Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, tak jsem se právě vrátila z gastrofibroskopie. Celou noc jsem z toho nespala, jak jsem se bála a nakonec to bylo úplně v pohodě (zubař teda pro mě horší). Lehla jsem si na bok, otevřela pusu a šup, hadice už byla ve mně. Bylo to trochu nepříjemné, ale nic nebolelo a trvalo to tak 2 minutky (dr. sliboval, že bude rychlý a fakt
). Pak mi ještě udělal utz (játra, slinivka atd…), vše mám v pořádku. Je to zvláštní, protože po jídle mi bývá hrozně těžko - jako by mi nemohlo „slehnout“, cítím takové teplo, minulý týden zase po jídle knedlík v krku
Ale prý z hlediska „gastro“ vše ok. Tak si to je od nervů. Zajdu s výsledky k obvodní dr. a uvidíme, co na to řekne. Takže všem kdo se na vyšetření čekáte držím palce a nebojte, opravdu je to v poho a klidně bych šla znovu ![]()
Já na ultrazvuk ráno a na hadici jdu objednat, měli dovču a ještě dneska nebyli ![]()
Podle utz mam velký kámen na žlučníku a co dál ukáže zítra gastroskopie
tak snad mi to pomůže, ale už ted vím že mě uspí ![]()
Ahoj, byly jste nekdo na vysetreni zaludku v Jindrichove Hradci? Ceka me to pristi tyden a mam strach.Vim co to je uz jsem na tom pred lety byla jinde. Davaji tam oblbovacku? Myslim tim, jak vas jakoby uspi a vubec nic nevnimate. Tehda mi nic nedaly a myslela jsem, ze umru bylo to hrozny.
Jinak jsem si uvedomila, ze mi obvodni nerekla, jak dlouho mam lacnit? RIkala jsem si, ze posledni jidlo nejake lehke bych si dala v 17-18h a piti pred pulnoci.Nebo radeji nejist a nepit dele?
Ahoj v Hradci jsem sice nebyla. Nicmene mela jsrm posledni jidlo o pulnoci, rano uz nic.Jen tekutiny trochu. Jinak nekourit. A neboj se, to zvladnes…
Ahoj, dekuju. Tak to mam za sebou. Umrtvily mi krk nejakym sprejem a ja cela vydesena si rekla o oblbovacku.Ale akorat se mi po ni tocila hlava, jiny ucinek jsem nezaregistrovala. Kazdopadne se to dalo snest mnohem lepe nez tehda bez umrtveni krku.
Chtěl bych se poradit se „zkušenějšími“ - jak překonáváte ten začátek vyšetření? Já mám prostě jakýsi reflex i u blbé špachtle u praktika, jakmile mi „škrtne“ o cokoli v puse, prostě reflexem vyletí ruce a začnu se bránit. Děkuju za každou radu :-/
@tygrik89
Ten pocit znam.Mne proste ruce vyleti, ale zastavi se mi u krku, dam je v pest a rikam si nesmis, nesmis,nesmis.Jak na psa ![]()
Funguje to a docela mi to pomaha i v tom, ze se nesoustredim.na vykon, ale na opakovani nesmis, nesmis, nesmis ![]()
No, v tu chvili mam spis v pohotovosti pud sebezachovy nez schopnost se poslechnout :-/ Premyslel jsem, jestli nedelam neco blbe, blbe nestrkam jazyk,… - ale to asi ani nejde…
@tygrik89 píše:
Chtěl bych se poradit se „zkušenějšími“ - jak překonáváte ten začátek vyšetření? Já mám prostě jakýsi reflex i u blbé špachtle u praktika, jakmile mi „škrtne“ o cokoli v puse, prostě reflexem vyletí ruce a začnu se bránit. Děkuju za každou radu :-/
@alisekR no stresuju hodne
Myslel jsem, ze uz bude sup sup, par der v brise a hotovo, a chteji nejake kontrolni vysetreni pred ![]()
@tygrik89 píše:
@alisekR no stresuju hodneMyslel jsem, ze uz bude sup sup, par der v brise a hotovo, a chteji nejake kontrolni vysetreni pred
je to rychlé, neboj. Umrtví ti krk sprejem, abys neměl dávící reflex. Trvá to vše chvilku. Taky se vždy klepu, ale je to jak když polykáš rohlík ![]()