Glykemie a ATB

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6.4.24 18:56

Glykemie a ATB

Ahojda mile maminky,
jsem podruhe tehotna. Je mi 40. Nyni jsem 20+5 (nebo podle cerstveho UTZ 21+2). Hned uplne od zacatku mam diagnostikovanou teh. cukrovku. Prilis sladkeho jsem nekonzumovala ani pred testem, byla jsem na krabickove diete a pred tehotenstvim jsem asi 11kg zhubla, coz poceti pravdepodobne velmi prispelo. Prvni glykemie byly 5,43 a 5,37. Byla jsem po ATB lecbe vleklych respiracnich problemu, dcerka mela dokonce atypicky oboustranny zapal plic. Glykovany hemoglobin byl 33. Dostala jsem se tedy do poradny a vzhledem k tomu, ze jsem GDM mela i s Eliskou pred 5 lety, ovsem az ke konci, tak jsem automaticky jeste pred poradnou jidlo vic resila. Odlozila jsem cukr. Zacala jsem ovsem hubnout. Na 1. screeningu mi vyslo velke riziko preeklampsie = nasazena lecba Anopyrin 150mg vecer. Zhubla jsem postupne 5kg a v poradne gynekologicke ani dia se to vubec nelibilo.
Pred cca 3 tydny prisly chute na sladke, narozeniny, Velikonoce, zacala jsem hresit a rekla jsem si o glyk. hem. (zustal v norme, 34). Asi kg jsem pribrala, pak jsem mela zvraceci vecer, tak jsem zase na vaze, co jsem mela… Doktorky vzhledem ke vsem glykemiim v norme a mrnousek bez problemu byly s obcasnym neprehnanym hresenim v pohode. Sladkym se neprejidam. Lacne glykemie mam zhruba 4,8. Mohla moje pocatecni glykemie byt ovlivnena ATB, nespanim a hladem? Bude se blizit termin OGTT. V diaporadne mi rikala, ze by me toho rada usetrila. Ja si zase rikam, ze bych tim zase mela nejake dalsi jistoty o existenci a stavu sve cukrovky. Podstoupili byste ho? Jsem na „diete“, coz pro me moc neni dieta. Proste jim zhruba 6-7× denne, coz jsem jedla i predtim…
Dekuji, pokud jste docetly az sem a budete ochotne mi napsat svuj nazor 😘☺

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
821
6.4.24 19:12

Ahoj,. Napis svuj dotaz na fb do skupiny Tehotenska cukrovka - recepty, rady, inspirace

Jsou tam vzdělané holky v oboru a poradí ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.4.24 19:23
@Eljasa píše: Více

Ahoj, dekuji za reakci a za tip. Tento web mam prostudovany. Nicmene v jinych diskuzich jsem videla sikovne rady a nazory i tady. Ale uznavam, ze mozna tam to vedou primo doktorky, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí