas použije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29535
15.7.17 15:07

Jsou to archandělé Michael, Gabriel a Rafael. ;) Takže je tam i souvislost s holčičkou Michaelou. Rafael ani Gabriel se moc nedává, žádného neznám, ale v ČR jich je docela dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3491
15.7.17 15:17

Také mi to přijde jako hezká jména, jenom teda zdrobněliny se mi vůbec nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1335
15.7.17 15:28

Normalni jmeno Rafael, nevidim problem, s Gabrielem krasne ladi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.7.17 15:46
@bony58 píše:
Jen tak ze zvědavost :mrgreen: známá čeká dvojčata - kluky, už doma má holčičku Michaelu a chtěla kluky by chtěla pojmenovat rafael a gabriel, sice nevím, jak by jim říkala :lol:, ale budiž, je to jejich věc, ale pochybuju, že by jí na matrice dovolili dát jméno rafael, znáte nějakého? Podotýkám, že jsou věřící a jména mají vybrány podle jakýchsi světců.

u nich to bude samej archanděl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
15.7.17 15:47

Známá má Gabriela a říkají mu Gábin…to jméno se mi nelíbí ani v ženské variantě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
15.7.17 15:48

Všechna jména jsou hebrejská a popisují Hospodina. Jen si nedokážu představit, jak se kluci smíří s tím, že jim budou říkat Rafe a Gábo např.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
15.7.17 16:06

Obě se mi strašně líbí.. Kdybych měla možnost obě klidně použiju, akorat by se nám nehodila k příjmení.. A znam Rafiho i Gabiho.. Maj i hezké zkratky.. gabi, Gejbe, rafi, rafe.. U mě dobrý :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
15.7.17 17:24
@Jareach píše:
Všechna jména jsou hebrejská a popisují Hospodina. Jen si nedokážu představit, jak se kluci smíří s tím, že jim budou říkat Rafe a Gábo např.

Proc smiri? Vzdyt je to normalni. Co teprv treba Kryspin ( krysa nebo spina)

• Citovat
  • Upravit
74217
15.7.17 20:06

Povoli. Nikoho neznam.
Ale mi se libi i Gabriel a i Rafael.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
15.7.17 20:14

Gabriel je normálně v kalendáři nevím proč by ho nepovolili :roll:,co se týče jména Rafael v dnešní době dávají mnohem nezvyklejší jména..a normálně je povolují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze