Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dámy, ohledně tohoto jsem našla už pár diskuzi ale všechny staršího data, třeba se teď už něco změnilo tak to zkusím. Cca rok mě trápí stále se vracející genitální opar, chytla jsem ho od svého partnera kterému se udělá tak jednou za půl roku, já ho mám ale téměř každý měsíc
…. Řešila jsem to s lékařem a ten mi řekl, že na to nic není, beru teď už třetí měsíc 1× denně Herpesin a za tu dobu se mi udělal jen jednou a mini velikost… nemůžu byt ale přeci pořád na Herpesinu
…. Jsem fakt zoufalá, první vysel byl obrovský, skončila jsem na pohotovosti, další už jsou naštěstí menší a většinou během 2-3 dnů pryč, nechci to ale řešit každý měsíc. Nevíte někdo jestli není na trhu třeba nějaká novinka co by pomohla? Děkuju všem ta rady ![]()
@Ter719 píše:
Ahoj dámy, ohledně tohoto jsem našla už pár diskuzi ale všechny staršího data, třeba se teď už něco změnilo tak to zkusím. Cca rok mě trápí stále se vracející genitální opar, chytla jsem ho od svého partnera kterému se udělá tak jednou za půl roku, já ho mám ale téměř každý měsíc…. Řešila jsem to s lékařem a ten mi řekl, že na to nic není, beru teď už třetí měsíc 1× denně Herpesin a za tu dobu se mi udělal jen jednou a mini velikost… nemůžu byt ale přeci pořád na Herpesinu
…. Jsem fakt zoufalá, první vysel byl obrovský, skončila jsem na pohotovosti, další už jsou naštěstí menší a většinou během 2-3 dnů pryč, nechci to ale řešit každý měsíc. Nevíte někdo jestli není na trhu třeba nějaká novinka co by pomohla? Děkuju všem ta rady
Nic moc neni. Mame to s partnerem stejne. Nasazujeme Herpesin, kdyz to vyleze, ale ucinek vesmes zadny…
Jednou jsem na vysyp dostala Triamcynolon tinkturu a i mast, a to bylo super, rychle se to zahojilo, ale podruhy mi to uz jina kozarka nechtela napsat, ze to na to neni..(ale v tu chvili jsem tam byla s jinym problemem..)
A ja nemuzu s kazdym oparem litat na kozni, takze kdyz uz se mi to objevi, mazu Imazolem, i kdyz to je na bakterialni zalezitosti, ale trochu to pomaha, neboli to tolik..
Jinak co na to rict, je to nekdy fakt neprijemny..
Intervaly mame ruzny, nekdy 2× 3× do roka, a nekdy behem 3 mesicu 2× po sobe.. ![]()
@Ter719 znám to. A lituji tě.
Kdo nezažil, tak nepochopí jak tohle člověku dokáže ovlivnit zivot. ![]()
Já ho chytla.od manžela. Nicméně on je tichý přenašeč. Nikdy opar neměl. Takže já se nakazila a první rok nebo rok a půl to byl masakr. Každý měsíc opar. A ani. Třeba neskončil a udělal se mi další.
Bohužel je mám vaude po těle.
První jsem měla na noze, stehna, zadek, břicho, ruce a i obličej. Prostě mi cestuje cellllym tělem..
Teď jsem na Herpesinu 2 tablety denně..a mám klid. Bez toho jsem ho měla pořád u ramene.
a hlavně mě to bolelo, i když jsem ho neměla. ![]()
Když si Herpesinu zapomenu vzít, tak opět mě na tom místě začne bolet kůže. ![]()
Ale první rok nebo dva je to masakr. Pak je to o dost lepší. Zažila jsem dobu, kdy jsem opat neměla přes půl roku. A to jsem byla bez léčby Herpesinem.
Bohužel žádná ráda není. Jen dostatek vitamínů B a klasika. Nestresovat se (v dnešní době ha ha ha) atd. ![]()
Přeji hodně sil. ![]()
Já se doteď s tím psychicky nevyrovnala.
A možná vím, od koho to manžel chytil a tu osobu bych přetrhla, jelikož to šíří vesele dál.
