Gastro vyšetření - gystrofibroskopie, máte zkušenost?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3065
11.8.13 17:13
:,( :,( :,(

Příspěvek upraven 13.08.13 v 21:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
12.8.13 09:54

Ahoj, tak jsem se právě vrátila z gastrofibroskopie. Celou noc jsem z toho nespala, jak jsem se bála a nakonec to bylo úplně v pohodě (zubař teda pro mě horší). Lehla jsem si na bok, otevřela pusu a šup, hadice už byla ve mně. Bylo to trochu nepříjemné, ale nic nebolelo a trvalo to tak 2 minutky (dr. sliboval, že bude rychlý a fakt :palec: ). Pak mi ještě udělal utz (játra, slinivka atd…), vše mám v pořádku. Je to zvláštní, protože po jídle mi bývá hrozně těžko - jako by mi nemohlo „slehnout“, cítím takové teplo, minulý týden zase po jídle knedlík v krku :think: Ale prý z hlediska „gastro“ vše ok. Tak si to je od nervů. Zajdu s výsledky k obvodní dr. a uvidíme, co na to řekne. Takže všem kdo se na vyšetření čekáte držím palce a nebojte, opravdu je to v poho a klidně bych šla znovu :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3065
12.8.13 23:42

Já na ultrazvuk ráno a na hadici jdu objednat, měli dovču a ještě dneska nebyli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
18.8.13 19:47

Podle utz mam velký kámen na žlučníku a co dál ukáže zítra gastroskopie :think: tak snad mi to pomůže, ale už ted vím že mě uspí :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
27.12.14 21:23

Gastro.vysetreni J.Hradec

Ahoj, byly jste nekdo na vysetreni zaludku v Jindrichove Hradci? Ceka me to pristi tyden a mam strach.Vim co to je uz jsem na tom pred lety byla jinde. Davaji tam oblbovacku? Myslim tim, jak vas jakoby uspi a vubec nic nevnimate. Tehda mi nic nedaly a myslela jsem, ze umru bylo to hrozny.
Jinak jsem si uvedomila, ze mi obvodni nerekla, jak dlouho mam lacnit? RIkala jsem si, ze posledni jidlo nejake lehke bych si dala v 17-18h a piti pred pulnoci.Nebo radeji nejist a nepit dele?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
27.12.14 22:40

Ahoj v Hradci jsem sice nebyla. Nicmene mela jsrm posledni jidlo o pulnoci, rano uz nic.Jen tekutiny trochu. Jinak nekourit. A neboj se, to zvladnes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1907
30.12.14 22:02

Ahoj, dekuju. Tak to mam za sebou. Umrtvily mi krk nejakym sprejem a ja cela vydesena si rekla o oblbovacku.Ale akorat se mi po ni tocila hlava, jiny ucinek jsem nezaregistrovala. Kazdopadne se to dalo snest mnohem lepe nez tehda bez umrtveni krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.8.17 16:17

Chtěl bych se poradit se „zkušenějšími“ - jak překonáváte ten začátek vyšetření? Já mám prostě jakýsi reflex i u blbé špachtle u praktika, jakmile mi „škrtne“ o cokoli v puse, prostě reflexem vyletí ruce a začnu se bránit. Děkuju za každou radu :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
13.8.17 16:42

@tygrik89
Ten pocit znam.Mne proste ruce vyleti, ale zastavi se mi u krku, dam je v pest a rikam si nesmis, nesmis,nesmis.Jak na psa :oops:
Funguje to a docela mi to pomaha i v tom, ze se nesoustredim.na vykon, ale na opakovani nesmis, nesmis, nesmis :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.8.17 16:55

No, v tu chvili mam spis v pohotovosti pud sebezachovy nez schopnost se poslechnout :-/ Premyslel jsem, jestli nedelam neco blbe, blbe nestrkam jazyk,… - ale to asi ani nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9070
13.8.17 16:56
@tygrik89 píše:
Chtěl bych se poradit se „zkušenějšími“ - jak překonáváte ten začátek vyšetření? Já mám prostě jakýsi reflex i u blbé špachtle u praktika, jakmile mi „škrtne“ o cokoli v puse, prostě reflexem vyletí ruce a začnu se bránit. Děkuju za každou radu :-/
:hug: :hug: nestresuj, bude to dobre. Sám sobě si povidej v duchu…musím to dát. :mavam: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
13.8.17 16:58

@alisekR no stresuju hodne :( Myslel jsem, ze uz bude sup sup, par der v brise a hotovo, a chteji nejake kontrolni vysetreni pred :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9070
13.8.17 18:11

@tygrik89 jak budu v cr ozvu se. Drž se, kdy tam jdeš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18378
13.8.17 18:25
@tygrik89 píše:
@alisekR no stresuju hodne :( Myslel jsem, ze uz bude sup sup, par der v brise a hotovo, a chteji nejake kontrolni vysetreni pred :-(

je to rychlé, neboj. Umrtví ti krk sprejem, abys neměl dávící reflex. Trvá to vše chvilku. Taky se vždy klepu, ale je to jak když polykáš rohlík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
14.8.17 18:27

No, rychle to bylo - vzdy jsem skoncil tak po 10 sekundach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí