Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, prosím vás máte někdo zkušenost u hormonální stimulace s Gonalem a pak i přidaným Luverisem? Nyní mě to čeká, tak bych ráda znala zkušenosti jiných. Děkuju. ![]()
@ugluk A můžu se zeptat kolik jsi toho dávala? Já vím, že to máme každá jinak, ale stejně mě to zajímá. ![]()
No, už jsou to dva roky, ale tuším, že jsem měla 10 dní 225 IU Gonalu a posledních 5 jsem k tomu připíchávala 75 IU Luverisu. Ještě jsem teda měla Decapeptyl 0,1 mg, s tím jsem začala 14 dní před stimulací a pokračovala až do konce, no a před OPU jsem píchla Pregnyl 10 000 IU.
Byla to má čtvrtá stimulace, reagovala jsem teda hůř než třeba s Puregonem (to jsem mívala 12-13 folikulů a jednou z toho otěhotněla a pak potratila, Gonal mi dali v jiném centru, že oni radši ten), teď jsem měla 7 folikulů, v nich 6 vajíček, s ICSI se oplodnilo jedno jediné, které mi po dvou dnech čtyřbuněčné zavedli… no a evidentně teda kvalitní bylo dost, teď se mi tu ty bývalé čtyři buňky snaží rozebrat byt na součástky ![]()
@ugluk
tak to jo!
no mě dali rovnou tohle, nic jiného. Gonal 250 začnu píchat 2DC a pak za dva dny k tomu mám přidat celou ampuli Luverisu. A takhle to mám asi na 6 dní a pak konktrola. Můžu se zeptat jaký byl u vás problém? My máme špatné spermio. A já mám trohcu zvýšený prolaktin a snížené LH, ale to se tím prý má srovnat.
To máš krátký protokol, já měla dlouhý. krátký jsem taky zkoušela, ale reagovala jsem mizerně, ale neděs se, každá jsme jiná
U nás problém vlastně žádný, všecka vyšetření zcela OK, akorát se nám za 6 let nepodařilo otěhotnět ![]()
@ugluk a teď máš jen jedno nebo už i další? Nebo se na další chystáš?
No doufám, že na to reagovat budu. :/ bojím se. Největší strach mám z toho, že se všechno podaří a pak o to přijdu. ![]()
Mám jen dceru z toho posledního IVF. Další bychom rádi, ale nějak si nejsem jistá, jestli tohle budu ochotná absolvovat znovu. Nejlepší by byl přirozený zázrak ![]()
Ber ten první pokus jako pokus. Nikdo předem netuší, jak kdo na co zareaguje, od toho je ten první nástřel, aby doktoři zjistili, co a jak
Spousta lidí už z toho otěhotní, no a u ostatních se mají doktoři aspoň od čeho odrazit, aby ten další pokus naplánovali opravdu na míru
Držím palce!
@Nunetka takhle zpětně ne, ale byl ten maratón dost vyčerpávající. Někdy po 4-5 letech jsem toho fakt měla dost, nechtěla už doktory ani vidět, měla jsem za sebou 3 IVF, potrat, furt do mě rvali nějaké hormony a zkoušeli první poslední a furt nic. Dali jsme si asi rok a půl pauzu na vyčištění hlavy a pak se zase rozhoupali a odvážili k tomu poslednímu pokusu, co vyšel. Ale nějak mě ta opakovaná zklamání a nové naděje a zklamání dost ubíjela, bylo to psychicky vyčerpávající. Kdybych věděla, že teď dám ještě jeden pokus a budu mít další dítě, jdu do toho bez řečí, ale představa, že to zas může trvat 4 nebo i víc… taky jsem o 8 let starší, než když jsme začínali, no je toho dost, ještě uvidíme.
No každopádně ať už se rozhodněš jakkoliv, tak hodně štěstí. Snad na to budu reagovat dobře a zadaří se napoprvé.
A děkuju za tvůj čas.
Omlouvám se zakladatelce, ale moc ráda vidím @ugluk - mám to úplně stejně
sebrat zbytky odvahy a objednat se do CAR mi trvalo 3/4 roku. Co myslíš - přijdu k babičce na oběd a jako předkrm schytám desetiminutový monolog, že jak jsem mladá, tak jsem blbá, protože zase sotva polezu, budu akorát v psychu, v lepším případě to se mnou sekne, budu furt v nemocnici, starší neuvidím a budem bulet oba, pak mi to stejně zase umře a mně zbyde akorát tak rakovina. Myslím, že výkon bude dolézt už jen na konzultaci
![]()