![]()
Jenže bez důkazů nemůžu nikoho označit. I když to vím na 95%. ![]()
@Ter719 píše:
Ahoj dámy, ohledně tohoto jsem našla už pár diskuzi ale všechny staršího data, třeba se teď už něco změnilo tak to zkusím. Cca rok mě trápí stále se vracející genitální opar, chytla jsem ho od svého partnera kterému se udělá tak jednou za půl roku, já ho mám ale téměř každý měsíc…. Řešila jsem to s lékařem a ten mi řekl, že na to nic není, beru teď už třetí měsíc 1× denně Herpesin a za tu dobu se mi udělal jen jednou a mini velikost… nemůžu byt ale přeci pořád na Herpesinu
…. Jsem fakt zoufalá, první vysel byl obrovský, skončila jsem na pohotovosti, další už jsou naštěstí menší a většinou během 2-3 dnů pryč, nechci to ale řešit každý měsíc. Nevíte někdo jestli není na trhu třeba nějaká novinka co by pomohla? Děkuju všem ta rady
Zkus se poptat na očkování na pásový opar. Kdysi mi v očkovacím centru říkali, že by možná částečně na běžné herpes viry mohlo zabrat.
@Anonymní píše:
@Ter719 znám to. A lituji tě.Kdo nezažil, tak nepochopí jak tohle člověku dokáže ovlivnit zivot.
Já ho chytla.od manžela. Nicméně on je tichý přenašeč. Nikdy opar neměl. Takže já se nakazila a první rok nebo rok a půl to byl masakr. Každý měsíc opar. A ani. Třeba neskončil a udělal se mi další.
Bohužel je mám vaude po těle.První jsem měla na noze, stehna, zadek, břicho, ruce a i obličej. Prostě mi cestuje cellllym tělem..
Teď jsem na Herpesinu 2 tablety denně..a mám klid. Bez toho jsem ho měla pořád u ramene.a hlavně mě to bolelo, i když jsem ho neměla.
Když si Herpesinu zapomenu vzít, tak opět mě na tom místě začne bolet kůže.
Ale první rok nebo dva je to masakr. Pak je to o dost lepší. Zažila jsem dobu, kdy jsem opat neměla přes půl roku. A to jsem byla bez léčby Herpesinem.
Bohužel žádná ráda není. Jen dostatek vitamínů B a klasika. Nestresovat se (v dnešní době ha ha ha) atd.
Přeji hodně sil.
Já se doteď s tím psychicky nevyrovnala.A možná vím, od koho to manžel chytil a tu osobu bych přetrhla, jelikož to šíří vesele dál.
![]()
![]()
Jenže bez důkazů nemůžu nikoho označit. I když to vím na 95%.
Achjo
… když jsem Herpesin 4 dny nevzala taky se mi hned udělal … asi nezbývá nic jiného než čekat na zázrak ![]()
Mám asi nejspíše genitální opar, po prvé a je mi 17let. ( Dole na pyscích mam nějaké bílé puchýřky, vypadá to jak nějaké afty či opary) a mám nafouklé červne pysky. Hlavně to močeni nemůžu vydržet je to něco nesnesitelného.:( Byla jsem i u své gynekoložky ta mi předepsala antivirotika, mastičku PIMAFUCORT a vaginální tablety na noc ( ty vaginální tablety nevím jestli je nemam dát z léčby pryč, protože, když se probudím v noci tak jsem celá od toho…a pak mě to tam neskutečně pálí), mam to už cca skoro 2-3 den a stale mě to bolí a taky si myslím, že se to zatím nijak nezlepšuje. Ale pani doktorka mi ani neřekla, ze mam ten genitální opar jen mi vzala stěr a pak řekla, že mám asi něco s bakteriálního-virového. Když sedím, ležim je to v pohodě. Ale, když jdu na záchod tak to fakt nejde…Nemohl/a by jste mi prosím poradit co mám dělat? nebo mam počkat a fakt to vymizí pomalu…? nebo bych měla pak v pondělí ihned informovat doktorku? Budu doufat, že zaberou léky a začne se to zlepšovat.
Byla bych moc ráda za zpětnou odpověď.