Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den maminky, je tu prosím někdo kdo má s tímto onemocněním zkušenost? Jak to probíhá, léčba, za jak dlouho odezní. Děkuji
Dcerka ji měla asi ve 2-3 letech, měla teploty kolem 38 ⁰C, dásně, patro a krk plné hodně bolestivých aftů. Skoro nejedla, jen jogurty a spoustu zmrzliny, trvalo to asi týden. Chytla jsem to od ní, tak můžu potvrdit, že to fakt extrémně bolí. Dávala jsem léky proti bolesti, jakékoliv gely do úst, na afty apod. byly k ničemu.
@Akapohe mockrát děkuji za vaší zkušenost. Syn měl též horečky, začalo to afty na jazyku, na horním patře a tím to skončilo. Už je bez teplot, ale stále nic nejí, jen pije. Dnes je to 7 den od začátku teplot a zároveň i prvního aftu. ![]()
Malá to měla loni když jí byl 1 rok. Je to masakr, nic moc s tím nejde dělat. Mazali jsme neocide gelem, zuby jsme chvíli nečistili, dobrý dva týdny byla zase jen na mléku, pak už začala i jogurty a tak. Hlavně nechtěla kousat, takže všechno jsem mixovala. Ale ty dva týdny to trvalo určitě.
@Pemi89 syn má 15 měsíců, zachraňuje nás kojení a do toho mu ještě Dr udělala výtěr z krku a měl pozitivního streptokoka typu A. Takže nasadila antibiotika na 10 dní.