Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, chystáme se do Grada.
Loni jsme tam byli, na té horní free pláži u přístavu. Na placené jsme nechodili. Chci se zeptat - má to smysl zkusit?
Respektive chodit na ta placená oplocená plážiska dole? Mě se ani nechce, nechci tam ležet hodiny, a přišlo mi, že voda nahoře byla stejně pěkná jako by byla voda na oplocených plážích…? Ale jestli o něco zásadního nepřicházím ![]()
Jaké jsou výhody placených oplocených pláží tam?
A kolik to cca stojí, když nechci lehátko ani slunečník?
Stejně je divné, že skoro celé Grado má pouze placené totálně oplocené pláže, to nás hodně překvapilo.
@Niemeyer píše:
Ahoj, chystáme se do Grada.Loni jsme tam byli, na té horní free pláži u přístavu. Na placené jsme nechodili. Chci se zeptat - má to smysl zkusit?
Respektive chodit na ta placená oplocená plážiska dole? Mě se ani nechce, nechci tam ležet hodiny, a přišlo mi, že voda nahoře byla stejně pěkná jako by byla voda na oplocených plážích…? Ale jestli o něco zásadního nepřicházím
Jaké jsou výhody placených oplocených pláží tam?
Stejně je divné, že skoro celé Grado má pouze placené totálně oplocené pláže, to nás hodně překvapilo.
A kolik to cca stojí, když nechci lehátko ani slunečník?
Grado neznám,
ale celá Itálie má skoro všude pouze placené hlídané pláže - liší se tím, že tam máš slunečníky a lehátka, malé prostory pláží jsou neplacené, kde můžeš ležet na vlastní dece - prostě tohle má každý stát jinak, a když tam cestujeme, musíme to akceptovat - voda tam modřejší ani slanější není
![]()
@stinga nene, tohle vypadalo jinak - asi 4 km dlouhý plot se vstupy, na pláže a moře nebylo vubec vidět, viz obrázek
@Niemeyer píše:
@stinga nene, tohle vypadalo jinak - asi 4 km dlouhý plot se vstupy, na pláže a moře nebylo vubec vidět, viz obrázek
aha, takže to majitel „zdokonalil“, aby mu tam opravdu nikdo bez placení nemohl vlézt, ale systém je stejný, prostě někdo má pronajatou část pláže a kdo tam chce, musí zaplatit